Kerstmarkten in Duitsland


Duitsland is bekend om haar kerstmarkten, gezellige kraampjes in een gemoedelijke kerstsfeer bepalen het straatbeeld in veel Duitse steden. Op de kerstmarkten in Duitsland mag de glühwein niet ontbreken. De grote steden zoals KeulenDüsseldorf en Essen bieden op de diverse grote pleinen een gezellige markt aan. Ook zijn er verspreid in Duitsland diverse alternatieve kerstmarkten. Thema’s zijn onder andere middeleeuwen en handwerken.

Weekendje weg

De kerstmarkten in Duitsland zijn groot, en alle markten in één van de onderstaande steden bezoeken in één dag is zo goed als onmogelijk, daarom is een weekendtrip naar één van de grote steden een aanrader. Daarnaast is het bezoeken van de kerstmarkt perfect te combineren met een bezoek aan alle overige leuke winkels. Bekijk het overzicht met kerstmarkten hieronder.

Kerstmarkten staan synoniem aan gezelligheid, romantiek en lekker eten en drinken. Een Glühwein, of een Feuerzangenbowle horen er gewoon bij. Een overzichtje met alle lekkernijen vind je hier.

Kerstmarkten Aachen/Aken

Kerstmarkten in Aachen


De Kerstmarkten in Aachen zijn vorig jaar uitgeroepen tot één van de mooiste en beste kerstmarkten van Duitsland en daar ben ik het mee eens. De markten rondom de Dom het majestueuze Rathaus van Aachen zijn echt de moeite waard om te bezoeken. De organisatie stelt hoge eisen aan het decor en de inhoud van de honderden stalletjes en op culinair gebied wordt je in Aachen echt verwend, hier drink je geen kant-en-klare Glühwein, maar echte huisgemaakte Glühwein naar oud familierecept.  Dus snel naar Aachen.

Kerstmarkten Keulen

Kerstmarkten in Keulen


Keulen is de kerstmarkt stad bij uitstek en waarschijnlijk één van de meest bezochte kerstmarkten in Duitsland. Logisch de ligging op nog geen twee uur rijden van Utrecht en de ontzettend gezellige binnenstad met leuke winkels maken het echt de moeite waard. Keulen kent meerdere kerstmarkten de bekendste markten zijn de kerstmarkt bij de beroemde Dom van Keulen en de kerstmarkt in de Altstadt van Keulen met de gezellige ijsbaan en het leuke dorpje met de idyllische glühwein huisjes.

Kerstmarkten Centro Oberhausen

Kerstmarkt centro

Oberhausen is een waar shoppingparadijs. Het grootste winkelcentrum van Europa is ieder jaar weer het decor van vier grote kerstmarkten, ieder jaar probeert de organisatie een ander thema te bedenken, één van de jaarlijkse high-lights is de komst van de grote spectaculaire Coca-Colavrachtwagen met duizenden lampjes.

Natuurlijk is de Kerstman op de kerstmarkt bijna iedere dag wel even aanwezig. Naast de kerstmarkten is het grote winkelcentrum natuurlijk een bezoek waard voor de laatste kerstinkopen. Het is dus ideaal om deze grote kerstmarkt in Duitsland te combineren met een bezoek aan Centro het reusachtige en complete winkelcentrum.

Kerstmarkten Düsseldorf

kerstmarkt keulen

Zoek je een gezellige kerstmarkt dicht bij huis en wil je dat combineren met uitstekende winkelmogelijkheden dan Zijn de kerstmarkten in Düsseldorf de place to be. Verspreid over de stad zijn er diverse gethematiseerde kerstmarkten te vinden, allemaal op loopafstand van elkaar. Sluit een dagje kerstmarkten in Düsseldorf af met een rit in het mooie reuzenrad in de Düsseldorfer Altstadt, waar je na afloop aan de oevers van de Rijn nog even kunt nagenieten. De Kerstmarkten in Düsseldorf zijn zeer populair en vanuit Nederland reizen dan in de kersttijd ieder weekend meerdere bussen vanuit alle grote steden naar deze geliefde kerstmarkten in Duitsland.

Kerstmarkten in Monschau

In de Eifel net onder Aachen ligt het vakwerkdorp Monschau en tijdens de adventsweekeinden verandert dit dorp in een echt kerstdorp. Een gezellige drukte ligt als een warme deken over dit leuke dorpje. Tijdens de kerstmarkten in Monschau komen de heerlijke geuren van warme glühwein, en andere lekkernijen je vanuit de smalle straatjes tegemoet. De kerstmarkten in Monschau zijn een bezoek zeker waard, zorg wel voor een goede timing het kan namelijk erg druk zijn in deze parel van de Eifel. De Monschauer kerstmarkten behoren tot de populairste kerstmarkten in Duitsland.