Dusseldorf


Dusseldorf, shopping paradijs en cultuur hoofdstad

Slechts een steenworp afstand van Nederland, en razend populair bij de fanatieke shoppers onder ons. Maar ook voor de niet shoppers heeft Düsseldorf veel te bieden, een zeer uitgebreide collectie aan musea waaronder het wereldberoemde kunstmuseum. Daarnaast heeft Düsseldorf een rijke historie als het aankomt op kerstmarkten. De laatste vijf weken voor de kerstperiode is de stad dan ook tip top in orde en geeft de typische kerstsfeer de stad een extra dimensie.

Kunst, cultuur en mosterd?

De perfect gebalanceerde combinatie van kunst, cultuur en stad maken Düsseldorf tot een moderne stad. Die zowaar kan concurreren met Berlijn en misschien wel met Parijs. De 26 musea en meer dan 100 galerijen bieden voor iedereen wel wat wils. Enkele van de bekende musea zoals de kunstpalast en de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen zijn met de Düsseldorf Welcome cardgratis te bezoeken, Naast gratis entree of korting op de toegang biedt de kaart ook onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in de stad. Naast de bijzondere collectie kunst is er ook het kleine mosterd museum in de altstadt te vinden, De Düsseldorfer Senfladen verkoopt niet alleen diverse soorten mosterd maar is tevens een klein museum waar u alles wat u altijd over mosterd wilde weten te weten kunt komen.

Dit mag je niet missen

Altstadt

Helaas is tijdens de eerste en tweede wereld oorlog door de zware bombardementen veel verloren gegaan in Düsseldorf, echter is het gebied van nog geen vierkante kilometer wat nu de Altstadt genoemd wordt een bezoek meer dan waard. Gezellig op een terrasje samen een altbier drinken bij één van 260 cafés of lekker flaneren langs de kleine boetiekjes

Hotels in Dusseldorf