Schloss Neuschwanstein


Majestueus, romantisch, sprookjesachtig, dat zijn zomaar wat woorden waarmee je het beroemdste kasteel van Duitsland Schloss Neuschwanstein perfect kunt beschrijven, en ik weet haast wel zeker dat je er nog veel meer beschrijvingen voor kunt vinden want het kasteel is gewoon bijzonder en anders dan anders.

Schloss Neuschwanstein

Geschiedenis

In zijn jeugd bracht Lodewijk de II een groot deel van zijn tijd door het beroemde slot Hohenschwangau. Lodewijk was zo gefascineerd door de omgeving dat Lodewijk II hier zijn eigen rijk creëerde met zijn eigen sagen, mythes en sprookjes.

Sprookjesachtig

Het kan haast niet anders dat het kasteel Neuschwanstein het meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Duitsland is. Het in 1869 gebouwde kasteel was namelijk het toevluchtsoord van Lodewijk, die een bloedhekel had aan zijn eigen residentiestad München.
De inspiratie voor het bouwwerk kwam voornamelijk uit de Wartburg en de elementen van de graalburcht uit de opera Parsifal van de componist Wagner. Voor die tijd werd er gebouwd met moderne technieken, ondanks dat Lodewijk zich graag in de middeleeuwen waande, dat kun je direct zien aan de prachtige eetzaal welke is gedecoreerd met motieven uit de Watburger Sangerkrieg.

Zijn slaapvertrek werd volledig in het teken van de diverse opera’s van Wagner gedecoreerd.

Hoe kom je bij het Schloß Neu Schwanstein

Schloß Neuschwanstein ligt op 2 uur met de trein van München, en met de auto is het ongeveer 1.5 uur. Parkeren bij het kasteel kan alleen op betaalde privé parkeerterreinen. De prijs voor een auto is € 6,00 per dag, en voor een camper € 8,50

Het Kasteel Neu Schwanstein is goed aangegeven langs de A7 richting Ulm, Kempten Füssen) Vanaf de A7 volg je de afrit Kempten, en dan de B12 richting Marktoberdorf. Daarna de B16 richting Roßhaupten en dan naar Buching. Sla dan af op de B17 richting Schwangau en Hohensschwangau.

Toegangskaarten:

Toegangskaarten voor Schloss Neuschwanstein zijn alleen verkrijgbaar bij het ticketcenter in Hohenschwangau. Bij het kasteel zelf zijn geen kaarten beschikbaar. Kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. De rijen voor de kassa zijn vaak lang, Boek je kaarten dus online en loop gelijk door. De kaarten kun je alvast in Nederland bestellen en met iDeal betalen via  Tiqets. Eventueel kun je zelfs een begeleide tour met een ervaren gids boeken.

Hotels in de buurt van Schloss Neuschwanstein

De beroemdste attractie van Duitsland trekt natuurlijk veel bekijks en toeristen, daarom zijn er in de regio voldoende hotels te vinden. Een overzicht van de hotels vindt je bij onze hotel partners.