Kerstmarkten in Düsseldorf

  1. Home
  2. Kerstmarkten in Duitsland
  3. Kerstmarkten in Düsseldorf

Kerstmarkten in Düsseldorf

hippe kerstmarkt dusseldorf

Verspreid door de hele stad vind je op bijna alle pleinen kerstmarkten. Gezellig nippen aan een warme beker glühwein of genieten van de heerlijke lokale specialiteiten. Natuurlijk ga je na afloop naar de Altstadt en geniet je nog even na met een heerlijk lokaal biertje. Düsseldorf heeft een gezellige binnenstad waar je heerlijk kunt shoppen verder is er nog de welke onder de locals beter bekent is als de KÖ hier hebben zich onder andere de winkels van Gucci en Versace zich gevestigd. Niet voor ieders portemonnee geschikt maar wel leuk om te zien en even te window-shoppen. Vandaag lees je alles over de kerstmarkten in Düsseldorf.

Dichtbij Nederland

Düsseldorf is vanuit Nederland perfect bereikbaar, niet gek dat de het dus zeer populair is, veel reis-aanbieders hebben daarom ook speciale aanbiedingen voor dagtrips en weekendjes weg. Kijk op onze aanbiedingen pagina. Liever niet met de auto? geen probleem Düsseldorf is uitstekend bereikbaar met de trein, ook de snelle ICE trein stopt in Düsseldorf. kijk op de site van NS International voor de actuele prijzen. Liever met de bus? Ook dat kan diverse reis aanbieders hebben tijdens de kerstdagen busreizen naar de kerstmarkten in het programma.

openingstijden kerstmarkten

Kerstmarkt Dusseldorf

Van 22 november tot 23 december zijn de kerstmarkten in Düsseldorf dagelijks van 11 uur tot 20 uur (zondag tot donderdag) en tot 21 uur op  vrijdag en zaterdag. Op 24 november zijn alle kerstmarkten i.v.m dodenherdenking gesloten.

Kerstmarkt op de Markt (Marktplatz)

Met het stadhuis van Dusseldorf op de achtergrond en het ruiterstandbeeld van Jan Wellem op de voorgrond is dit een erg leuke kerstmarkt. Geniet lekker van een beker Glühwein of warme Chocolade melk en sta even stil bij de vele handwerkers. Deze kerstmarkt staat er namelijk vol mee. Je mag zelfs meekijken hoe deze oude ambachten nog steeds met veel plezier worden beoefend.

Engelchen-markt (Heinrich Heine Platz)

Kerstmarkt Heine platz Dusseldorf

Naast het luxueuze Warenhuis Carsch-Haus strijkt jaarlijks de engeltjes markt neer. Vele gouden engeltjes weerspiegelen het licht in een “hemelse sfeer” Het gehele plein heeft de ouderwetse Jugendstill atmosfeer. Naast de ouderwetse lekkernijen vindt je hier ook nieuwe items. Geniet ook hier weer van een lekkere beker Gluhwein in de muziek kapel.

De Engelchen-Mart is vooral begeert vanwege de vele lekkere dingen die je kunt proeven en kopen. Je treft hier typische kerst lekkernijen aan vanuit alle hoeken van de wereld.

Flinger strasse Kerstmarkt

Bezoek de traditionele Glühwein pyramide, een zeer markant bouwwerk wat alleen tijdens de kersttijd te zien is in Düsseldorf. De Flinger Strasse verbind de Markt met de oude Düsseldorfer burgerhuisjes. De Kerstmarkt in de Flingerstrasse is jaarlijks weer een hoogtepunt voor de vele inwoners van Dusseldorf om gezellig in de drukke tijden voor kerst samen even te genieten van alweer een beker glühwein

Sterretjesmarkt bij Stadtbrückchen

Een betoverend geheel, duizenden kristallen sterren breken het licht in duizenden kleuren. Een prachtig winterlandschap. De kerstmarkt ligt wat verstopt in een binnenhof bij het Wilhelm Marx-Haus is bij jong en oud geliefd. Het is zeker geen grote kerstmarkt maar is onder de inwoners van Düsseldorf zeer gelief omdat deze markt zo klein is en dat geeft de Kerstmarkt wel iets intiems. De stands verkopen voornamelijk mooie handgemaakte sieraden, lekkernijen, mooie woonaccessoires en natuurlijk prachtige kerstcadeaus.

Schadowplatz kerstmarkt

hippe kerstmarkt dusseldorfDe traditionele houten huisjes hebben plaats gemaakt voor een moderne strakke variant, de ingredienten van de lekkerste glühwein van Düsseldorf zijn zorgvuldig gekozen. Ooit wel eens Glühchampagne geproefd? Vast niet, maar hier kan het. Alles is hier op de Schadowplatz kerstmarkt net even hipper en luxer dan op de andere kerstmarkten. desalniettemin nog steeds erg gezellig.  Let goed op de achtergrond van de huisjes. Deze beelden een sprookje uit.

De kerstmarkt kun je vinden op de kruising bij de Peek en Cloppenburg en het gloednieuwe winkelcentrum bij de KÖ-bogen.

Schaatsen op de Jan Wellem Platz

Elk jaar weer een hoogtepunt, de ruim 450 m2 grote ijsbaan op het Jan Wellem Platz naast de KÖ bogen. Je kunt voor € 3 de schaatsen onderbinden en net zo lang schaatsen als je wilt. Van dat schaatsen wordt je hongerig dus kun je hier genieten van lekkere Duitse snacks zoals Bratwurst en Reibekuchen of misschien wel een lekkere Käse raclette.

Boek je Hotels in Düsseldorf

hotels in Dusseldorf vergelijkenBoek je hotel in Düsseldorf pas nadat je alles hebt vergeleken met elkaar. De prijzen van een hotelkamer in Düsseldorf veranderen meerdere keren per dag en dankzij Trivago kun je de prijzen van alle aanbieders snel en makkelijk met elkaar vergelijken.

Hotels in Düsseldorf

Hotel in dusseldorf

Boek tijdens de kerstmarkten in Düsseldorf een hotel en blijf slapen in de stad, zo kun je ‘s avonds lekker genieten van een warme beker gluhwein. ‘s Avonds veranderd de stad in een rommantisch kerststad dankzij de duizenden lampjes die overal worden opgehangen.

Met de trein naar Dusseldorf

Met de trein naar dusseldorf

Snel en zonder file naar Düsseldorf? Neem dan de trein. Met de hoge snelheidstrein reis je vanaf € 20 naar de kerstmarkten. de Reistijd vanaf Amsterdam is bijna 2 uur. 

  • Geen parkeerplaats zoeken
  • Geen Files
  • Vanaf 20 euro enkele reis
  • Amsterdam – Düsseldorf 2.11 uur

Met OAD naar de kerstmarkten

Kerstmarkt in Keulen

OAD kennen we natuurlijk al jaren als reisspecialist voor Duitsland. Dit jaar staan er 15 kerstmarktbestemmingen op de Agenda. Ga je mee naar Keulen, Hamburg, Essen, of misschien wel Frankfurt?