Kerstmarkten in Düsseldorf (2024)Warning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Verspreid door de hele stad vind je op bijna alle pleinen kerstmarkten in Düsseldorf. Gezellig nippen aan een warme beker glühwein of genieten van de heerlijke lokale specialiteiten. Natuurlijk ga je na afloop naar de Altstadt en geniet je nog even na met een heerlijk lokaal biertje.

Düsseldorf heeft een gezellige binnenstad waar je heerlijk kunt shoppen, verder is er nog de Köningsallee onder de locals beter bekend is als de KÖ hier hebben zich onder andere de winkels van Gucci en Versace zich gevestigd. Niet voor ieders portemonnee geschikt, maar wel leuk om te zien en even te windowshoppen. Vandaag lees je alles over de kerstmarkten in Düsseldorf.

Dichtbij Nederland

Düsseldorf is vanuit Nederland perfect bereikbaar, niet gek dat het dus zeer populair is, veel reisaanbieders hebben daarom ook speciale aanbiedingen voor dagtrips en weekendjes weg. Kijk op onze aanbiedingen pagina. Liever niet met de auto? Geen probleem de kerstmarkten in Düsseldorf zijn uitstekend bereikbaar met de trein, ook de snelle ICE trein stopt in Düsseldorf. Kijk op de site van NS International voor de actuele prijzen. Liever met de bus? Ook dat kan diverse reis aanbieders hebben tijdens de kerstdagen busreizen naar de kerstmarkten in het programma.

Openingstijden kerstmarkten in Düsseldorf

Kerstmarkten in Düsseldorf

Een deel van de kerstmarkten in Düsseldorf opent naar verwachting op 16 november, wil je alle kerstmarkten bezoeken? Kom dan een weekje later dan zijn alle kerstmarkten in de stad namelijk open.

Van 23 november tot 23 december zijn alle kerstmarkten in Düsseldorf dagelijks van 11 uur tot 20 uur (zondag tot donderdag) en tot 21 uur op  vrijdag en zaterdag. Op 21 november zijn alle kerstmarkten i.v.m dodenherdenking gesloten.

Kerstmarkt op de Markt (Marktplatz)

Met het stadhuis van Düsseldorf op de achtergrond en het ruiterstandbeeld van Jan Wellem op de voorgrond is dit een erg leuke kerstmarkt. Geniet lekker van een beker Glühwein of warme Chocolademelk en sta even stil bij de vele handwerkers. Deze kerstmarkt staat er namelijk vol mee. Je mag zelfs meekijken hoe deze oude ambachten nog steeds met veel plezier worden beoefend.

Engelchen-markt (Heinrich Heine Platz)

Kerstmarkt Heine platz Dusseldorf

Naast het luxueuze Warenhuis Carsch-Haus strijkt jaarlijks de engeltjes markt neer. Vele gouden engeltjes weerspiegelen het licht in een “hemelse sfeer” Het gehele plein heeft de ouderwetse Jugendstil atmosfeer. Naast de ouderwetse lekkernijen vind je hier ook nieuwe items. Geniet ook hier weer van een lekkere beker Glühwein in de muziek kapel.

De Engelchen-Mart is vooral begeerd vanwege de vele lekkere dingen die je kunt proeven en kopen. Je treft hier typische kerst lekkernijen aan vanuit alle hoeken van de wereld.

Flinger strasse Kerstmarkt

Bezoek de traditionele Glühwein Pyramide, een zeer markant bouwwerk wat alleen tijdens de kersttijd te zien is in Düsseldorf. De Flinger Strasse verbind de Markt met de oude Düsseldorfer burgerhuisjes. De Kerstmarkt in de Flingerstrasse is jaarlijks weer een hoogtepunt voor de vele inwoners van Düsseldorf om gezellig in de drukke tijden voor kerst samen even te genieten van alweer een beker glühwein.

Sterretjesmarkt bij Stadtbrückchen

Een betoverend geheel, duizenden kristallen sterren breken het licht in duizenden kleuren. Een prachtig winterlandschap. De kerstmarkt ligt wat verstopt in een binnenhof bij het Wilhelm Marx-Haus is bij jong en oud geliefd. Het is zeker geen grote kerstmarkt, maar is onder de inwoners van Düsseldorf zeer geliefd, omdat deze markt zo klein is en dat geeft de Kerstmarkt wel iets intiems. De stands verkopen voornamelijk mooie handgemaakte sieraden, lekkernijen, mooie woonaccessoires en natuurlijk prachtige kerstcadeaus.

Schadowplatz kerstmarkt

hippe kerstmarkt dusseldorf

De traditionele houten huisjes hebben plaats gemaakt voor een moderne strakke variant, de ingrediënten van de lekkerste glühwein van Düsseldorf zijn zorgvuldig gekozen. Ooit wel eens Glüh-champagne geproefd? Vast niet, maar hier kan het. Alles is hier op de Schadowplatz kerstmarkt net even hipper en luxer dan op de andere kerstmarkten. Toch nog steeds erg gezellig.  Let goed op de achtergrond van de huisjes. Deze beelden een sprookje uit.

De kerstmarkt kun je vinden op de kruising bij de Peek en Cloppenburg en het gloednieuwe winkelcentrum bij de KÖ-bogen.

Schaatsen op de Jan Wellem Platz

Elk jaar weer een hoogtepunt, de ruim 450 m² grote ijsbaan op het Jan Wellem Platz naast de KÖ bogen. Je kunt voor € 3 de schaatsen onderbinden en net zo lang schaatsen als je wilt. Van dat schaatsen word je hongerig dus kun je hier genieten van lekkere Duitse snacks zoals Braadworst en Reibekuchen of misschien wel een lekkere Käse raclette.