Hotels onderweg naar het zuidenWarning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Een lange reis voor de boeg richting Oostenrijk of bijvoorbeeld naar het Gardameer in Italië. Of moet u weg in een druk vakantie weekend? Sta dan eens stil bij een overnachting bij één van de tientallen hotels onderweg in Duitsland De drukte op de wegen laat het vaak niet meer toe om in één keer door te rijden naar je bestemming in het zuiden. Files, wegwerkzaamheden, en de toegenomen drukte laten het gewoon niet meer toe. Daarbij is uitgerust rijden wel zo veilig voor jezelf en je passagiers.

Autohof

Hotel onderweg

Een Autohof is een parkeerplaats vlak bij de autobaan, meestal niet direct aan de snelweg gelegen, maar in de buurt van een afrit. Naast de standaard voorzieningen zoals een tankstation, een restaurant en genoeg parkeerplekken voor vrachtwagens en personenauto’s bieden deze terreinen vaak meerdere voorzieningen zoals een hotel/motel, bewaakt parkeren en goedkoper tanken. Een Autohof is er voornamelijk voor het goederentransport, maar bij steeds meer van dit soort rust en verzorgingsplaatsen wordt ook gezorgd voor de normale automobilist.

Gasthof

Veel dorpen in Duitsland langs de autobaan hebben één of meerdere gasthöfe. Dit zijn vaak restaurants met een aantal eenvoudige hotelkamers. De kwaliteit van deze gasthöfe is vaak zeer goed te noemen. Buiten het hoogseizoen kun je op de bonnefooi een gasthof uitzoeken. Mocht er onverhoopt geen plek zijn dan zal de gastheer of -vrouw zich in alle bochten wringen om toch een kamer voor je te vinden bij een gasthof in de buurt.

Vooraf even kijken op de bekende hotel review sites kan geen kwaad.

Hotels onderweg langs de autobaan

Langs de snelwegen op industrieterreinen schieten de snelweghotels als paddestoelen uit de grond, eenvoudige kamers en voorzieningen en de mogelijkheid om te ontbijten. Vooral Etap hotels en Ibis voorzien in deze markt.

Een andere aanbieder in de markt van korte overnachtigingen langs de snelweg is B & B Hotels. Met ruim 100 hotels in Duitsland, voornamelijk in de 2 en 3 sterren klasse, is deze keten met hotels op de belangrijkste routes naar het zuiden een welkomeaanvulling.

Prijzen van een hotelkamer met gratis WiFi en SkyTV beginnen vanaf € 50,- (zonder ontbijt) De kamers zijn eenvoudig maar functioneel en het eenvoudige ontbijt koop je voor een paar euro’s bij de receptie. De hotels van B & B kun je online boeken via Booking.com