De Eifel


De Eifel

De Eifel in Duitsland

Er is in Duitsland een streek waar prachtige landschappen, historie en natuur samenkomen. De Eifel is het eerste bergachtige gebied, dat je tegenkomt vanuit Nederland. Het grootste gedeelte ligt in Duitsland, maar er ligt ook een stukje in België. Het landschap en de natuur is er prachtig. Je vindt er grote bossen, weiden met boomgaarden, meren en vele riviertjes en beken. Ook zijn er historische stadjes te vinden, verspreid door het landschap. Door je in deze bijzondere omgeving te begeven, lijkt het even alsof je terug in de tijd bent gegaan.

Een aantal bezienswaardigheden in de Eifel

Bezienswaardigheden in de Eifel Duitsland

Het Ahrdal is één van de kleinste wijnbouwgebieden van Duitsland. Van de druiven die hier verbouwt worden, wordt een bijzondere wijn gemaakt. Een bijzondere locatie voor de wijnkenners In het Nationale Park Eifel (onderdeel van natuurpark de Hoge Venen). Verder zijn er in het nationaal park meer dan 930 bedreigde dier- en plantensoorten te vinden. Je vindt er grotten uit de steentijd, overblijfselen van de Romeinen, burchten, kastelen en kloosters. Een prachtige locatie om een stukje geschiedenis te zien.

De Kierkberg, welke op een hoogte van 450 meter boven de zeespiegel ligt, biedt een prachtig uitzicht over de historische stad Monschau.

In Vulkangarten Steffeln kun je alles leren over het vulkanische gebied, de Vulkaan-eifel. In het noorden van de Eifel, ligt de interessante Romeinse villa en museum Bad Neuenahr. Dit is één van de vele overblijfselen uit de Romeinse tijd en komt uit het jaar 200-300.

Het Pulvermaar is één van de mooiste meren in de Eifel. Dit meer is ontstaan toen dit gedeelte van de Eifel nog actief vulkanische gebied was. Het Pulvermaar is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Dinosaurierpark Teufelsschlucht is geopend op 4 april 2015. Je gaat terug in de tijd dat de dinosauriërs nog leefden. Je kunt hier alles leren over hun geschiedenis. Een leuk uitje voor jong en oud.

Steden in de Eifel

Adenau: Hier zijn in de tweede wereldoorlog veel historische gebouwen beschadigd. Maar je kunt er nog steeds bijzondere oude vakwerkhuizen zien.

Cochem: Is een zeer toeristisch plaatsje. In 1801 trok Napoleon in de burcht van Cochem, toen hij in oorlog was met de Duitse landen.

Gerolstein: Hier vind je de mineraalwaterbronnen, de Gerolsteiner Sprudel. Het is één van de grotere Duitse mineraalwater merken

Monschau: Dit stadje is zeer populair bij toeristen, vanwege de ligging, de natuur en de historische architectuur. Ook komen bezoekers van het Nationaal Park Eifel vaak een bezoek brengen aan Monschau

Daun:Dit stadje ligt in de Vulkaaneifel en wordt omringd door veel bossen en wandelpaden. Er zijn hier veel sporen te vinden van de tijd dat de Romeinen er nog waren. Ook heeft Daun beschikking een leuk vulkaanmuseum.

Activiteiten te doen in de Eifel

Activiteiten in de Eifel

De Eifel heeft ook veel te bieden op het gebied van activiteiten. De vele rivieren, bieden de mogelijkheid om verschillende wateractiviteiten zoals raften, kajakken en hydrospeed uit te oefenen. Ook is de Eifel een zeer geschikte locatie voor de wandel- en fietsliefhebber. Er zijn verschillende wandelroutes, met grotendeels onverharde paden, die over het algemeen toch goed te betreden zijn. Tijdens de wandeling bevind je je in een prachtig landschap. Je loopt er door het landschap van de Hogen venen, het Natuurpark Eifel en het Vulkaneneifel European Geopark.

De fietsroutes zijn voor zowel de geoefende, als recreatieve fietsers erg aantrekkelijk. Wil je graag een fietsroute doen, waarbij het stijgingspercentage niet zo groot is? Dan zijn de Maaren-Moezel-fietsroute of de Erft-fietsroute ideaal. Voor de geoefende fietser is de Vulkaanfiets- route-Eifel zeer geschikt. Tijdens deze route kom je hogere stijgingspercentages tegen, wat een goede uitdaging is voor fietsers die wel van een klimpartij houden.

Landal in de eifel
Het prachtige landschap, het heuvelige landschap geven genoeg mogeljkheden om eens een lekkker lang weekend of een midweek op pad te gaan in de Eifel. Pak de wandelschoenen in, neem eventueel een fiets mee en ontdek dit verborgen pareltje in Duitsland. Landal heeft twee vakantieparken in de Eifel, de nieuwste aanwinst het park Eifeler Tor, met een unieke ligging op een heuvel wordt je iedere dag beloond met prachtige uitzichten over de regio. 

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

Aqua Mundo Centerparcs Nordseekuste Duitsland

Voor een onbezorgde vakantie is Center Parcs in Duitsland natuurlijk ideaal. In Duitsland zijn zes prachtige parken te vinden. Alle parken liggen stuk voor stuk op de beste plekken. Wat dacht je van een wintersport weekendje in Winterberg? Dat kan vanaf het Park Hochsauerland.

Het nieuwste park van Center Parcs kun je vinden in de Alpen. Vanuit Park Allgäu ontdek je onder andere het prachtige kasteel Neuschwanstein.