Kerstmarkten in Aachen

Kerstmarkten in Aachen

Kerstmarkten Aachen

Aachen is één van mijn favoriete steden in Duitsland, het compacte centrum nodigt uit voor een fijne slenter wandeling waarbij je ieder keer weer nieuwe dingen ontdekt in de prachtige historische gebouwen. Natuurlijk de Aachener Dom een belangrijk herkenningspunt en zeker het bekijken waard.

Ieder jaar wordt rondom de Dom van Aachen een grote gezellige kerstmarkt opgebouwd. De kerstmarkt is al jaren te vinden in de top 10 van meest bezochte kerstmarkten in Duitsland.  Vanwege de ligging tegen de Duits/Nederlandse/Belgische grens is de kerstmarkt natuurlijk ook zeer populair bij Nederlanders en Belgische bezoekers.

Openingstijden kerstmarkten in Aachen

In 2019 vinden de kerstmarkten rondom de Dom en het Rathaus van Aachen plaats van 22 november tot 23 december de markten zijn iedere dag geopend van 11.00 tot 21.00 behalve op zondag 24 november (alleen van 18.00 tot 21.00 uur en op 23 december is het over en sluiten de kerstmarkten om 20.00 uur) Tijdens de adventsperiode is Aachen natuurlijk volledig in kerstsfeer. Er zijn kerstmarkten op vier pleinen, deze lopen praktisch bijna in elkaar over zodat je van markt naar markt kunt hoppen. Het leuke aan de kerstmarkten in Aachen is dat er echt veel aandacht is besteed aan de aankleding van de stalletjes en kraampjes. Vooral op het Münsterplatz heeft de Gluhwein stand (Hexenhof) er veel werk in gestoken om de stand aan te kleden met heksen, dwergen en trollen.

Kerstmarkt tussen het Rathaus, Centre Charlemagne en de Dom van Aachen

Kerstmarkten Aken

De grootste kerstmarkt in Aachen, en ook één van de gezelligste. Je slentert tussen de stalletjes met typische Aachener Printen (een koeksoort uit Aachen) en heerlijke gluhwein uit de regio. De witte gluhwein smaakte zeker goed hier. Deze kerstmarkt telt meer dan 100 verschillende stalletjes Waarbij de nadruk ligt op de de inwendige mensen bijzondere handwerken.

De kerstmarkt rondom de Holzgraben

Een stukje buiten het centrum van Aachen vindt je de kerstmarkt rondom de Holzgraben, een gezellige mix uit internationale keukens, denk aan Indiaanse curry, verse Amerikaanse Donuts, en typische Nederlandse snacks zoals een frikandel special. De voornamelijk kramen met de producten die je op een normale markt tegenkomt. persoonlijk niet echt een kerstmarkt.

Kerstmarkt Kugelbrunnen

Voor de ingang van het nieuwe winkelcentrum Aquis Plaza vind ieder jaar ook een kleine kerstmarkt plaats met een handje vol stalletjes waarbij de nadruk natuurlijk op eten en drinken ligt. Heel eerlijk is deze kerstmarkt niet de moeite waard om voor om te lopen. 

Parkeren tijdens de kerstmarkten in Aachen

In de weekeinden tijdens de kerstmarkten kan het erg druk zijn in Aachen, gelukkig zijn er diverse parkeermogelijkheden in de stad. Rondom de stad zijn ruim 1.600 parkeerplekken op de P&R beschikbaar, je parkeert je auto en reist voor 5 euro naar de stad. De bussen rijden praktisch iedere 5 a 10 minuten. In de stad zelf zijn diverse parkeergarages te vinden. Deze zijn dankzij een interactief systeem met elkaar verbonden en de verkeersborden geven aan waar je nog een parkeerplek kunt vinden. Wees op tijd als je in het centrum wil parkeren. Vooral rondom de Dom van Aachen zijn de parkeergarages snel vol. 

Overnachten in Aachen

In Aachen zijn diverse hotels te vinden van eenvoudig tot super-de-luxe, voor ieder wat wils dus. Onze aanraders zijn:

Pullman Quellenhof Aachen

Hotel Quellenhof-aachenDit luxe hotel is echt bijzonder, het prachtige gebouw met een historisch tintje is de plek om na een avond op de kerstmarkten perfect te genieten van een goede nachtrust. Dat doe je in luxe. Het hotel wordt momenteel volgens de berichten wel gerenoveerd.

De kamers zijn iets duurder dat komt door het luxe niveau in het hotel. Dat ligt namelijk echt een stuk hoger dan in de andere hotels in Aachen. Meer informatie

Ibis Style hotel Aachen City

Ibis hotel aachenMet dit Ibis hotel is helemaal niks mis, de ligging is perfect en het hotel is recentelijk helemaal verbouwd en heeft het nieuwe kleurrijke design van Ibis gekregen. Dat wil zeggen een goed bed, een nette badkamer en verder geen poespas. Het ontbijt in dit hotel is goed en biedt voldoende keuze voor iedereen. De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. Meer informatie

Met OAD naar de kerstmarkten

Kerstmarkt in Keulen

OAD kennen we natuurlijk al jaren als reisspecialist voor Duitsland. Dit jaar staan er 15 kerstmarktbestemmingen op de Agenda. Ga je mee naar Keulen, Hamburg, Essen, of misschien wel Frankfurt? 

Hotels in Aachen

Hotel in aachen

Zoek je nog een goed hotel in Aachen? Bekijk dan de hotels bij Booking.com met veel voordelen zoals betalen bij aankomst en tot 24 uur van te voren annuleren.

Met de Kras naar de kerstmarkten

Met de ANWB naar de kerstmarkt in MünsterZoek je een unieke kerstmarktreis naar Duitsland? KRAS reizen heeft een leuke collectie gemaakt. Zo slaap je voor een hele scherpe prijs 2 nachten in een prachtig hotel in de omgeving van een leuke kerstmarkt of kerststad.