Frankfurt


Frankfurt

De stad Frankfurt (officieel bekend als Frankfurt am Main) is gelegen aan de rivier de Main. Aan het einde van de achtste eeuw wordt de stad voor het eerst in de geschiedschrijving vermeld; toen nog als Frankonovurd. Tegenwoordig is Frankfurt het belangrijkste financiële centrum van Duitsland. Er worden jaarlijks diverse beurzen in de stad georganiseerd, waarvan de bekendste de Frankfurter Buchmesse, de internationale uitgeversbeurs, is.

Ligging

Frankfurt is centraal gelegen en is daardoor een van de belangrijkste Europese verkeersknooppunten. Zowel de luchthaven als het treinstation heeft een spilfunctie en de ringwegen rondom de stad behoren tot de drukste wegen in Duitsland. Mede dankzij het uitgebreide stad- en streekvervoer is alles in en rondom Frankfurt prima bereikbaar.

Klimaat

Het klimaat in Frankfurt is gematigd; dat betekent warme zomers en milde winters. Met een jaargemiddelde van 611 millimeter neerslag is Frankfurt ook nog eens droger dan Nederland.

Bezienswaardigheden

In de Tweede Wereldoorlog heeft Frankfurt het zwaar te verduren gehad: slechts een aantal bekende gebouwen stond na de oorlog nog overeind. Gelukkig is een groot aantal inmiddels herbouwd, waardoor de stad toch nog rijk is aan bijzonderheden.

Römerberg

Sinds de Middeleeuwen is het centrum van de Altstadt (de oude stad) gelegen op de Römerberg (de Romeinse berg). Een van de bekendste trekpleisters van Frankfurt, het Römer, ligt aan dit plein. Het Römer bestaat uit drie voorheen losstaande panden, die de stad rond 1400 gekocht heeft van een rijke koopmansfamilie. Eigenlijk heet alleen het middelste pand Haus zum Römer: de andere twee heetten Haus Alt-Limpurg en het Haus Löwenstein.

Alte Oper

De Alte Oper (oude opera) is een concerthal en voormalig operagebouw in het centrum van Frankfurt. Het is gebouwd in 1880, gebombardeerd in 1944 en daarna gedurende de jaren ’70 van de twintigste eeuw weer langzaam in oude glorie hersteld. Tot de dag van vandaag wordt de Alte Oper gebruikt voor zowel klassieke als hedendaagse muziekuitvoeringen.

Architectuur

Frankfurt heeft, samen met maar een klein aantal andere Europese steden, relatief veel wolkenkrabbers. Tegenwoordig zijn er een tiental gebouwen met een hoogte van minimaal 150 meter. De skyline wordt onder andere gedomineerd door de Commerzbank Tower van 259 meter hoog en er zijn nog andere, hogere gebouwen in aanbouw. Frankfurt staat dan ook gekscherend wel bekend als Mainhattan – geïnspireerd op Manhattan, maar dan aan de Main.

Flora en fauna

Met meer dan 50 natuurgebieden verspreid over de stad is Frankfurt heerlijk om tot rust te komen. De stad wordt daarnaast omringd door een beschermd natuurgebied: de 8000 hectare grote Frankfurt Grüngürtel (groengordel). Frankfurt kent twee dierentuinen: de Zoo Frankfurt (een van de oudste dierentuinen van Duitsland) en de Kobelt-Zoo. Daarnaast zijn er ook twee botanische tuinen: de botanische tuin van de Goethe-universiteit en de Palmengarten.

Winkelen

In de binnenstad van Frankfurt kun je prima winkelen. De Zeil is een winkelstraat van maar liefst 600 meter lang, en is sinds de negentiende eeuw de grootste winkelstraat van Frankfurt. De straat is volledig autovrij en je vindt hier elke Duitse winkelketen en diverse gespecialiseerde zaken.

Hoe kom ik in Frankfurt

Frankfurt heeft een internationale luchthaven, directe luchten vanaf Amsterdam worden uitgevoerd door KLM en Lufthansa, de vluchttijd bedraagt ongeveer 1 uur en 10 minuten.
Met de trein is Frankfurt ongeveer vier uur reizen, Frankfurt heeft een directe aansluiting met de ICE hogesnelheidstrein Vanuit Amsterdam en Utrecht.  Meer informatie over de vertrektijden en de actuele prijzen voor een ticket vindt u bij NS international.
Met de auto is Frankfurt makelijk te bereiken via de A3. Vanuit Utrecht bedraagt de reistijd ongeveer drie en een half uur. Parkeren kan ik Frankfurt in één van de 19 parkeergarages, echter kan het vooral op de zaterdagen erg druk zijn. De binnenstad heeft een handig systeem waarmee u direct na een vrije parkeergarage wordt geleid. De tarieven zijn voor een grote stad zoals Frankfurt goedkoop, gemiddeld ligt de prijs tussen de 1 a 2 euro per uur. en het dagtarief ligt vaak rond de 20 euro.

Overnachten in Frankfurt

Omdat Frankfurt een belangrijke stad is in de financiële wereld, hebben veel banken een hoofdkantoor in de stad. Dit is tevens de reden dat het aanbod aan zakenhotels erg groot is. maar ook de knusse boutique hotels maken een stevige opmars in Frankfurt. Het aanbod is te vinden via onze hotel partner.

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

Met de trein naar dusseldorf

Snel en zonder file naar Franfurt? Neem dan de trein. Met de hoge snelheidstrein reis je vanaf € 20 naar . de Reistijd vanaf Amsterdam is bijna 3 uur.

  • Geen parkeerplaats zoeken
  • Geen Files
  • Zonder overstappen
  • Vanaf € 39,95 enkele reis
  • Amsterdam – Frankfurt  4 uur