Beieren - een vrijstaat in het zuiden van Duitsland

  1. Home
  2. Omgeving
  3. Beieren

Beieren – de zuidelijkste vrijstaat van Duitsland

Geschiedenis van Beieren

 

De onderlinge samenwerking liep al snel stuk en dat had natuurlijk gevolgen voor de samenwerking. De Toenmalige leider van de Sovjet-Unie Jozef Stalin wilde namelijk de macht over heel Berlijn en dwong de overige leden om de stad aan de Sovjet-Unie over te dragen. De Sovjettroepen gebruikte daarvoor minder leuke ingrepen zoals het blokkeren van de voedseltransporten naar West-Berlijn tussen 24 juni 1948 en 11 mei 1949. Gelukkig hadden de bewoners daar maar beperkt last van door een luchtbrug welke al snel door de geallieerde troepen werd opgezet.

De inwoners van het Oostelijke gedeelte kregen echter wel te maken met het communistische regime en door de slechte economie en het gebrek aan democratie vluchten veel van deze Oost-Duitsers naar de andere kant. Tussen 1949 en 1961 waren het meer dan 3 miljoen Oost-Duitsers die kozen voor het vrijere leven in de BRD (de Bondsrepubliek Duitsland)

KRAS vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

Recept: Witte Glühwein

Recept: Witte Glühwein

Hoe maak je Witte Glühwein Het is een typisch kerstmarkt drankje, een lekker warme Glühwein, al bij de eerste slok wordt je lekker opgewarmd en zodra de bekker leeg is begin je bijkant te zweten. Het is een perfecte opwarmer tijdens een koude winterse dag. Glühwein...

Lees meer
AirBnB in Berlijn: onze ervaring met het boeken

AirBnB in Berlijn: onze ervaring met het boeken

Onze ervaring met AirBnB in Berlijn  tips en trucs Ondanks dat ik al redelijk ervaring heb met het boeken van een AirBnB of een particuliere accommodatie via Wimdu blijft het iedere keer spannend. Afgelopen zomer boekte we voor een korte vakantie een appartementje in...

Lees meer