Berlijn een wereldstad zonder sterallures

Berlijn: Meer dan een muur

Als je Berlijn denkt, dan denk je aan de muur, ooit bezongen door de populaire band Pink Floyd met the Wall. Maar het is ondertussen alweer meer dan 20 jaar geleden dat de muur “viel”. Maar nog steeds is de “Mauer” aanwezig in de stad. Bij de Branderburger Poort, of het beroemde wachthuisje bij Checkpoint Charlie en bij de East Side Gallery; de bont beschilderde voormalige scheiding tussen oost en west en tussen rijk en arm.
Je doet jezelf maar ook de stad Berlijn te kort als je alleen maar komt voor de muur. Er is zo veel meer te zien dat Berlijn zich perfect leent voor een lange weekendtrip. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Berlijn hoog scoort op de verlanglijstjes van menig toerist.

Berlijn bruist

übercool een weissbiertje drinken op ten terras in de wink Prenzlauerberg of lekker shoppen langs één van de vele boetiekjes langs de Kastanienallee? Berlijn is trendy en Berlijn bruist.
Vervelen in Berlijn is onmogelijk, met het zeer uitgebreide metro netwerk ontdek je op de snelste manier de stad. Zo mag een bezoek aan de rijksdag en het recentelijk gebouwde winkel en uitgaancentrum aan de Potsdamer Platz niet ontbreken aan weekendje Berlijn. Kom je met de trein naar Berlijn? dan kijk je je ogen uit op het nieuwe Lehrter Bahnhof, dit gloednieuwe station is je eindpunt en een knap staaltje architectuur.

Dit mag je niet missen!

Koepel van de Rijksdag

Fantastisch uitzicht over Berlijn. Ga ‘s ochtends vroeg of na 20 uur, dat scheelt lange wachtrijen.

Jüdisches Museum

Een zeer modern museum ontworpen door De Amerikaans-Poolse Architect Daniel Libeskind. Het museum gaat over het Duits-Joodse leven in de vorige eeuw.

East side Gallery

Het laatste en langste restant van de muur, één groot kunstwerk door de mooie graffiti.

Prenzlauerberg

Erg leuke en gezellige wijk. misschien wel de meeste hippe wijk van Europa. Zeker niet alleen voor studenten, kunstenaar en mode adepten. Je vindt er een willekeur aan terrasjes, boetiekjes, gezellige barretjes en leuke restaurantjes. Vergeet ook de Kastanienallee en de Oderbergerstrasse niet.

Trabbi Safari

Met een oude Trabant toeren door de stad, een beter retourtje naar 1964 is er niet.

Meer Reisinformatie over Berlijn

Meer Berlijn links op de Berlijn.startpagina.nl

Hotels in Berlijn

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Adlon hotel in Berlijn

Hotels

Tours in Berlijn

Tours in Berlijn

[awesome-weather location=”Berlijn” size=”custom” custom_template_name=”front” forecast_days=”3″ units=”C” show_icons=”1″ hide_attribution=”1″ inline_style=”width:300px;box-shadow: 0 1px 2px rgba(0, 0, 0, 0.1);” custom_bg_color=”#FFFFFF” text_color=”#636363″ locale=”en”]

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief