Kerstmarkten in Keulen (2024)


Op zes verschillende plekken zijn kerstmarkten in Keulen en is het genieten van de gezellige kerstsfeer. De gehele stad is gehuld in een deken van kerstlampjes en verspreidt door de hele stad kunt u terecht voor uw kerstcadeaus. Het centrale middelpunt voor een weekendje kerstmarkten is het plein voor de Keulse Dom.

Kerstmarkt bij de Dom van Keulen

Kerstmarkten in Keulen

Traditioneel vindt je elk jaar de gezellige en fascinerende kerstmarkt plaats op het gezellige plein voor de Dom van Keulen. Meer dan 100 stalletjes vol cadeaus, bijzondere Duitse hapjes en natuurlijk de glühwein en dat onder een dak van duizenden kleine lampjes die lijken op een sterrenhemel. Het middenplein van de markt is bovendien het podium voor diverse artiesten die gezellige kerstliederen ten gehore brengen.

Link: Kölner Weihnachtsmarkt am Dom
openingstijden: 22 november tot 23 december 2024
zondag tot woensdag van 11-21 uur
donderdag tot vrijdag van 11-22 uur
zaterdag 10-22 uur

Hotel boeken in Keulen

kerstmarkt keulen

Bezoek de kerstmarkten in Keulen en maak er een leuk weekendje weg van.  Betaal niet te veel voor de hotelkamer en vergelijk altijd de prijzen. Dat kan handig met de website van Trivago.

Keulse Altstadt – Heimat der Heinzel

Kerstmarkt Heumarkt Keulen - ijsbaan

De leuke ambachtelijke stalletjes en bijzonder versierde kraampjes zijn ook dit jaar weer opgesteld rondom de rustieke en gezellige Keulse Altstadt. De gezellige straatjes en het kabouterthema maken deze kerstmarkt ook dit jaar weer extra gezellig. Op de Heumarkt is het zelfs mogelijk om nog even de schaatsen onder te binden. Dit is één van de leukste kerstmarkten in Keulen.

Link: Heimat der Heinzel
openingstijden: 22 november tot 23 december 2024, de ijsbaan blijft tot 6 januari.
Dagelijks van 11-22 uur

Engeltjesmarkt – Kerstfeest op de Neumarkt

Prachtige engeltjes en parade van fonkelende sterren heten u welkom op de Neumarkt, Centraal gelegen in het centrum van Keulen op de kruising van de populairste winkelstraten bevindt zich de engeltjes markt. Gezelligheid troef en veel bijzondere lekkernijen en heerlijke glühwein wachten op u na een lange dag shoppen. Breng ook een bezoek aan de winkel van käthe wohlfahrt voor de typische Duitse handgemaakte kerstversiering.

Link: Markt der Engel
openingstijden: 22 november tot 23 december 2024
zondag tot donderdag 11-21 uur
vrijdag en zaterdag 11-22 uur

Sprookjes kerstmarkt op de Rudolfplatz.

Nog niet genoeg gehad van al die kerstmarkten? Op slechts 10 minuten lopen van de Neumarkt is de sprookjesachtige kerstmarkt op de Rudolfsplatz. Zestig kraampjes zijn opgebouwd rondom de Hahnentorburg, alle huisjes zijn afgeleid uit de sprookjes van de gebroeders Grimm. Deze kerstmarkt is in het bijzonder zeer populair voor kinderen en het jongere publiek.

Link:Weihnachtsmarkt Rudolfplatz
openingstijden: 22 november tot 23 december 2024
zondag tot vrijdag 11-22 uur
zaterdag 10-22 uur

Haven kerstmarkt rondom het Chocolademuseum

Een bijzondere kerstmarkt in maritieme stijl, en dat met de Rijn als prachtig decor. Hoogstaande producten en een rijk gevarieerd programma van onder andere chanti-koren en typische havenmuziek. En natuurlijk het lekkerste museum van Keulen als achtergrond en zeker de moeite van het bezoeken waard.

Link: haven kerstmarkt
Openingstijden: 22 november tot 23 december 2023
zondag tot donderdag 12-21 uur
vrijdag en zaterdag 11-22 uur

Kerstmarkt in de Stadtgarten

In het hart van de Belgische wijk van Keulen komt kunst tot leven en is alles even anders dan anders. Deze typische kunst kerstmarkt is onder andere door zijn ligging een stuk ruimer van opzet en een stuk rustiger dan de iets commerciëlere markten in en rondom het centrum van Keulen.

Winkelen in het centrum van Keulen

Keulen voor shopaholics

Keulen is niet alleen de plek voor de kerstmarkt fan maar ook voor de doorgewinterde shopper. Het gezellige centrum van Keulen biedt een enorme keur aan winkels Bezoek vooral eens de grote vestiging van Peek en Cloppenburg of de enorme winkel van Karstadt en Galleria.

Kerstmarkten in Keulen bijna om de hoek

Vanaf Utrecht is Keulen slechts 230 km rijden, dus in iets meer dan 2 uur sta je hartje stad, vertrek voor een dagtrip wel op tijd want het is behoorlijk druk in de parkeergarages in Keulen rond de feestdagen. Geen zin in al die parkeer- en filestress? Probeer dan eens de trein. Vanaf diverse stations in Nederland reis je met de ICE (hogesnelheidstrein) naar hartje Keulen. Meer informatie vind je op de website van NS-international.

Met de trein naar Keulen

met de trein naar de Duitse kerstmarkten

Geen stress, geen files, reis comfortabel met de hogesnelheidstrein vanuit Nederland naar Keulen. In Nog geen drie uur sta je op je bestemming.