Bad Sachsa


Bad Sachsa

vakantie in bad Sachsa HarzAan de zuidelijke rand van de Harz ligt het schattige stadje Bad Sachsa. Het is een officieel kuuroord ingeklemd door 600 meter hoge bergen en prachtige bossen.

Bad Sachsa is perfect voor iedereen die even lekker tot rust wil komen. Het is namelijk een kuuroord en dat zie je direct terug aan de vele toeristische voorzieningen zoals de accommodaties.

In de Wintermaanden is de omgeving interessant voor wintersport liefhebbers. Natuurlijk geen Oostenrijkse condities hier. Het is echter wle een perfect startpint voor een fijne langlauftocht of een dagje skiën in het nabijgelegen skigebied van de Ravensberg.

Ontsloten door natuurgebieden

Het stadje wordt ontsloten door twee prachtige natuur gebieden.De prachtige flora en fauna werd vroeger al gewaardeerd door de Monnikken van Walkenried, zij bouwde in de hoogvlaktes namelijk mweer dan 300 vijvers. Deze vijvers vormen samen met de ruïne van de Sachsensteinburcht een ideale plek voor een uitstapje in de Harz.

Het Siebertal ligt ook in de omgeving en is het domein van wandelaars. Dit dal is nog volledig in zijn oorspronkelijke staat en wordt niet door een stuwdam afgesloten.

Wintersporten in Bad Sachsa

Dankzij de hoge ligging van bad Sachsa (op 600 meter) is het gebied in de winter vaak voorzien van een witte laag. Het is dan vooral in de weekenden een waar paradijs voor skiërs, langlaufers, snowboarders en rodelaars. De Ravensberg heeft drie skiliften en een aantal pistes speciaal voor kinderen om lekker te oefenen. Het gebied richt zich voornamelijk op langlaufers. Zodra de eerste sneeuw ligt worden er direct loipes gespoort die aansluiten op de 42 kilometer lange Südharzloipe.

Accommodaties in de omgeving

Dankzij het luxeuze en grote Landal vakantiepark Salztal paradies is het gebied erg populair onder gezinnen. De vakantiehuisjes zijn voorzien van veel gemakken en het park zelf heeft een tropissch zwemparadijs en een prachtig wellness complex. Check regelmatig de website van Landal voor een leuke last-minute of een speciale aanbieding.

Er zijn genoeg (kleinere) hotels in de omgeving. Vaak familiebedrijven met een uitstekende reputatie en een goede typisch Duitse keuken. Bekijk de hotels

Er is ook een camping in de omgeving van Bad Sachsa, Campingpark Im Borntal is een kleine en gemoedelijke camping met een aantal plekken voor campers  en mooie afgebakende plekken voor tenten en caravans. Heb je geen tent of mag het allemaal wat luxer dan kun je op de camping een safari tent huren voorzien van alle gemakken. Meer informatie: www.imborntal.nl

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

Google+