Center parcs Allgau


Het nieuwe vakantiepark van Center Parcs in Duitsland is het recent geopende Park Allgäu in Beieren. Het is één van de eerste parken van Center Parcs waarbij zoveel mogelijk klimaatneutraal is gebouwd. Verder is er zoveel mogelijk gebouwd met regionale materialen. Dat zie je dan ook direct terug in het vele hout en natuursteen wat is gebruikt voor de cottages op Center Parcs Allgäu.

Met 1.000! Vakantie cottages in diverse comfortklassen is het vakantiepark het grootste park van center pars in Duitsland. Duizend vakantiehuisjes dat klinkt natuurlijk heel groots, dat is het park ook want in totaal is het vakantiepark zeer ruim opgezet. Waar luxe en natuur samenkomt, is het motto van het park Allgäu en daar zijn we het volledig mee eens.

Het vakantiepark Center parcs Allgäu

zomer op center parcs Allgau

12 maanden vakantie dat kun je wel stellen want ieder seizoen is bijzonder in dit prachtige stukje Duitsland. Het hele jaar door kun je hier optimaal genieten van alle voorzieningen en de prachtige omgeving. De zomermaanden nodigen uit voor een prachtige wandeling door de Allgäuer alpen en in de wintermaanden lonken de prachtige skipistes.

Is het nu een keertje slecht weer dan pak je snel je zwemkleding, en hop naar het grote Aqua Mundo. Hier heb je de hele dag plezier. Het is het grootste tropische zwemparadijs van Center parcs. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 165 meter lange wildwaterbaan, of de 100 meter lange Auqa Crater, de grootste trechter glijbaan van Europa. Dat is nog lang niet genoeg want het zwemparadijs beschikt namelijk ook nog over 5 waterglijbanen waarbij de raketglijbaan en de dubbele Duo Racer natuurlijk noemenswaardig zijn. Tegen betaling kun je gebruikmaken van de diverse Sauna en Spa voorzieningen op het park. Gewoon even lekker genieten.

Tijd voor meer avontuur? Dan is de High Adventure Experience echt gaaf. Een tokkelbaan en een parcours hoog door de bomen zorgt voor genoeg spanning. Niet voor watjes dus. Op het park kun je ook fietsen huren of een snelle step zodat je ook buiten het park op ontdekking kunt gaan.

De omgeving

Schloss Neuschwanstein

De Allgäu is een prachtig gebied om te ontdekken, vlak bij het vakantiepark ligt het dorpje Leutkirch, de prachtige oude binnenstad met een Rathaus en een streekmuseum zijn een bezoekje zeker waard. Een leuke dagtocht is een dagje naar het beroemdste kasteel ter wereld. Schloss Neuschwanstein ligt op ongeveer een uur rijden van het vakantiepark. Zorg dat je vroeg vertrekt. Eenmaal bij het kasteel weet je gelijk waar Disney zijn inspiratie vandaan haalde voor de tekenfilm Doornroosje en zijn park in Californië.

De Accommodaties

Ik heb het al geschreven, de cottages (zo worden de vakantiehuisjes bij Center Parcs genoemd) zijn geweldig! Veel hout, veel natuurlijke producten en gewoon alles is perfect op elkaar afgestemd. Op het park zijn 19 verschillende cottages te huur. Deze zijn onderverdeeld in vier klassen te weten: Comfort, Premium, VIP en Exclusive. Dan zijn er ook nog cottages voor groepen (de grootste cottage biedt plaats aan 12 personen). En om het plaatje helemaal compleet te maken tref je op Park Allgäu ook nog eens een aantal speciale Wellness cottages aan, Deze zijn voorzien van een luxe Wellness badkamer.

O ja, wel handig om te melden, park Allgäu is een autovrij park. Je mag alleen op de dag van aankomst en de dag van vertrek met je auto bij de bungalow parkeren om de spullen in- en uit te laden. Daarna kun je de auto op de grote parkeerplaats bij de ingang parkeren. Parkeren is natuurlijk gratis.

Hoe kom je bij Park Allgäu

Vanaf Utrecht is de afstand ongeveer 750 kilometer, het grootste gedeelte gaat over de autobaan. Zonder pauzes en oponthoud duurt  de reis ongeveer 8 uur.

Vanuit Nederland is er helaas geen goede verbinding met het openbaar vervoer naar het vakantiepark.

Een andere mogelijkheid is om te vliegen naar München en vanaf de luchthaven met een huurauto de overige 175 km af te leggen. Of dit heel efficiënt is, laat ik even in het midden. Een huurauto kun je voordelig via Sunnycars boeken.

Center Parcs in Duitsland

Park Allgau
Park Bispinger Heide
Park Bostalsee
Park Eifel
Park Hoch Sauerland
Park Nordseeküste