Berlijn


Berlijn

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland, Berlijn kent een lange geschiedenis en is praktisch in ieder geschiedenisboekje wel te vinden. In Berlijn wonen ondertussen meer dan 3 miljoen inwoners in een zeer internationale samenstelling. Dat geeft Berlijn wel iets bijzonders. Ik omschrijf Berlijn graag als de Duitse stad die niet Duits is.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Wat is een stad zonder bezienswaardigheden? In Berlijn ga je je zeker niet vervelen er is meer dan genoeg te zien en te doen. Om alles te zien heb je meerdere dagen nodig. Je moet dus een keuze maken want alles in een korte stedentrip naar Berlijn proppen is gewoon zonde.

Vergeet niet dat je voor een aantal bezienswaardigheden in Berlijn al ruim van tevoren je kaartjes moet aanschaffen. Zoals de Rijksdag. Veel bezienswaardigheden in Berlijn zijn in de weekeinden en zomermaanden vanwege de populariteit van de stad best druk. Zorg dus voor een goede planning.

Geschiedenis van Berlijn

Volgens de geschiedenisboekjes is de stad in de 13de eeuw ontstaan. Dat ging alleen niet zonder slag of stoot en het is zeker niet de oudste stad van Duitsland.

Het belangrijkste deel van de geschiedenis van Berlijn speelde zich echter af in de periode tijdens en na de tweede wereld oorlog.

Winkelen in Berlijn

Berlijn is een perfecte winkelstad. De leuke straatjes met diverse leuke winkels en unieke boetieks wijken af van het standaard winkelbestand wat je tegenwoordig in iedere stad wel aantreft. Natuurlijk zijn de grote ketens en merken in de stad aanwezig. Alleen zijn de verhoudingen tussen deze ketens perfect. Winkelen in Berlijn is populair, dat komt voornamelijk door de lagere prijzen voor kleding, cosmetica en electronica. Bovendien is het aanbod groter en veelzijdiger.

De meeste winkels in het centrum van Berlijn zijn van maandag tot zaterdag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Koopzondagen komen in Berlijn mondjesmaat voor. Meestal tijdens belangrijke beurzen zoals de ITB (reis/vakantiebeurs) en het Berlin Fashion Festival. Verder zijn er natuurlijk ook tientallen markten verspreid door de stad. Een leuke plek om je ontbijtje te verzamelen.

 

 

Hotels in BerlijnWil je Berlijn bekijken dan is dat bijna onmogelijk om in èèn dag te doen. Een overnachting is dus zeker aan te bevelen. Gelukkig zijn er in Berlijn veel hotels en andere mogelijkheden om te overnachten. We hebben onze favoriete hotels voor je op een rijtje gezet. De prijzen van de hotels kunnen per hotel erg variëren.

In Berlijn zijn veel hotels in het centrum te vinden, deze zijn over het algemeen wel een stuk duurder dan de hotels in de centrumring. Kijk ook goed naar aanbiedingen voor stedentrips naar Berlijn.

Hogesnelheidstreinen in Duitsland

Er zijn vier manieren om redelijk snel in Berlijn te komen:

  • de auto
  • de bus
  • de trein
  • Het vliegtuig

De laatste optie is natuurlijk het snelst (mits je in de buurt van Schiphol woont). De andere opties zijn zeer interessant als je wat verder weg woont of het beste voor hebt met het milieu.

Openbaar vervoer in BerlijnBerlijn is een wereldstad en het reizen gaat het beste met het openbaar vervoer in de stad. Bijna alle wijken zijn via een ingenieus netwerk van bussen, trams, en metro’s met elkaar verbonden.  Het reizen met het openbaar vervoer in Berlijn is daarbij ook nog eens zeer betaalbaar.

Een stedentrip naar Berlijn met de kids? Waarom niet. Berlijn met kinderen is namelijk echt een top idee. De stad is zeer vriendelijk en prettig ingericht voor jonge wereldburgers. Er is ontzettend veel te zien en vooral te doen en de stad (met name het openbaar vervoer) is zeer vriendelijk voor kinderwagens. 

Berlijn is zeker een leuke trip als de kinderen op school bezig zijn met de geschiedenis van de Berlijnse muur en de koude oorlog. Ondanks dat de indrukken misschien wat heftig kunnen zijn is het wel prettig om een beeld te krijgen bij bijvoorbeeld de Berlijnse muur.

 

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

Tui vakanties in DuitslandBoek je vakantie naar Duitsland bij de grootste vakantie aanbieder van Nederland. TUI is al jaren de nummer één vakantie specialist voor Duitsland vakanties. Bekijk snel het aanbod en profiteer van het inkoopvolume van TUI

Kras Duitsland vakantiesKras is de specialist voor autovakanties, Rijncruises en leuke stedentrips in Duitsland.