Kerstmarkten in Duitsland

  1. Home
  2. Kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkten in Duitsland

Duitsland is bekend om haar kerstmarkten, gezellige kraampjes in een gemoedelijke kerstsfeer bepalen het straatbeeld in veel Duitse steden. Natuurlijk mag de glühwein niet ontbreken. De grote steden zoals KeulenDüsseldorf en Essen bieden op de diverse grote pleinen een gezellige markt aan. Ook zijn er verspreid in Duitsland diverse alternatieve kerstmarkten. Thema’s zijn onder andere middeleeuwen en handwerken.

Weekendje weg

De kerstmarkten bezoeken in één dag is zo goed als onmogelijk, daarom is een weekend trip naar één van de grote steden een aanrader. Daarnaast is het bezoeken van de kerstmarkt perfect te combineren met een bezoek aan alle overige leuke winkels. Bekijk het overzicht met kerstmarkten hieronder.

Kerstmarkten staan synoniem aan gezelligheid, romantiek en lekker eten en drinken. een Glühwein, of een Feuerzangenbowle horen er gewoon bij. Een overzichtje met alle lekkernijen vindt je hier.
 

Kerstmarkten in Aachen


Kerstmarkten in Aachen

De Kerstmarkten in Aachen zijn vorig jaar uitgeroepen tot één van de mooiste en beste kerstmarkten van Duitsland en daar ben ik het mee eens. De markten rondom de Dom het majestieuze Rathaus van Aachen zijn echt de moeite waard om te bezoeken. De organisatie stelt hoge eisen aan het decor en de inhoud van de honderden stalletjes en op culinair gebied wordt je in Aachen echt verwend, Hier drink je geen kant-en-klare Glühwein maar echte huisgemaakte Gluhwein naar oud familie recept.  Dus snel naar Aachen

Kerstmarkten in Keulen

Kerstmarkten in Keulen
Keulen is de kerstmarkt stad bij uitstek en waarschijnlijk één van de meest bezochte kerstmarkten in Duitsland. Logisch de ligging op nog geen twee uur rijden van Utrecht en de ontzettend gezellige binnenstad met leuke winkels maken het echt de moeite waard. Keulen kent meerdere kerstmarkten de bekendste markten zijn de kerstmarkt bij de beroemde Dom van Keulen en de kerstmarkt in de Altstadt van Keulen met de gezellige ijsbaan en het leuke dorpje met de idyllische glühwein huisjes.

Kerstmarkten in Oberhausen

Kerstmarkt centroOberhausen is een waar shoppersparadijs. Het grootste winkelcentrum van Europa is ieder jaar weer het decor van vier grote kerstmarkten, ieder jaar probeert de organisatie een ander thema te bedenken, één van de jaarlijkse high-lights is de komst van de grote spectaculaire Coca-Cola vrachtwagen met duizenden lampjes.

Natuurlijk is de kerstman op de kerstmarkt bijna iedere dag wel even aanwezig. Naast de kerstmarkten is het grote winkelcentrum natuurlijk een bezoek waard voor de laatste kerst inkopen.

Kerstmarkten in Düsseldorf

kerstmarkt keulen

Zoek je een gezellige kerstmarkt dichtbij huis en wil je dat combineren met uitstekende winkel mogelijkheden dan Zijn de kerstmarkten in Düsseldorf de place to be.  Verspreid over de stad zijn er diverse gethematiseerde kerstmarkten te vinden, allemaal op loopafstand van elkaar.  Sluit een dagje kerstmarkten in Düsseldorf af met een rit in het mooie reuzenrad in de Düsseldorfer Altstadt, waar je na afloop aan de oevers van de rijn nog even kunt nagenieten.

Kerstmarkten in Monschau

In de Eifel net onder Aachen ligt het vakwerkdorp Monschau en tijdens de adventsweekeinden veranderd dit dorp in een echt kerstdorp. Een gezellige drukte ligt als een warme deken over dit leuke dorpje. Tijdens de kerstmarkten in Monschau komen de heerlijke geuren van warme glühwein, en andere lekkernijen je vanuit de smalle straatjes tegemoet. De kerstmarkten in Monschau zijn een bezoek zeker waard, zorg wel voor een goede timing het kan namelijk erg druk zijn in deze parel van de Eifel.

Met de Kras naar de kerstmarkten

Met de ANWB naar de kerstmarkt in MünsterZoek je een unieke kerstmarktreis naar Duitsland? KRAS reizen heeft een leuke collectie gemaakt. Zo slaap je voor een hele scherpe prijs 2 nachten in een prachtig hotel in de omgeving van een leuke kerstmarkt of kerststad. 

Met OAD naar de kerstmarkten

Kerstmarkt in Keulen

OAD kennen we natuurlijk al jaren als reisspecialist voor Duitsland. Dit jaar staan er 15 kerstmarktbestemmingen op de Agenda. Ga je mee naar Keulen, Hamburg, Essen, of misschien wel Frankfurt? 

Kerstmarkten in Bonn

Kerstmarkt in Bonn

Waar vroeger voor de val van de Berlijnse muur alle belangrijke beslissingen werden genomen zijn nu de één van de leukste kerstmarkten te vinden. Bonn de voormalige hoofdstad van Duitsland is gezellig en lang niet zo overlopen als Keulen en Düsseldorf en toch heeft het de charme en sfeer van een echte gezellige kerstmarkt.

Kerstmarkten in Münster

Kerstmarkt Münster DuitslandDichtbij de Nederlandse grens (bij Enschede de grens over) ligt Münster en hier vindt je de gezelligste kerstmarkten van Duitsland. Verspreid door de studentenstad kun je op loopafstand van elkaar zes verschillende markten vinden.