Backpacken in Duitsland


Backpacken in Duitsland

Backpacken in Duitsland

Reizen met een rugzak is in Duitsland niet heel erg populair, toch biedt het land genoeg mogelijkheden om er met de backpack op uit te trekken. Reizen is namelijk heel eenvoudig dankzij het uitgebreide netwerk van treinen en door de komst van Fernbussen (lange afstandsbussen) zijn de prijzen ook nog eens zeer interessant. Overnachtingen boek je het liefst in een jeugdherberg of een lowbugdet hotel waar er in Duitsland ook steeds meer van komen.

Duitsland heeft een divers landschap

Van de kustdorpen in het Noorden tot de Alpen in Beieren, Duitsland heeft ontzettend veel te bieden en veel meer dan prachtige landschappen en historische architectuur. Maar denk ook ook aan de verschillende lokale tradities, waar Duitsers je graag voor uitnodigen. Duitsers hebben helaas een beeld dat zij stug zijn, maar dat valt eigenlijk reuze mee, Duitsers zijn juist naar gasten uiterst vriendelijk en behulpzaam.

Een backpacktrip door Duitsland

Backpacken in Duitsland begint idealiter in Hamburg, vanuit de grootste havenstad van Duitsland ben je in korte tijd in één van de prachtige kustdorpjes aan de Oostzee, maar ook de historische Hanzesteden zoals Kiel en Rostock zijn makkelijk bereikbaar. Na het strand wordt het tijd voor een trip richting Oostenrijk, Onderweg kom je langs steden zoals Berlijn, Dresden en het prachtige Heidelberg. München is een stad welke zeker niet mag ontbreken op een backpacktrip. Je bent namelijk pas in Duitsland geweest als je een echt bier hebt gedronken in één van de gezellige biergartens die de stad rijk is.

Budget overnachten in Duitsland

Jeugdherbergen in Duitsland

Als backpacker probeer je zo goedkoop mogelijk te reizen, dat kan in Duitsland echt heel makkelijk. De Duitse Jeugdherbergcentrale heeft meer dan 500 overnachtingsplaatsen in haar bestand. De Meininger hotel groep biedt in Duitsland ook diverse hostels aan, in elke grote Duitse stad is wel een vestiging te vinden. Zoek je iets meer luxe dan zijn de hotels van Motel-One en B und B een aanrader.

Verder zijn er nog A&O hotels in diverse Duitse steden, deze hotelketen is een combinatie uit hotel en hostel. Dat wil zeggen dat men naast gewone hotelkamers ook gedeelde kamers aanbiedt. De restaurant en ontbijt faciliteiten worden dan gedeeld met de hotel en hostel gasten.  Ondertussen zijn er al 23 van deze hostels waarvan er 14 in Duitsland te vinden zijn.  In Berlijn boek je bij A&O al een bed in een slaapzaal voor 5 euro.

Motel One

Budget accommodatie in Duitsland

De design hotels van Motel One kennen ondertussen meer dan 50 locaties waarvan een groot deel in Duitsland, de meer dan 5 duizend kamers in Duitsland zijn dankzij een goed concept betaalbaar, zonder concessies te doen aan voorzieningen en luxe. Net als met alle andere budget vakanties, wie vroeg boekt kan besparen en dat geldt ook voor overnachtingen.

Treinreizen

Hogesnelheidstreinen in Duitsland

De Deutsche Bahn is de belangrijkste aanbieder van treinreizen in Duitsland. Dankzij een dicht netwerk van spoorverbindingen is elke Duitse stad snel bereikbaar. Helemaal als je gebruik maakt van de hoge snelheidstreinen onder de naam ICE, deze treinen verbindingen de grote Duitse steden met elkaar en rijden met gemak 250 km/h of sneller. Een langzamer en Düsseldorf ook goedkoper alternatief zijn de normale Intercity treinen. Met de handige interrail kaart reis je voordelig door Duitsland. Je kiest dan een aantal dagen uit die je in een maand wilt reizen met de trein.

Busreizen

Flixbus Duitsland

Sinds een paar jaar zijn in Duitsland de lange afstandsbussen begonnen met een stevige opmars en daarmee een geduchte concurrent voor de trein geworden. Diverse aanbieders zijn op de belangrijkste verbindingen actief wat een positief effect heeft op de prijs. De bussen zijn luxe uitgevoerd en beschikken over gratis Wifi en een kleine bar. Flixbus is in Duitsland de grootste aanbieder van routes. Ook vanuit Amsterdam en Utrecht vertrekken meerdere keren per dag groene bussen naar Duitsland.

Backpacken is leuk

Of je nu alleen reist of samen met een vriend of vriendin, Backpacken is een erg sociale manier van reizen en je leert snel leuke mensen kennen met een zelfde interesse in reizen en steden. Slaap je in hostels dan is er altijd wel iemand op je kamer of in de jeugdherberg te vinden met een nieuwe reistip

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest