Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland in Hamburg

Stel je Madurodam voor maar dan overdekt, dat is Miniatur Wunderland in Hamburg in een paar worden. Daar doen we deze bezienswaardigheid in Duitsland alleen wel te kort mee. Ik vind deze miniwereld namelijk veel leuker. In deze mini wereld tikt te klok namelijk een stuk sneller. het wordt hier namelijk iedere 15 minuten nacht en dat geeft de Miniatur Wunderland in eens een heel ander perspectief.  Sommige delen komen dan echt tot leven. Bijvoorbeeld het voetbalstadion van HSV wat in eens vol in het licht wordt gezet van de schijnwerpers op het veld en het clublied van de voetbalclub wordt opgestart.

De Miniatur Wunderland is de grootste modelspoorbaan ter wereld. Nu speelde ik vroeger wel eens met mijn legotreintjes en als je dit éénmaal hebt gezien dan verbleekt eigenlijk alles. Er ligt namelijk meer dan 20.000 meter aan spoor. Zegge en schrijve dus 20 kilometer over een ruimte van nog geen 2.300 vierkante meter.  Dat alles ligt in diverse thema werelden.

De werelden in het Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland Elbphilharmonie

De mensen achter Miniatur Wunderland bouwen in zogenaamde themawerelden er zijn er op dit moment negen open voor het publiek en achter de schermen wordt gebouwd aan twee nieuwe themawerelden.  iedere themawereld is tussen de 200 a 300 vierkante meter groot.

Een deel bestaat uit de fictieve stad Knuffingen en heeft als bijzonderheid dat alle auto’s en andere voertuigen ook kunnen rijden. Vanzelfsprekend is Hamburg natuurlijk goed vertegenwoordigd. Niet alleen is de Hamburger haven tot in detail nagebouwd ook de wereld beroemde Elbphilharmonie is aanwezig en rijkelijk voorzien van LED verlichting.  In totaal is alleen al aan de Elbphilharmonie meer dan 15.000 uur gewerkt en is het één van de duurste bouwwerken in het Miniatur Wunderland.

 

Algemene informatie

Miniatur Wunderland ligt in de Speicherstadt. Dit is sowieso al een bijzondere buurt om te bezoeken als je toch in Hamburg bent. De tentoonstelling is 365 dagen per jaar geopend en de openingstijden willen nog wel eens wijzigen. Je boekt je toegangskaartje bij voorkeur van te voren. Je kunt dan een tijdslot kiezen zodat je zonder te wachten naar binnen komt. Op de website van Miniatur Wunderland staan de actuele openingstijden en de actuele wachttijd voor de kassa. 

Omdat Miniatur Wunderland tot de populairste attracties van Hamburg hoort is het hier praktisch altijd druk. de ruimte is daarbij ook niet super groot dus het aantal bezoekers wat per uur naar binnen mag is dan ook begrenst vanwege de veiligheid.

Mindervalide bezoekers kunnen in het Miniatur Wunderland gebruik maken van de lift de meeste werelden zijn met een rolstoel bereikbaar. Eventueel is hulp van de medewerkers mogelijk 

De toegangsprijs is in 2019 voor volwassenen vastgesteld op € 15,- kinderen tot 15 jaar betalen de helft. 

Miniatur wunderland

Boek en bestel je kaartjes voor Miniatur Wunderland altijd online dat heeft een heleboel voordelen:

  • De beste prijs
  • Geen wachtrij voor de kassa
  • Boeken met tijdslot dus gegarandeerd op het door jou gekozen tijdstip naar binnen
  • Betalen met iDeal of creditcard
  • Digitaal ticket op je mobiel

Fotobron:

Header: aangeleverd door Miniatur Wunderland
foto Elphi aangeleverd door Miniatur Wunderland
Foto vliegveld gemaakt door violetta

KRAS vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

Recept: Witte Glühwein

Het is een typisch kerstmarkt drankje, een lekker warme Glühwein, al bij de eerste slok wordt je lekker opgewarmd en zodra de bekker leeg is begin je bijkant te zweten. Het is een perfecte opwarmer tijdens een koude winterse dag. Glühwein wordt zoals het doet...

Lees meer
AirBnB in Berlijn: onze ervaring met het boeken

AirBnB in Berlijn: onze ervaring met het boeken

Onze ervaring met AirBnB in Berlijn  tips en trucs Ondanks dat ik al redelijk ervaring heb met het boeken van een AirBnB of een particuliere accommodatie via Wimdu blijft het iedere keer spannend. Afgelopen zomer boekte we voor een korte vakantie een appartementje in...

Lees meer
Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief