Beieren


Beieren – de zuidelijkste vrijstaat van Duitsland

Geschiedenis van Beieren

 

De onderlinge samenwerking liep al snel stuk en dat had natuurlijk gevolgen voor de samenwerking. De Toenmalige leider van de Sovjet-Unie Jozef Stalin wilde namelijk de macht over heel Berlijn en dwong de overige leden om de stad aan de Sovjet-Unie over te dragen. De Sovjettroepen gebruikte daarvoor minder leuke ingrepen zoals het blokkeren van de voedseltransporten naar West-Berlijn tussen 24 juni 1948 en 11 mei 1949. Gelukkig hadden de bewoners daar maar beperkt last van door een luchtbrug welke al snel door de geallieerde troepen werd opgezet.

De inwoners van het Oostelijke gedeelte kregen echter wel te maken met het communistische regime en door de slechte economie en het gebrek aan democratie vluchten veel van deze Oost-Duitsers naar de andere kant. Tussen 1949 en 1961 waren het meer dan 3 miljoen Oost-Duitsers die kozen voor het vrijere leven in de BRD (de Bondsrepubliek Duitsland)

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.