Kerstmarkten in Duitsland

Duitsland is bekend om haar kerstmarkten, gezellige kraampjes in een gemoedelijke kerstsfeer bepalen het straatbeeld in veel Duitse steden. Natuurlijk mag de glühwein niet ontbreken. De grote steden zoals KeulenDüsseldorf en Essen bieden op de diverse grote pleinen een gezellige markt aan. Ook zijn er verspreid in Duitsland diverse alternatieve kerstmarkten. Thema’s zijn onder andere middeleeuwen en handwerken.

Weekendje weg

De kerstmarkten bezoeken in één dag is zo goed als onmogelijk, daarom is een weekend trip naar één van de grote steden een aanrader. Daarnaast is het bezoeken van de kerstmarkt perfect te combineren met een bezoek aan alle overige leuke winkels. Op alles over Duitsland hebben we een handig overzicht gemaakt met alle kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkten staan synoniem aan gezelligheid, romantiek en lekker eten en drinken. een Glühwein, of een Feuerzangenbowle horen er gewoon bij. Een overzichtje met alle lekkernijen vindt je hier.

Keulen

kerstmarkt keulenKeulen is de kerstmarkt stad bij uitstek en waarschijnlijk één van de meest bezochte kerstmarkten. Logisch de ligging op nog geen twee uur rijden van Utrecht en de ontzettend gezellige binnenstad met leuke winkels maken het echt de moeite waard. Keulen kent meerdere kerstmarkten de bekendste markten zijn de kerstmarkt bij de beroemde Dom van Keulen en de kerstmarkt in de Altstadt van Keulen met de gezellige ijsbaan en het leuke dorpje met de idyllische glühwein huisjes.

Aachen


Kerstmarkten in Aachen
De Kerstmarkten in Aachen zijn vorig jaar uitgeroepen tot één van de mooiste en beste kerstmarkten van Duitsland en daar ben ik het mee eens. De markten rondom de Dom het majestieuze Rathaus van Aachen zijn echt de moeite waard om te bezoeken. De organisatie stelt hoge eisen aan het decor en de inhoud van de honderden stalletjes en op culinair gebied wordt je in Aachen echt verwend, Hier drink je geen kant-en-klare Glühwein maar echte huisgemaakte Gluhwein naar oud familie recept.  Dus snel naar Aachen

Düsseldorf

kerstmarkt keulenZoek je een gezellige kerstmarkt dichtbij huis en wil je dat combineren met uitstekende winkel mogelijkheden dan Zijn de kerstmarkten in Düsseldorf de place to be.  Verspreid over de stad zijn er diverse gethematiseerde kerstmarkten te vinden, allemaal op loopafstand van elkaar.  Sluit een dagje kerstmarkten in Düsseldorf af met een rit in het mooie reuzenrad in de Düsseldorfer Altstadt, waar je na afloop aan de oevers van de rijn nog even kunt nagenieten.

Monschau

kerstmarkt keulenIn de Eifel net onder Aachen ligt het vakwerkdorp Monschau en tijdens de adventsweekeinden veranderd dit dorp in een echt kerstdorp. Een gezellige drukte ligt als een warme deken over dit leuke dorpje. Tijdens de kerstmarkten in Monschau  komen de heerlijke geuren van warme glühwein, en andere lekkernijen je vanuit de smalle straatjes tegemoet.  De kerstmarkten in Monschau zijn een bezoek zeker waard, zorg wel voor een goede timing het kan namelijk erg druk zijn in deze parel van de Eifel.

Oberhausen

kerstmarkt keulenOberhausen is een waar shoppersparadijs. Het grootste winkelcentrum van Europa is ieder jaar weer het decor van vier grote kerstmarkten, ieder jaar probeert de organisatie een ander thema te bedenken, één van de jaarlijkse high-lights is de komst van de grote spectaculaire Coca-Cola truck.   Natuurlijk is de kerstman op de kerstmarkt bijna iedere dag wel even aanwezig.  Naast de kerstmarkten is het grote winkelcentrum natuurlijk een bezoek waard voor de laatste kerst inkopen.

Berlijn

kerstmarkt keulenOok de Hoofdstad van Duitsland staat tijdens de adventsperiode in het teken van de kerstmarkten. Op diverse grote pleinen in de stad is de sfeer ‘kerst’ en laat dat maar aan de Duitsers over, doe je daar dan een Berlijns sausje bij dan kun je wel raden hoe het er aan toe gaat op de Berlijnse kerstmarkten.  De Gendarmenmarkt is de grootste Berlijnse kerstmarkt.  De leuke en bijzondere designerkerstmarkten zijn echt iets wat je alleen in Berlijn aantreft. De focus ligt hier niet op eten en drinken maar op de unieke handgemaakte designs van lokale kunstenaars.

Bonn

kerstmarkt keulenWaar vroeger voor de val van de Berlijnse muur alle belangrijke beslissingen werden genomen zijn nu de één van de leukste kerstmarkten te vinden. Bonn de voormalige hoofdstad van Duitsland is gezellig en lang niet zo overlopen als Keulen en Düsseldorf en toch heeft het de charme en sfeer van een echte gezellige kerstmarkt.

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief