Sauerland


Sauerland

Zeg je Sauerland dan denk je al snel aan Winterberg en Willingen, twee populaire wintersportgebieden. Toch is het Sauerland een ideale bestemming voor een korte of langere vakantie tijdens het voorjaar, de zomer of de herfst.

Het grootste voordeel van het Sauerland is dat het dichtbij Nederland ligt. op slechts 3 uur rijden vanaf Utrecht sta je al in het land van de 1.000 bergen. Nu is het woord bergen hier een ruim begrip het landschap is eerder heuvelachtig te noemen.

Omdat het landschap zo gevarieerd is, is het een ideale bestemming voor een buitensport vakantie. Lekker wandelen, fietsen of gewoon op ontdekkingstocht langs de leuke steden en dorpen het kan heel goed in het Sauerland.

Wandelen in Het Sauerland

Vakantie en wandelen in het SauerlandPak je wandelschoenen, je rugzak en neem vooral heel veel goede zin mee. De duizenden kilometers aan uitgezette wandelroutes zijn voor iedereen met een beetje conditie goed te doen. De meeste wandelroutes zijn goed onderhouden en met de juiste schoenen ook perfect begaanbaar. Of je nu een korte wandeling met het gezin wilt lopen van een paar kilometer of van dorp naar dorp wilt lopen in het Sauerland kan het. meer over wandelen in het Sauerland

Fietsen in het Sauerland

Liever op de fiets? Geen probleem. Sauerland promoot zich zelf de laatste tijd als een fietsbestemming. Logisch want de omgeving leent zich uitstekend voor een mooie tourtocht op de fiets langs de mooie dorpen, uitzichtspunten en bezienswaardigheden.

Net als voor wandelaars zijn er in Sauerland voor fietsers ook routes uitgezet. Absoluut hoogtepunt is de Sauerlandradring. Een voormalig spootrace wat is omgebouwd tot een fietspad van 84 kilometer. Een andere aanrader voor de sportieve fietser is de Ruhrtalradweg. Deze route van 230 kilometer begint in Winterberg en loopt door tot de moning van de Ruhr in de Rijn bij Duisburg. Lees verder over Fietsen in het Sauerland

Sauerland met Kinderen

Het Sauerland Saai? Helemaal niet. Het is een perfecte bestemming voor een vakantie met kinderen. Op steeds meer plekken in de regio ontstaan speciale voorzieningen voor gezinnen en ook de accomodaties spelen goed in op deze jonge doelgroep. Er zijn in het Sauerland bijvoorbeeld diverse vakantieparken van Landal en Center Parcs met goede voorzieningen voor gezinnen. Ook diverse musea spelen goed in op gezinnen met kinderen. Lees onze tips voor een gezinsvakantie in Sauerland.

Accommodatie in Sauerland

Het aanbod van overnachtingen in Sauerland is groot. Houd wel rekening met de drukte en beschikbaarheid van acommodaties tijdens de vakantieweken in Nederland en de nationale feestdagen in zowel Nederland als Duitsland. Het is een populaire bestemming voor zowel de Duitsers als de Nederlanders dus de kans dat je misgrijpt in deze periodes is groot. Boek dus altijd ruim van te voren je verblijf in Sauerland.

Met één Landal vakantieparken in het Sauerland en een Center Parcs is het aanbod aan vakantiewoningen natuurlijk erg groot. Landal Winterberg heeft totaal 200 romantische chalets met allerlei luxe voorzieningen en Center Parcs in Hoch Sauerland beschikt over chalets en een hotel. Lees meer over de vakantieparken in het Sauerland.

Hotels zijn er in het Sauerland ook in overvloed, een groot deel heeft zelfs speciale familiekamers. Ideaal dus voor een vakantie met het gezin.

Kamperen kan natuurlijk ook op de mooiste plekken vindt je campings met goede voorzieningen. Van kleine dorpscampings tot grote campings met allerlei voorzieningen. ben je op reis met een camper dan kun je terecht op één van de vele speciale parkeerplaatsen voor Wohnmobilen. Het aanbod van deze speciale plekken groeit nog steeds.

Hoe kom je in het Sauerland

Zoals in het begin al gezegd is het Sauerland een ideale bestemming voor een korte vakantie. Het ligt namelijk op nog geen 3 uur rijden van Utrecht.

Met de auto

De snelste route naar het hart van het Sauerland gaat via de A3, A2 en de A44. Het grootste deel leg je af op de autobahn dus dat schiet lekker op. Enkele knelpunten onderweg zijn Het stukje wat je dwars door Dortmund moet. Een alternatief is om dan de grensovergang bij Venlo te nemen en via de A67 en de A40 te rijden.

Met de trein

De trein naar Sauerland doet er beduidend langer over met ongeveer 5 a 6 uur. Je moet een paar keer overstappen. Het grootste gedeelte gaat met de ICE hoge snelheidstrein.

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

<iframe src=”http://ti.tradetracker.net/?c=20132&amp;m=919786&amp;a=91485&amp;r=&amp;t=custom” width=”300″ height=”600″ frameborder=”0″ border=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no”></iframe><script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script> <!– aod-responsive –> <ins class=”adsbygoogle” style=”display:block” data-ad-client=”ca-pub-9534128255935708″ data-ad-slot=”3773425611″ data-ad-format=”auto”></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>