Bad Harzburg


Bad Harzburg

Aan de noordkant van de Harz ligt het kuuroord Bad Harzburg. Een kuuroord heeft in Duitsland wat meer status dan een andere stad. zo mogen de winkels hier bijvoorbeeld op zondag open en zijn er veel voorzieningen voor toeristen te vinden.

Bad Harzberg is een wellness gebied, je treft hier een eigen thermaal bad aan. De stad is zelf ook erg in trek bij liefhebbers van een goede wandeling. Gezien de ligging in één van de mooiste stukken van de Harz.

Een stukje geschiedenis

Bad HarzburgDe Duitse keizer Hendrik de vierde liet in de buurt een kasteel bouwen. Dit kasteel is nu 900 jaar later helaas een ruïne. De stad kreeg de naam Neustadt en door de vondst van de waterbronnen kreeg de stad al snel de status van een kuuroord. Dat trok weer rijke en nieuwe inwoners aan en al snel werden er grote villa’s, hotels en casino’s gebouwd. Pas in 1892 k

reeg de stad een andere naam en veranderde Neustadt in Bad Harzberg.

100% wellness in Bad Harzburg

In de Sole Therme zijn vier zoutwaterbaden aanwezig. Het water in de deze baden komt uit de 800 meter diepe bron. Het thermen complex biedt naast de zoutwaterbaden ook veel andere voorzieningen zoals sauna’s en massage voorzieningen.

Bezienswaardigheden

Bad Harzburg boomkroonpad

Er is genoeg te doen in deze leuke stad, Bad Harzburg is vooral bekend geworden door het recentelijk geopende Boomkronenpad. Een ingenieuze constructie van bruggen en trappen slingert door een dicht begroeid bos. Tijdens de wandeling op maximaal 30 meter hoogte krijg je veel informatie over de bomen en de dieren in het bos. Op een aantal plekken in het pad zijn glasplaten aangebracht zodat je ook naar beneden kunt kijken.

De nostalgische Burgberg Seilbahn brengt je in een paar minuten naar de top van de Großen Burgberg. Hier tref je de restanten van de Ruinen van de Harzburg aan. Het is een perfect startpunt voor veel wandelingen Waaronder de wandeling naar het hier bovengenoemde boomkronenpad.

Wandelen in Bad Harzburg

Bad Harzburg is een waar paradijs voor wandelaars. De plaatselijke VVV heeft diverse wandelkaarten beschikbaar en veel van de wandelingen kun je met de handige tourplanner van de VVV al online bekijken.

Accommodatie in Bad Harzburg

Het aanbod van hotels en pensions in Bad Harzberg is groot. Toch kan het voorkomen dat alles is volgeboekt in de stad. Bad Harzberg is vooral tijdens de feestdagen en vakantieperiodes een geliefde bestemming.

Het drie sterren Hotel Victoria wordt in Bad Harzburg als één van de beste hotels beoordeeld. Het hotel ligt midden in de oude binnenstad.

Voor een familiekamer raden wij het hotel Plumbohms aan. Een modern hotel op een prachtige locatie met een fantastisch uitzicht.

Meer hotels in Bad Harzburg.

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script> <!– aod-responsive –> <ins class=”adsbygoogle” style=”display:block” data-ad-client=”ca-pub-9534128255935708″ data-ad-slot=”3773425611″ data-ad-format=”auto”></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

Google+

<iframe src=”http://ti.tradetracker.net/?c=20132&amp;m=919786&amp;a=91485&amp;r=&amp;t=custom” width=”300″ height=”600″ frameborder=”0″ border=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no”></iframe>