Outletshoppen in DuitslandWarning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Een trend die niet te stoppen is. Outletshoppen in Duitsland is momenteel razend populair. Duitsland kent diverse grote outlet centra. Een aantal daarvan ligt dicht bij de grens. Ideaal dus om een dag op koopjesjacht te gaan. Alle bekende merken aangevuld met de merken uit Duitsland kun je in deze winkelcentra vinden. 

Factory Outletcentrum in Ochtrup

Net over de grens bij Enschede/Gronau (op nog geen twee uur rijden van Utrecht) ligt één van de grootste outletcentra van Duitsland. Designer Outlet Ochtrup is ruim 17.000 m² groot en je vindt er onder andere de outletwinkels van grote merken zoals Esprit, Levi’s Mexx en Tom Tailor. De winkeltjes zijn sfeervol weggewerkt in de oude monumentale textielfabriek van Ochtrup.

In totaal kent het Outletcentrum bijna 65 winkels voor koopjesjagers. Waarbij er voor iedereen wel wat te vinden is. Een uniek geval in de outlet van het modelabel Esprit, hier worden echt enorme restpartijen en tweede keus verkocht tegen dumpprijzen. Omdat er altijd een te kort is aan paskamers staan mensen soms midden in een gangpad zichzelf schaamteloos om te kleden.

Algemene Informatie

de openingstijden zijn: maandag – zaterdag van: 10.00 -20.00

Koopzondagen zijn: nog niet bekend in 2024 (zie voor meer informatie ook de koopzondag agenda)

Parkeren: het outletcentrum beschikt over bijna 1500 gratis parkeerplaatsen en een oplaadstation voor elektrische auto’s en fietsen.

Gesloten op:  Alle officiële Duitse feestdagen zoals: tweede pinksterdag, Sacramentsdag Corpus Christi.
Meer informatie op de site van FOC Ochtrup

Designer Outlet Center Soltau

Net voorbij Bremen op ongeveer 2 uur rijden van Groningen ligt het plaatsje Soltau, hier vind je de outletwinkels van bekende merken zoals Puma, Armani, Camel Active, Betty Barclay, Bench, Karl Lagerfeld, Designual, Nike, Vera Moda en nog veel meer merken. Een waar paradijs voor de prijsbewuste modeshoppers. Vooral voor kinderkleding zijn dit soort outletcentra ideaal. Met enige regelmaat zijn er leuke aanbiedingen te vinden en speciale week deals. Deze kun je terugvinden op de website van het Designer Outlet Center Soltau.

Algemene Informatie

de openingstijden zijn: maandag – zaterdag van: 9.30 -20.00

Koopzondagen zijn: Nog niet bekend in 2020 van 13.00 tot 18.00 uur.

Parkeren: het outletcentrum beschikt over meer dan 1000 gratis parkeerplaatsen en een oplaadstation voor elektrische fietsen en auto’s.

Gesloten op: tweede pinksterdag, Sacramentsdag Corpus Christi, 3 oktober (tag der Deutsche Einheit), en de andere bekende feestdagen. Meer informatie op de site van Designer outlet Soltau

Designeroutlet Wolfsburg

Onder de rook van Berlijn en in de directe nabijheid van de grote fabrieken van het automerk Volkswagen ligt de Designeroutlet Wolfsburg.  Meer dan 85 bekende merken zoals: Calvin Klein, Esprit, Levi’s, Nike, Vans en WMF hebben hier een winkel waar de collecties met gigantische kortingen de winkel verlaten.

Een bezoek aan de Designer Outlet Wolfsburg leent zich perfect om te combineren met Autostadt. Een belevenis voor autoliefhebbers.

Algemene Informatie

de openingstijden zijn: maandag – zaterdag van: 10.00 -20.00

Koopzondagen zijn:
Nog niet bekend in 2020

Parkeren: het outletcentrum beschikt over 1000 eigen parkeerplaatsen (helaas niet gratis) en een oplaadstation voor elektrische fietsen en auto’s. Gesloten op: 2de pinksterdag, Sacramentsdag Corpus Christi, 3 oktober (tag der Deutsche Einheit), en de andere bekende feestdagen. Meer informatie op de site van designeroutlets-wolfsburg

Wertheim Village

De meeste wintersporters naar Oostenrijk kennen dit outletcentrum wel. Je rijdt er langs. Het winkelcentrum met de beste deals ligt namelijk praktisch langs de autobaan A3 tussen Frankfurt en Nürnberg in. Wie liever niet over de snelweg rijdt kan ook de Romantische straße nemen langs Wertheim.

Het als een vesting gebouwde winkelcentrum is bijzonder om te zien en te beleven. Winkelen en op voordeeljacht kan in de winkels van Joop, Marc O’Polo, Versace en nog veel meer bekende merken.  De kortingen lopen op tot 60% van de adviesverkoopprijzen.

Algemene Informatie

de openingstijden zijn: maandag – vrijdag van: 10.00 – 20.00 zaterdag van 10.00 – 20.00

Koopzondagen zijn: Nog niet bekend in 2024

Parkeren: het outletcentrum beschikt over meer dan 2500 gratis parkeerplaatsen en een oplaadstation voor elektrische fietsen en auto’s.

Gesloten op: tweede pinksterdag, Sacramentsdag Corpus Christi 3 oktober (tag der Deutsche Einheit), en de andere bekende feestdagen. Meer informatie op de site van Designer outlet Soltau

Vanuit het shoppingcenter kun je met een shuttlebus ook naar de echte historische stad Wertheim wat zeker een bezoek waard is.