Fietsen in het Sauerland


Fietsen in Sauerland

Er zijn maar weinig plekken in Duitsland waar het fietsen de laatste jaren echt enorm in opkomst is gekomen. Of je nu naar het Sauerland komt om te toeren met je gewone of elektrische fiets, of pittige heuvels bedwingt op je racefiets of door de bossen scheurt op je Mountainbike. Het kan allemaal.

Fietsen in het Sauerland

Fiets mogelijkheden

We kunnen hier onmogelijk alle fietsroutes in het Sauerland beschrijven. De meeste routes zijn in het Sauerland met een goede fiets met versnellingen goed te doen. Een aantal routes is misschien niet helemaal geschikt voor een normale fiets en vragen wat meer conditie. Over het algemeen zijn de fietsroutes goed gemarkeerd en zijn de fietspaden geasfalteerd.

Sauerland Radring

Fiets door de prachtige bossen, door het glooiende landschap en langs de prachtige gebouwen uit de industriële tijd die het Sauerland de rijkdom hebben gegeven. De Sauerlandradring is een fietsroute van ongeveer 84 kilometer en loopt van Schmallenberg via Lennestadt, Altenhundem, Finnentrop, Eslohe en Bad Fredenburg weer terug naar het startpunt. Natuurlijk kun je de route ook beginnen in één van de andere dorpen.

Het grootste gedeelte van de fietsroute loopt over een oude spoorbaan welke is geasfalteerd voor her perfecte fietsgemak. Een opvallende highlight onderweg is de 700 meter lange oude spoortunnel. Deze tunnel wordt gedurende de winterperiode wel afgesloten. De Kückelheimer tunnel is namelijk de plek waar duizenden vleermuizen hun winterslaap houden.

Langs de route zijn genoeg plekken te vinden om lekker te lunchen of even iets te drinken. De route is geschikt voor iedereen met een beetje conditie. Onderweg zijn er steeds meer oplaadpunten te vinden voor de elektrische fiets.

Bike Arena Sauerland

1.700 kilometer aan fietsroutes, en speciale routes voor wielrenners dat is de Bike Arena Sauerland. Ook mountainbikers komen goed tot hun recht in dit prachtige natuurgebied van Duitsland. Op het tourportaal kun je alle routes vinden.

Een leuke uitdaging voor wielrenners is de Stoppomat in Rönkhausen. Voor je vertrekt trek je een kaart uit de automaat naast het startpunt. Vervolgens klim je 250 meter naar boven over 4,5 kilometer en op het hoogste punt steek je de kaart in de automaat. Vervolgens kun je op internet zien of je de snelste van de dag bent.

Wil je een echte race rijden dan is de Warsteiner Sauerland Giro een leuke uitdaging. Je kunt kiezen uit drie afstanden. Tijdens de route wordt je goed verzorgd met sportdrank en eten. Zodraje over de finish bent staat er een koude Warsteiner voor je klaar.

Fietsen met kinderen in Sauerland

In de omgeving van Schmallenberg is een speciale fietsroute voor gezinnen uitgezet. Deze route is 52 kilometer lang maar op vier plekken kun je de route kleiner maken. Onderweg kom je langs een leuke minigolfbaan en diverse leuke restaurants met speeltuinen en andere voorzieningen voor kinderen.

Fietsverhuur in Sauerland

Op diverse plekken in het Sauerland kun je fietsen huren. De meeste verhuurders bieden een ruim assortiment van fietsen aan. Steeds meer verhuurders hebben ook e-bikes in de collectie. Ook kun je vaak terecht bij een hotel. Deze bieden vaak als extra de fietsverhuur aan voor een gereduceerd tarief als je er ook overnacht.

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

<iframe src=”http://ti.tradetracker.net/?c=20132&amp;m=919786&amp;a=91485&amp;r=&amp;t=custom” width=”300″ height=”600″ frameborder=”0″ border=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no”></iframe><a href=”https://clk.tradedoubler.com/click?p=275221&a=2183815&g=23932584″ target=”_BLANK”><img src=”https://impnl.tradedoubler.com/imp?type(img)g(23932584)a(2183815)” border=0></a>