Benzine- en Dieselprijzen in DuitslandWarning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Net als in Nederland zijn diesel en benzine goed verkrijgbaar bij bijna elk tankstation. Om prijsbewust te tanken kan een beetje rondkijken geen kwaad. De prijzen van brandstof in Duitsland kunnen meerdere malen per dag worden aangepast. De concurrentie houdt elkaar namelijk bijzonder scherp in de gaten. Daarnaast is het voor een eigenaar van een benzinestation erg interessant om de prijzen tijdens drukke tijden een paar cent te verhogen.

Momenteel is het prijsverschil tussen de Duitse en de Nederlandse pomp ongeveer 15 à 20 cent op een liter euro 95/E10. Dat is dus al snel een besparing van 8 à 10 euro. Tank niet langs de snelweg de prijzen zijn dan een stuk hoger en vergelijkbaar met Nederland.

Lees ook: Wanneer tanken in Duitsland

Tankstation in Duitsland

Tanken langs de snelweg

Brandstof tanken langs de autobahn is altijd veel duurder dan bij een tankstation van de snelweg af. Veel navigatiesystemen in de auto geven aan bij welke afrit tankstations zijn. De besparing tussen een autobahn-tankstation en een station verder van de Autobahn af kan al snel oplopen tot 5 a 10 euro per volle tank. Naast voordelige brandstof zijn ook de extraatjes zoals broodjes en frisdrank voordeliger. Let echter wel op de Milieuzones. Veel steden in Duitsland hebben een milieuzone waar je alleen in mag rijden met een milieusticker deze kun je eventueel hier bestellen.

Biodiesel en Ecobezine (E10)

Steeds meer tankstations in Duitsland hebben naast het gebruikelijke Euro 95 ook een alternatieve brandstof E10. Deze brandstof bevat 10% bio-ethanol. Wat beter is voor het milieu. Echter is E10 niet geschikt voor alle auto’s. Bekijk dus eerst of je auto geschikt is om op E10 te kunnen rijden via deze link is uw auto niet geschikt voor E10 dan adviseert de ANWB u om het duurdere Super plus 95 te tanken. Biodiesel is in Duitsland maar mondjesmaat verkrijgbaar. Voor deze brandstof moet u dus even zoeken echter is het belastingvoordeel op deze brandstof in 2012 verminderd waardoor het rijden op biodiesel niet echt interessant is.

Actuele brandstofprijzen

De actuele brandstofprijzen in Duitsland fluctueren van dag tot dag en in sommige gebieden zelfs van uur tot uur. Er zijn diverse handige  apps voor je mobiel waarmee u de prijzen in de regio kunt bekijken. Op internet zijn er ook diverse handige sites waarop u met een muisklik handige de actuele brandstofprijzen kunt vergelijken. Sinds 2014 is ook de Diesel in Duitsland goedkoper. Dit wordt veroorzaakt door de extra accijns die door de Nederlandse overheid zijn opgelegd. Handige sites voor het vergelijken van de brandstof zijn: Clever Tanken Benzinpreis Benzinpreis Aktuell Let op! Bij bovenstaande websites gaat het om momentopnames, het kan dus voorkomen dat de branstofprijs verhoogd of verlaagd is.

https://nl.gas-globe.com/
https://nl.gas-globe.com/

Gek op (Duitse) auto’s?

Veel van de auto’s in Nederland en België hebben een Duitse achtergrond. Audi, Porsche, Volkswagen, Opel en BMW hebben als merk allemaal Duitse roots. De grotere merken hebben tegenwoordig ook een eigen museum expositie. In München tref je de BMW welt aan en in Wolfsburg ligt Autostadt. De autowereld van Volkswagen en gelieerde merken.

Wat is winterdiesel?

In delen van Duitsland wordt tijdens de wintermaanden een toevoeging(additief) bij de Diesel gevoegd waarmee vlokken tijdens lage temperaturen worden voorkomen. Diesel trekt namelijk water aan en dat kan gaan vlokken. Deze vlokken zijn schadelijk voor je motor.

Wordt er een bedrag gereserveerd bij een onbemande pomp?

Ja, in Duitsland wordt er bij een onbemande pomp een bedrag van € 130 geblokkeerd op je bankrekening of creditcard. Zodra je klaar bent met tanken wordt het exacte bedrag afgeschreven.

Bij buitenlandse (lees: Nederlandse en Belgische) bankrekeningen kan dit soms een paar dagen duren. Tegenwoordig kun je bij de nieuwere onbemande tankstations ook een bedrag kiezen.

Tanken rond de feestdagen of een lang weekeind

Ben je in Duitsland zorg dan dat je tank ruim voor een lang weekend of de feestdagen vol is. Vooral op de vrijdag voor een lang weekeind verhogen veel tankstations de prijzen met een paar cent omdat de Duitsers dan zelf veel reizen en er veel vraag naar brandstof is. Dit is gelijk een reden om de prijzen wat te verhogen.