Vliegen naar DuitslandWarning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Ondanks dat ons buurland makkelijk te bereiken is met de auto of de trein, is een rechtstreekse vlucht naar Duitsland erg aantrekkelijk. Door de komst van diverse voordelige luchtvaartmaatschappijen kun je als u op tijd boekt zowel tijd als geld besparen!

Als je bijvoorbeeld een stedentrip naar Berlijn boekt kunt u vanaf Schiphol al na anderhalf uur landen op het Berlijn Airport (BER). Vanaf de terminal, waar jaarlijks meer dan 18 miljoen passagiers worden vervoerd, is vanwege de gunstige gelegenheid het centrum al binnen twintig minuten te bereiken.

Met een vliegreis naar München, in het zuidelijke Beieren, of naar de noordelijke steden Bremen, Hannover of Hamburg bespaar je – vergeleken met een autorit – al snel meer dan vijf uur.

Een tip voor een extra besparing op de kosten is het boeken van een vlucht in het laagseizoen. Ga je toch liever binnen een schoolvakantie op vakantie, probeer dan vooral vroeg te boeken.

Voor een overzicht van vluchten naar diverse Duitse steden en voor de aanschaf van vliegtickets van KLM kijk je hier.

Welke Luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Duitsland

Vliegen naar Duitsland

Niet alleen KLM vliegt vanaf Amsterdam naar diverse Duitse steden, maar ook Lufthansa heeft een dicht netwerk van bestemmingen vanuit Nederland. Lufthansa vliegt vanaf Schiphol diverse malen per dag naar München. Dagelijks zijn er ook meerdere Lufthansa vluchten naar Frankfurt, vandaar uit kun je gebruikmaken van het volledige netwerk van Internationale Lufthansa vluchten. 

Eurowings is een Duitse lowcost airline en vliegt dagelijks van Amsterdam naar Hamburg en weer terug. Verder zijn er vanaf diverse Duitse luchthavens leuke aanbiedingen te vinden voor de vakantie-eilanden in de Middellandse Zee.

Luchthavens

Vliegvelden in Duitsland zijn stuk voor stuk zeer modern en efficiënt, en bieden veel voorzieningen voor de reiziger. Ondanks alle tegenslagen werd de luchthaven in Berlijn in oktober 2020 geopend. Ondertussen zijn de luchthaven Berlijn-Tempelhof en Berlin-Tegel gesloten.

De infrastructuur rondom de Duitse luchthavens is uitstekend, bijna alle vliegvelden hebben goede verbindingen met de trein en de bus. Diverse luchthavens, zoals Frankfurt, Düsseldorf, beschikken over een directe verbinding met de ICE of via een overstap.

Frankfurt

De grootste luchthaven van Duitsland is op dit moment Frankfurt met meer dan 65 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven heeft twee grote terminals. Welke door middel van een onbemande trein de Skyline met elkaar zijn verbonden. Vanuit Frankfurt vliegt Lufthansa naar bijna iedere bestemming in de wereld. De Luchthaven van Frankfurt is met de trein zeer goed bereikbaar vanuit Nederland. NS-international heeft een bijna directe verbinding vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

München

Nog een hele belangrijke luchthaven in Duitsland is de luchthaven van München. Ondanks dat deze luchthaven ruim 25 kilometer van het centrum van de hoofdstad van Beieren ligt, is het de tweede luchthaven van Duitsland. Vanaf München vlieg je naar veel bestemmingen over de hele wereld. De luchthaven is ook ideaal als uitvalsbasis voor veel wintersportbestemmingen in Zuid-Duitsland en Oostenrijk Vanaf de luchthaven zijn de grote skigebieden slechts 1,5 uur rijden en er worden op de luchthaven diverse transfermogelijkheden aangeboden. 

Bierliefhebbers opgelet! Op de Luchthaven van München kun je genieten van een vers gebrouwen biertje. Op het centrale plein tussen de twee terminals vindt je namelijk een echt werkende brouwerij. De Airbrau biedt een uitgebreide bierkaart aan met verrassend lage prijzen. De menukaart is trouwens ook zeer interessant. De brouwerij op de luchthaven is altijd een bezoekje waard. 

Zoals ik al aangaf, de luchthaven ligt een aardig stukje buiten de stad. Er zijn diverse mogelijkheden om snel in de stad te komen. De S-Bahn is het goedkoopst en de Lufthansa Airportbus is een goed alternatief. Beiden brengen je snel naar de binnenstad van München

Autohuur

De Grote autoverhuurders zijn bijna allemaal op de grotere luchthavens in Duitsland aanwezig, dus ook voor een korte trip naar bijvoorbeeld Beieren is het mogelijk om niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of taxi’s. Mocht je een auto willen huren in Duitsland dan kun je de prijzen van de grote en kleinere aanbieders vergelijken via Sunnycars je krijgt er dan gelijk een soort van extra verzekering bij. Sunnycars neemt bijvoorbeeld bij veel aanbieders het eigen risico over zodat je geen dure extra verzekeringen hoeft af te sluiten.

Parkeren Schiphol

Vlieg je vanaf Schiphol naar één van de Duitse steden en je hebt nog geen parkeerplaats geregeld? Je kunt makkelijk en snel parkeren  op één van de parkeerplaatsen van Schiphol zelf. Reserveer je parkeerplek op Schiphol zelf makkelijk online. Je kunt dan kiezen voor de gewone parkeerplaats of voor een klein bedrag extra je auto in één van de parkeergarages zetten in de buurt van Schiphol.