Europa ParkWarning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

In Nederland hebben we de Efteling, in Duitsland hebben we meer mooie attractieparken. Echter spant Europa Park in Rust de kroon. En sinds 2015 is het park ook nog eens van de meest bezochte bezienswaardigheden van Duitsland. De nummer één plek was al jaren in handen van het beroemde Schloss Neuschwanstein.

Het grootste attractie en themapark van Europa

90 hectare plezier en vermaak voor alle leeftijdsgroepen, met recht een topbestemming voor families met kinderen. Het Europa Park is verdeeld in 15 themagebieden, en is rijkelijk bedeeld met meer 100 attracties en prachtige shows. Europa Park investeert ieder jaar weer in de nieuwste attracties en innovaties op het gebied van vermaak.

Absolute highlight is de Silver Star, de grootste achtbaan van Europa, de Wodan Timbur coaster heeft ook een plekje gekregen in het record boek, aangezien deze houten achtbaan snelheden weet te behalen boven de 115 km/h. In totaal heeft Europa Park 12 achtbanen. Liever wat rustiger aan? Geen probleem in Europa Park. Een ritje in een nostalgische oldtimer is voor sommigen spannend genoeg.

De themagebieden in Europa park

Europa park

De 16 themagebieden zijn stuk voor stuk geïnspireerd op een Europees land, op 2 gebieden na welke een sprookjes thema hebben. Er is ook een Nederlands thema met een boottocht langs de “piraten van Batavia” of gewoon even bijkomen in de typische Nederlandse dorpskroeg (met een Duits bier overigens).

Waar ligt Europa Park

Het grootste pretpark van Duitsland ligt in het Plaatsje Rust op ongeveer 6 uur rijden vanaf Utrecht. Aangezien het park zeer uitgebreid is kan een hotelovernachting in het park geen kwaad. Rondom het pretpark zijn dan ook vijf hotels gebouwd, ieder hotel heeft zijn eigen belevenis wereld. Met prachtige namen zoals Colosseo, El Anduluz, Castillo Alcazar, Santa Isabell Bell Rock of Circus Rolando.