Beleef de Harz, een weldaad aan natuur

Zomers het domein van wandelaars en natuurliefhebbers en in de winter een paradijsje dichtbij voor iedereen die gek is op wintersport. Sneeuwzeker is het gebied zeker niet maar met wat sneeuwkanonnen kun je tegenwoordig al veel doen.

Dichtbij en toch een andere wereld

Stolberg HarzDe afstand kan bij Harz nooit het probleem zijn, op slechts 500 km van Utrecht ligt het glooiende heuvellandschap. Elk jaargetijde kent zijn eigen kleur en dat is in Harz goed te zien. voor wintersporters is het erg handig op slechts een halve dag rijden is Harz de perfecte plek om alvast een beetje warm te skien voor het echte werk in de echte Alpen.

Hahnenklee (500-727 m )

Hahnenklee ligt in de Oberharz op een zonnig bergplateau ,en gelijk het hoogste deel van de Harz. omgegeven door dichte sparrenbossen welke de omgeving een fantastische sfeer en innerlijke rust geven.

Van oorsprong is Hahnenklee een mijnwerkers nederzetting, maar nu een waar paradijs voor wandelaars, nordic Walkers, skiers en snowboarders.  De Hahnenklee heeft 5 afdalingen en de bockenberg seilbahn brengt u snel weer bovenaan de piste. Daarnaast beschikt het gebied over 2 sleepliften.

Meer informatie over Hahnenklee
Bocksberg Seibahn
Harz info
Hahnenklee informatie

 

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief