Vakantiewoning in Duitsland huren


Er zijn tientallen mogelijkheden om te overnachten in Duitsland, van super-de-luxe hotels tot vijf-sterren campings en van eenvoudige hostels tot kamperen bij de boer.

Een andere favoriet is een vakantiewoning in Duitsland huren. Steeds meer eigenaren van een tweede woning gebruiken deze om wat extra inkomsten te generen als men zelf geen gebruik maakt van de woning. Het voordeel van een vakantiewoning huren is dat het een stuk minder massaal is, bijvoorbeeld op een groot vakantiepark. Een ander voordeel is dat je vaak te maken hebt met lokale verhuurders en die weten vaak als geen ander waar het leuk is en waar je lekker kunt eten.

Vakantiehuizen voor gezinnen met huisdieren

Vakantiewoning huren in Duitsland

Steeds meer vakantieparken in Duitsland hebben iets tegen onze geliefde viervoeters. Ik kan daar in sommige gevallen wel in meegaan, toch is je viervoeter een deel van het gezin en mag je hond zeker mee op vakantie. Bij veel particuliere vakantiewoningen in Duitsland mag de hond (of kat) gewoon mee. Reken wel op wat extra’s voor het schoonmaken. Neem trouwens wel je eigen hondenmand mee, wel zo fris voor je hond en de toekomstige huurders.

Familievakanties in Duitsland

familiekamer

De vakantie in Duitsland is ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Er is overal wel wat te doen en Duitsers zijn gek op kinderen. Gelukkig is het aanbod aan vakantiewoningen voor gezinnen groeiende. Denk aan woningen met speciale kinderkamers en extra voorzieningen zoals een Babybedje of een speciale kinderstoel. Neem wel zelf wat speelgoed mee zodat de kids zich ook tijdens een regenachtige dag kunnen vermaken. Steeds meer vakantiewoningen in Duitsland hebben de beschikking over een eigen zwembad. Perfect tijdens de zomermaanden, om na een drukke actieve dag even lekker af te koelen. Wil je nog luxer bekijk dan eens de website van Interhome Duitsland, daar kun je namelijk ook vakantiewoningen huren met een sauna.

Groepsaccommodaties in Duitsland

Groepsaccommodatie in Duitsland huren

De vraag naar groepsaccommodatie in Duitsland wordt steeds groter. Vooral in de skigebieden net over de grens in Winterberg en Willingen zijn de grote woningen voor dito groepen geliefd. Ideaal voor een vriendenweekend namelijk. De groepsaccommodaties komen natuurlijk in diverse luxe klassen en zijn voorzien van goede voorzieningen.

Handige tips voor een vakantiewoning in Duitsland

Ga je nu op zoek naar een goede vakantiewoning in Duitsland, dan heb ik nog wat handige tips voor je.

  • Kijk van tevoren of beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen bij de prijs.
  • Bekijk de extra kosten zoals: reserveringskosten, schoonmaakbijdrage en toeristenbelasting goed. Dat voorkomt vervelende verrassingen.
  • Lees de reviews van andere vakantiegangers.
  • Boek alleen via een gerenommeerde verhuurder zoals interhome.nl
  • Houd rekening met de openingstijden van winkels en supermarkten. In Duitsland is een koopzondag niet vanzelfsprekend. Reis je dus op een zaterdag zorg er dan voor dat je genoeg eten/drinken mee hebt of zorg dat je op tijd bent.

Met deze tips wordt je vakantie zeker een succes.