Sauerland - Wandel paradijs voor beginners en ervaren wandelaars

Wandelen in Sauerland

Een van de dingen waarom je naar het Sauerland komt zijn de prachtige wandelroutes. Het Sauerland beschikt namelijk over de meest gemarkeerde wandelroutes van Duitsland. Of het nu een korte eenvoudige wandeling is van een paar kilometer of een lange afstandswandeling. De meeste wandelingen doorkruisen de prachtige natuur of gaan over de hoogste kammen van de heuvels.

De meeste routes worden door een team van fanatieke vrijwilligers van de Sauerländische Bergverein onderhouden. Zij waken onder andere over de voorzieningen de routes en de veiligheid van de wandelpadden.

Wandelen in Sauerland

Sauerland Wandeldorpen

Het dak van Sauerland wat wordt gevormd door de wintersport plaatsen Winterberg en Willingen is een waar paradijs voor wandelaars. In totaal zijn er 25 wandelroutes uitgezet met een totale lengte van meer dan 400 kilometer.

Vanuit de hierboven genoemde dorpen en de dorpen Brilon, Diemelsee, Eslohe en Kirchhudem vertrek je voor één van de wandelingen. Op de kaart staan alle routes vermeld.

Wandelen met kinderen

In Sauerland zijn ook diverse wandelroutes speciaal voor gezinnen aangelegd. Zo kun je in Brilon het Feeën pad wandelen. De route is ongeveer 3 kilometer lang en makkelijk te doen met kinderen. Tijdens de route kom je langs diverse stopplaatsen waar wat leuks is te doen voor kinderen en volwassenen.

Een andere hele interessante wandeling is de Geologische route bij Düdinghausen. Hier loop je gedurende 7 kilometer langs de informatie borden over de geologische geschiedenis van het Sauerland.

De website van het Verkeersbureau Sauerland heeft diverse wandelingen voor gezinnen uitgestippeld en eventueel kun je de routes ook voor je GPS downloaden.

Georganiseerde wandelvakanties

Diverse reisorganisaties bieden wandelvakanties aan in het Sauerland. SNP actieve vakanties is zo’n organisatie. Zij bieden momenteel een wandelvakantie aan vanuit het dorpje Hildfeld. Vanuit een gemoedelijk hotel wat direct aan de Rothaarstieg ligt kun je wandelingen ondernemen. Meer informatie over deze aanbieding kun je vinden op de website van SNP wandelvakanties

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- aod-responsive --> <ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-9534128255935708" data-ad-slot="3773425611" data-ad-format="auto"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>