Winterberg


Wintersport in Winterberg

Lekker dichtbij de Nederlandse grens, vanaf utrecht is het nog geen vier uur rijden en vanaf Venlo is Winterberg binnen twee uur bereikbaar. Niet voor niets is het skigebied bij Winterberg ontzettend populair bij de Nederlanders die even een gezellig weekendje willen skiën of snowboarden.

Voor beginners

AOD-winterberg-5De keuze uit blauwe pistes om de fijne kneepjes van het skiën onder de knie te krijgen is reuze. Voor de wat gevorderde skiër zijn er ook rode pistes en er zijn zelfs enkele zwarte pistes. Verwacht echter geen alpine condities. Dus als gevorderde skiër zal je je hier snel vervelen. Het gebied is natuurlijk ideaal als een voorbereiding voor een wintersport vakantie in Oostenrijk of Frankrijk. Je kunt weer even het gevoel van de sneeuw onder de lange latten of je snowboard proeven. De weekenden in Winterberg zijn vooral bij goede sneeuwcondities erg druk.

Langlaufers welkom

Naast voor skiërs wordt ook goed gezorgd voor langlaufers, in totaal liggen er in het Winterberg skigebied meer dan 130 kilometers aan gespoorde loipes. Deze loipes gaan door de mooiste plekjes van het wonderschone Sauerland.

Accommodatie

Winterberg heeft een zeer gevarieerd aanbod aan accommodatie, van eenvoudig pension tot super de luxe 5 sterren hotels en van een gezellig bed & breakfast tot luxe vakantie appartementen. Verder is er een jeugdherberg en zijn de grote vakantieparken ruimschoots vertegenwoordigd. Voor de kampeer liefhebbers zijn er ook twee campings.

De reis naar Winterberg

Winterberg is snel bereikbaar vanaf Utrecht, in slechts drie uur staat je auto voor de deur van je hotel of andere accommodatie. het overgrote deel van de kilometers is over de Duitse autobaan. Ga je in een Weekend? dan kan het erg druk zijn dus vertrek op tijd of ga een dagje eerder. Winterberg heeft een groot aantal parkeerplaatsen, gratis parkeren is er niet bij. de kosten zijn echter voor Nederlandse begrippen erg betaalbaar.

Diverse touring car bedrijven  rijden in het winterseizoen regelmatig naar Winterberg. Voor een dagje of voor een lang weekend.

Hotels in Winterberg

Toeristen informatie:

Am Kurpark 6
Tel: 0049 2981 92500
Fax: 0049 2981 925024
e-mail: info@winterberg.de
www: Winterberg.de

Skiën:

hoogte: 640-810 meter
Pistes: 8 km blauw, 8 km rood, 1 km zwart
skipas: 1 dag volw: € 20 kind: € 12
Pistes: Winterberg Skilift Karussell
Pistes: Züschen Skilift Karussell
Pistes: Alt Astenberg Ski Alt Astenberg
Pistes: Neu Astenberg Postwiese Neu Astenberg
Pistes: Sauerland Sauerland Wintersport Arena

Bezienswaardigheden

  • Kahler Asten
  • Panorama Erlebenisbrücke
  • Bobbaan
  • Kids on Snow Neu Astenberg
  • Snowtubing Züschen

Handige links:

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest