Legoland Duitsland


Wie heeft er nu niet met de kleine bouwsteentjes gespeeld en droomde van een eigen huis van legosteentjes? Het leukste pretpark voor kleine kinderen moet haast wel LEGOLAND Duitsland zijn. LEGOLAND® Duitsland ligtin Beieren aan de A8 tussen de steden München en Stuttgart en is met 50 verschillende attracties het park voor jong en oud. Naast spelen met de bekende bouwstenen van Lego kun je ook genieten van prachtige shows en de schitterende attracties in het park.

Legoland Duitsland – 7 themawerelden vol Legosteentjes

Legoland Duitsland land van piraten

Het park bestaat uit 7 verschillende gedeeltes, ieder gedeelte heeft zijn eigen thema. Het middelpunt van het park is het speeldorp van MINILAND een complete stad gebouwd met miljoenen Legosteentjes. Zie het als een soort van Madurodam, maar dan van Lego.

In het Aziatisch gethematiseerde little Asia beleef je oosterse sferen, en ga je met de “Flying Ninja” 22 meter hoog de lucht in. Met de LEGOLAND® Express – een monorail – krijg je al snel een goed beeld van het volledige park.

Dankzij het verkeerspark waarbij de kinderen in kleine miniautootjes de verkeersregels al spelenderwijs worden bijgebracht kun je zelf je eerste LEGO-rijbewijs halen. Die heb ik zelfs nog gehaald.

Overnachten in en bij Legoland Duitsland

Op het park bevindt zich de gigantische Köningsburg, een reusachtig kasteel hotel met 56 kasteelkamers en 12 koningskamers voorzien van alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf in LEGOLAND®

overnachten legoland duitsland

Overnacht je in het Legoland hotel dan heb je natuurlijk direct toegang tot het park en ben je als eerste binnen. Vanzelfsprekend speel je in de kamer ook met lego en zijn veel elementen in de kamer gemaakt van reuze lego. De kinderen slapen bijvoorbeeld in een stapelbed in de vorm van een piratenschip gemaakt van…. Lego.

In het hoogseizoen zijn de meeste kamers snel uitgeboekt, dus boek vooraf om teleurstelling te voorkomen.

Openingtijden

LEGOLAND® Duitsland is geopend tussen 16 maart en 3 november 2024 van 10.00 tot 18.00 tijdens de weekenden, vakanties en feestdagen is het park langer geopend. Kijk op de website van LEGOLAND® voor de actuele openingstijden.

Adres

LEGOLAND® Duitsland ligt in Beieren aan de A8 tussen München en Stuttgart in het plaatsje Günzburg vlakbij Ulm. Parkeren is direct bij het park mogelijk. Kaarten voor LEGOLAND® kun je online kopen en daarmee bespaar je direct tot 25% op de prijs. Het voordeligst is een familiepas. Voor actuele prijs informatie kijk je het beste op de website van LEGOLAND® Duitsland.

Sla de (lange) rijen voor de kassa over en boek je kaarten voor Legoland Duitsland online. Je kunt betalen met iDeal, creditcard of Paypal. Je krijgt een handig ticket wat je met je telefoon kunt laten zien.