Overnachten in Duitsland


Een vakantie in Duitsland zonder overnachten in Duitsland is natuurlijk geen vakantie. Duitsland kent door het hele land heen duizenden plekken waar je kunt overnachten. Van een eenvoudige gasthof of kamperen bij de boer tot de meest luxe vijf sterren hotels in de grote steden.  Zoek je liever een vakantiehuisje? Geen probleem het aanbod in Duitsland is gigantisch groot. Hier lees je alles over overnachten in Duitsland.

overnachten in Duitsland

Kamperen in Duitsland

Kamperen in Duitsland

Duitsland telt meer dan 3500 campings. Logisch want kamperen is in Duitsland razend populair. De campings zijn net als hotels verschillend van kwaliteit en aanbod. Van eenvoudige boerencamping tot luxe campings waarbij je kant-en-klare tenten kunt huren.  Glamping (luxe kamperen waarbij je slaapt in echte bedden) is sterk in opkomst in Duitsland. Veel campings in Duitsland hebben speciale voorzieningen voor campers. Denk aan speciale standplaatsen met verharding, de mogelijkheid om water te tanken en je chemisch toilet schoon te maken.

Vakantieparken in Duitsland

Landal Duitsland Hochwald

Een vakantiehuisje huren in Duitsland is natuurlijk ideaal, gewoon een huisje met allerlei gemakken en voorzieningen net als thuis maar dan in een ander land. De bekende aanbieders van vakantiewoningen zoals Landal of Center Parcs hebben in Duitsland diverse parken. Ook zijn er nog veel locale aanbieders van vakantiewoningen in Duitsland. Een groot deel van de bungalowparken in Duitsland is gelegen op mooie plekken en hebben de ideale voorzieningen zoals een zwemparadijs. Zoek je een lastminute vakantiehuisje kijk dan eens bij Bungalowspecials.

Hotels

Adlon hotel in Berlijn

Of je nu een stedentrip, een beursbezoek, een concert of een gezellig feestje. Overnachten in Duitsland is snel geregeld. De hotels zijn ingedeeld in klassen. Net als in Nederland begint het bij 1 ster en het hoogste wat een hotel in Duitsland kan behalen is 5 sterren. Het meest voorkomende in Duitsland is een 3-sterrenhotel.

De meeste hotels liggen in de steden en in toeristische gebieden. Ondanks dat het aanbod van hotels in Duitsland dus groot is en de keuze ruim komt het regelmatig voor dat alle hotels zijn uitgeboekt. Vooral tijdens evenementen, schoolvakanties en feestdagen is het in Duitsland lastig om een hotel voor een leuke prijs te boeken. De prijzen vergelijk je dan ook het beste op Trivago. Wil je overnachten in Duitsland, maar weet je het nog niet helemaal zeker? Kijk dan op Booking.com daar kun je vaak de hotelkamer tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren.

Hippe Trendy Hotels

Im Duitsland vind je in steeds meer steden hippe en leuke trendy hotels. 25 Hours is bijvoorbeeld zo’n keten. Deze hebben hotels in de grote steden zoals Berlijn en 3 vestigingen in Hamburg. Uitbreidingen in Keulen en Düsseldorf laten niet lang op zich wachten. Deze hotels zijn ideaal om te overnachten in Duitsland tijdens een stedentrip of een weekendje met zijn tweetjes.

Een andere grote speler op de markt is Motel One. Deze hotelketen heeft ondertussen in bijna iedere Duitse stad wel een vestiging. Motel One biedt alles voor een stedentrip. Kleine kamers met een heel goed bed. Een goede douche en een gezellige bar met nette prijzen. Een kamer boek je al vanaf € 79,-  Het paradepaardje van Motel One staat in Berlijn.

Overnachten in Duitsland bij een hotel onderweg

hotel-haller-garni

Duitsland is voor veel vakantiegangers naar Italië en Oostenrijk een doorrij land. Best wel zonde want een break onderweg in een leuke Duitse stad is echt een onderdeel van je vakantie en je komt toch een stuk relaxter aan op je bestemming. Langs de autobanen in Duitsland zijn tegenwoordig steeds meer hotels te vinden. Mijn advies is om de kleine gasthofen op te zoeken. Je maakt dan kennis met de regionale keuken en er zitten echt hele leuke hotels bij.