Steden in DuitslandWarning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Duitsland kent tientallen steden en stuk voor stuk zijn ze uniek, Kies je voor de middeleeuwen? Dan zijn Lübeck, Soest, en Rothenburg ob der Tauber de ideale bestemmingen. Kies je liever voor trendy? Dan is een bezoek aan Berlijn, of Dresden zeker de moeite waard. Geef je de voorkeur aan moderne architectuur dan mag je Hamburg met de gloednieuwe Elbphilharmonie zeker niet missen. Bezoek de steden in Duitsland aan de hand van onze tips.

De leukste en populairste steden in Duitsland

Hieronder tref je voor iedere stad een eigen reisgidsje aan,

Berlijn

Berlijn Reichstag Rijksdaggebouw steden in Duitsland

De Hoofdstad van Duitsland en natuurlijk één van de hipste steden van het Land. Berlijn is totaal anders dan de rest van Duitsland. Hier kan namelijk alles. Of je nu de bijzondere geschiedenis van de stad komt bekijken of je in het uitgaansleven stort. Berlijn is gewoon anders.

Lees verder…

Aachen

Winkelen in Aachen

Een andere beroemde dom stad is Aken, de historische oude binnenstad geeft de stad het karakter wat het verdiend. Het prachtige stadhuis, de imposante Dom met de bijhorende schatkamer zijn een lust voor het oog. Aken is ook nog eens een gezellige winkelstad. Ideaal dus om te combineren voor een stedentrip.

Lees verder…

Hamburg

Elbphilharmonie - Hamburg

Een wereldstad en toch lang niet zo bekend als bijvoorbeeld Berlijn. Met de komst van de Elbphilharmonie. een muziekgebouw van wereldklasse, de prachtige Speicherstadt, en de heerlijke sfeer is Hamburg ideaal voor een weekendje weg.

Lees verder…

München

Munchen

De stad van het bier en de jaarlijkse Oktoberfesten. Er is meer te zien, te doen en te beleven in deze prachtige stad met een rijke geschiedenis en tientallen bezienswaardigheden.

Lees verder…

Bremen

Het stadhuis van Bremen

De sprookjes hoofdstad van Duitsland, De gebroeders Grimm schreven hier onder andere het sprookje over de Bremer Stadsmuzikanten. De stad zelf is ook een sprookje, de prachtige en goed bewaarde binnenstad en gezellige restaurants vragen gewoon om een bezoek aan deze eeuwenoude havenstad.

Lees verder…

Düsseldorf

Een prachtige stad om eens lekker te winkelen op slechts twee uur rijden van Nederland. Düsseldorf ligt aan de oevers van de Rijn en het oude centrum met de prachtige Köningsallee nodigen uit om gewoon te wandelen. De Jaarlijkse Rijnkermis is één van de grootste kermissen van Europa en mag rekenen op veel belangstelling uit de grensstreek.

Lees verder…

Keulen

Keulen domstad in Duitsland

Een prachtige Dom stad en bij mooi weer en zonder hoogtevrees is het beklimmen van de Domtoren een echte aanrader. Ook winkelliefhebbers gaan zich uitstekend vermaken in deze prachtige stad.

Lees verder…

Lübeck

Ooit was Lübeck één van de rijkste steden van Duitsland, Als Stad van de Hanze werd er binnen de historische stadsmuren onderhandeld en werden samenwerkingen tussen de diverse handelssteden gemaakt.  De ligging aan de rivier de Trave maakte de stad bereikbaar voor zeescheppen. Nu is Lübeck een heerlijke stad om rond te kijken en natuurlijk het lekkerste marsepein te proeven.

Lees verder…