Hotels onderweg

  1. Home
  2. Accommodaties
  3. Hotels onderweg

Naar het Zuiden? Hotels langs de autobaan

Een lange reis voor de boeg richting Oostenrijk of bijvoorbeeld naar het Gardameer in Italie. Of moet u weg in een druk vakantie weekend? sta dan eens stil bij een overnachting halverwege. De drukte op de wegen laat het vaak niet meer toe om in één keer door te rijden naar je bestemming in het zuiden. Files, wegwerkzaamheden, en de toegenomen drukte laten het gewoon niet meer toe. Daarbij is uitgerust rijden wel zo veilig voor jezelf en je passagiers.

Autohof

Een autohof is een parkeerplaats in de nabijheid van de autobaan, meestal niet direct aan de snelweg gelegen maar in de nabijheid van een afrit. Naast de standaard voorzieningen zoals een tankstation, een restaurant en genoeg parkeer plekken voor vrachtwagens en personen auto’s bieden deze terreinen vaak meerdere voorzieningen zoals een hotel/motel, bewaakt parkeren en goedkoper tanken. Een autohof is er voornamelijk voor het goederen transport maar bij steeds meer van dit soort rust en verzorgingsplaatsen wordt ook gezorgd voor de normale automobilist.

Gasthof

Veel dorpen in Duitsland langs de autobaan hebben één of meerdere gasthöfe. Dit zijn vaak restaurants met een aantal eenvoudige hotelkamers. De kwaliteit van deze gasthöfe is vaak zeer goed te noemen. Buiten het hoogseizoen kun je op de bonnefooi een gasthof uitzoeken, mocht er onverhoopt geen plek zijn dan zal de gastheer/vrouw zich in alle bochten wringen om toch een kamer voor je te vinden bij een gasthof in de buurt.

Vooraf even kijken op de bekende hotel review sites kan geen kwaad.

Snelweghotels

Langs de snelwegen op industrieterreinen schieten de snelweg-hotels als paddestoelen uit de grond, eenvoudige kamers en voorzieningen en de mogelijkheid om te ontbijten. Vooral Etap hotels en Ibis voorzien in deze markt.

Nieuwkomer in de markt van snelweghotels is B & B Hotels, met ruim 100 hotels in Duitsland voornamelijk in de 2 en 3 sterren klasse is deze keten met hotels op de belangrijkste routes naar het zuiden een welkome nieuwkomer. Prijzen van een hotelkamer met gratis WiFi en SkyTV beginnen vanaf € 42,- (zonder ontbijt) De kamers zijn eenvoudig maar functioneel en het eenvoudige ontbijt koop je voor een paar euro’s bij de receptie. De hotels van B & B kun je online boeken via Booking.com

Booking.com

KRAS vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Duitsland. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Duitsland aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Duitsland

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Duitsland? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.