Willingen


Wintersporten in Willingen

Een lang weekendje skiën? Dan loont het de moeite om eens te kijken naar het Sauerland. Naast Winterberg biedt ook Willingen een goed aanbod aan wintersport activiteiten. Verwacht ook in Willingen geen Alpine condities zoals in Oostenrijk maar zie je weekendje wintersporten als een heerlijk tussendoortje om even lekker in de “mood” te komen.

Willingen is in vergelijking met Winterberg niet zo groot, en daardoor doet het een stuk rustiger aan. Het gezellige centrum van Willingen heeft een leuk aanbod aan winkels en cafés. De berg waarop het allemaal gebeurt in Willingen is de Ettelsberg. De nieuwe cabine lift brengt je snel en comfortabel naar de top.

Skigebied

Het skigebied van Willingen is niet zo groot, in totaal vindt je er 15 afdalingen, ontsloten door één cabine lift en 13 sleepliften. Toch herbergt het gebied één de langste afdalingen in Sauerland.

Langlaufen is natuurlijk ook mogelijk, in totaal is er voor 90 km aan gespoorde loipes genoeg keuze om een weekendje te langlaufen.

Geen zin in al dat wintersportgeweld? Geen probleem in en rondom Willingen wordt 30 km aan wandelroute vrijgehouden van sneeuw, dus ook voor wandelaars genoeg uitdaging.

Accommodatie

Willingen heeft een rijk aanbod aan accommodatie, of u nu met uw camper of caravan komt of liever kiest voor de luxe van een vier sterren hotel. Of kiest u voor een gezellig familie pension. De keuze is groot. Boek in de weekenden wel op tijd. Willingen is mede door de korte reistijd erg populair als weekend bestemming voor veel Nederlanders.

Hotels in Willingen boeken

Hoe kom ik in willingen?

Willingen ligt op slechts 350 km van Utrecht, het grootste gedeelte van de afstand zijn autobaan kilometers. Het laatste stuk gaat voornamelijk over provinciale wegen. Daardoor is de reistijd naar Willingen slechts vier uur. (zonder files) Parkeren kan in Willingen bij de skilift op één van de grote parkeerplaatsen. Parkeren is gratis.

Geen zin om zelf te rijden? Er rijden diverse grote touringcar ondernemingen naar Willingen voor dagtrips maar ook voor meerdaagse trips inclusief overnachting.

Ski uitrusting huren?

Geen eigen ski of snowboard uitrusting? Of geen zin om je eigen spullen mee te nemen? Bij het dal-station van de skilift zijn verschillende skiverhuurcentra. Huren kan hier erg voordelig. In de drukke periodes loont het de moeite om te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Tourist-Information Willingen:
Waldeckerstraße 12
Tel: 0049 5632 401133
Fax: 0049 5632 401150
e-mail: info@willingen.de
www: Willingen.de

Skiën

hoogte: 600-838 meter
Pistes: 7 km blauw, 9 km rood
skipas: 1 dag volw: € 18 kind: € 13

bezienswaardigheden

Handige links

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest