Kerstmarkt in Monschau


Kerstmarkten in Monschau

Wie over de prachtige wegen al slingerend door prachtige dalen en valleien door de Eifel rijdt komt langs de mooiste en meest pittoreske dorpjes. Monschau is zo’n dorp. Verscholen in de diepe vallei van de Roer op nog geen vier kilometer van de Belgische grens. De kerstmarkt in Monschau is ieder jaar weer een groot succes, waarom? Dat lees je hier.

Ieder weekend in de adventsperiode is Monschau het decor van één van de meest romantische en idyllische kerstmarkten van Duitsland. Druk is het er zeker dus hou rekening met een zoektocht naar een parkeerplaats en neem goede wandelschoenen mee.

Betoverende ontvangst

Met vele verlichte kerstbomen, de met duizenden lampjes versierde woningen worden gedurende de advent duizenden gasten in Monschau tijdens de kerstmarkten ontvangen. Betoverend is hier het juiste woord. Voordat je de kerstmarkten bereikt in de autovrije dorpskern van Monschau loop je door de prachtige smalle straatjes.

Van Glühwein tot Eierpunch en van Lebkuchen tot verse waffels, de dorpskern ruikt tijdens de jaarlijkse kerstmarkten heerlijk. Op de markt zelf kun je typische kerstmarkt producten kopen zoals houten speelgoed, kerstversieringen en leuke hebbedingetjes voor onder de kerstboom.

Wanneer is de kerstmarkt in Monschau

Kerstmarkt in Monschau

Parkeren bij de Kerstmarkten in Monschau

Het centrum is tijdens de kerstmarkt in Monschau autovrij, parkeren kan dan alleen op de aangegeven parkeerplaatsen en in de parkeergarages. Omdat de capaciteit van deze parkeerplaatsen tijdens de kerstmarkten beperkt is zijn er buiten de dorpskern diverse alternatieve parkeerplaatsen ingericht. Een shuttlebus brengt je dan naar het centrum van Monschau voor € 5,00 (retour) er is ook een voordelig familieticket beschikbaar.

Een grote parkeerplaats die makkelijk toegankelijk is, ligt in het dorpje Höfen op 10 autominuten van Monschau. Op zaterdag en zondag rijden shuttle bussen heen- en weer tussen Hauptplatz en de kerstmarkten in het dorpje.

Indien je een hotel hebt geboekt in het centrum van Monschau, geef dit dan aan bij de verkeersregelaars. Zij laten je dan wel door. (onthoud wel de naam van het hotel goed)

Overnachten in Monschau

Er zijn diverse mogelijkheden om tijdens de kerstmarkt in Monschau te overnachten, er zijn diverse hotels en pensions in het dorp zelf en ook buiten het dorp liggen diverse grotere hotels zoals hotel de Lange Man.

hotel-haller-garni

Wij hebben afgelopen jaar in het kleine Hotel Haller Garni overnacht, dit hotel ligt aan het begin van de dorpskern en is ideaal om het dorp en de kerstmarkt te ontdekken. De kamers zijn superschoon en van allerlei gemakken voorzien. Iedere ochtend staat er een lekker Duits ontbijt voor je klaar.