Aken de mooiste Domstad van Duitsland

  1. Home
  2. Steden
  3. Aachen

Aachen of Aken

“Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd”  Een bekend spreekwoord wat je regelmatig in de Nederlandse taal tegenkomt. Wie in één van steden geweest is kan dat ook beamen. Wat een prachtige imposante bouwwerken kun je in deze steden vinden.  Aken ligt in Noordrijn-Westfalen en dichtbij de Nederlandse steden Roermond en Maastricht. Het is dan ook een favoriete bestemming voor veel inwoners uit het zuiden van het land. Je kunt er namelijk ook heerlijk genieten van de thermale baden en wie van winkelen houdt is in Aken ook aan het goede adres.

Aken of Aachen, een domstad in Duitsland

De stad is perfect voor een korte stedentrip al dan niet in combinatie met bezoek aan Monschau of één van de andere dorpen in de Eifel. Wie een bezoek gaat brengen aan Aken doet er verstandig aan om een hotel te boeken in de buurt van het centrum. Dan kun je alle bezienswaardigheden makkelijk en lopend bezoeken en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer.

Bezienswaardigheden Aken

Er is genoeg te zien en te beleven in Aken, trek er gerust een lang weekend voor uit. Gelukkig liggen de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar.  De stad zelf is ondanks diverse grote branden en een aantal bombardementen in de tweede wereld oorlog volledig in de originele staat herbouwd of hersteld. Dat geldt ook voor het straatwerk. Zorg dus voor goede wandelschoenen. De grote grove kasseien in de stad zijn namelijk niet vriendelijk voor je mooie hakken.

Dom van Aken

Dom van AkenHet centrum van Aken is gebouwd rondom de prachtige dom. In deze kerk werden meer dan 30 Duitse koningen gekroond en het is de begraafplaats van Karel de Grote. Sinds 1930 is de kerk een belangrijke Bedevaartskerk en is het de kathedraal van het Bisdom van Aken.

Dom Schatkamer

De dom schatkamer in AachenDe Dom in Aachen is niet alleen een imposant gebouw. Ook de verzameling aan kunst- en gebruiksvoorwerpen is indrukwekkend te noemen.

Carolus Thermen

Carolus Thermen in AkenEen dag heerlijk genieten en ontspannen? Dan mag je de Carolus Thermen in Aachen niet overslaan. Hier kun je genieten van Thermaal heilzaam water en diverse prachtige sauna’s.

Elisenbrunnen

ElisenbrunnenWater is voor Aken van levensbelang geweest. In en om de stad zijn meer dan 300 thermale bronnen te vinden. Reden genoeg voor Karel de Grote om diverse bronnen te gebruiken voor zijn prominente gasten.

Raadhuis Aachen

Historisch Rathaus AachenEen prachtig Raadhuis siert het Centrum van Aachen. Een lange geschiedenis die terug gaat tot de tijd van Karel de Grote. Het Rathaus van Aken overleefde diverse grote stadsbranden en twee wereldoorlogen.

Winkelen in Aken

Aachen is een perfecte winkelstad. De leuke straatjes met diverse leuke winkels en unieke boetieks wijken af van het standaard winkelbestand wat je tegenwoordig in iedere stad wel aantreft. Natuurlijk zijn de grote ketens en merken in de stad aanwezig. Alleen zijn de verhoudingen tussen deze ketens perfect.  Winkelen in Aachen is populair, dat komt voornamelijk door de lagere prijzen voor kleding, cosmetica en electronica. Bovendien is het aanbod groter en veelzijdiger.

De meeste winkels in het centrum van Aken zijn van maandag tot zaterdag geopend van 10.00 tot 20.00 uur.  Koopzondagen komen in Aachen sporadisch voor. Dus ga niet op de bonnefooi op een zondag naar Aachen, de kans dat de winkels dicht zijn is zeer groot.

 

 

Overnachten in Aken

Hotel Quellenhof-aachenWil je Aken bezoeken dan is dat bijna onmogelijk om in èèn dag te doen. Een overnachting is dus zeker aan te bevelen. Gelukkig zijn er in Aken veel hotels en andere mogelijkheden om te overnachten. Wij hebben onze favoriete hotels voor je op een rijtje gezet. De prijzen van de hotels kunnen per hotel erg variëren.

In Aken zijn veel hotels in het centrum te vinden, deze zijn over het algemeen wel een stuk duurder dan de hotels in de centrumring. Kijk ook goed naar aanbiedingen voor stedentrips naar Aken.

Kerstmarkten in Aachen

IKerstmarkten Aacheneder jaar weer, vanaf de eerste advent opent de kerstmarkt van Aachen. Het is èèn van de grootste en gezelligste kerstmarkten van Duitsland en in 2018 haalde de kerstmarkt een top 10 plek in het lijstje van mooiste kerstmarkten van Europa.  De heerlijke geuren van glühwein, kerststollen en andere lekkernijen komt je direct tegemoet. 

Tui vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandBoek je vakantie naar Duitsland bij de grootste vakantie aanbieder van Nederland. TUI is al jaren de nummer één vakantie specialist voor Duitsland vakanties. Bekijk snel het aanbod en profiteer van het inkoopvolume van TUI

Kras Autovakanties

Kras Duitsland vakantiesKras is de specialist voor autovakanties, Rijncruises en leuke stedentrips in Duitsland.