Sauerland Bezienswaardigheden


Bezienswaardigheden in Sauerland

Tijdens een vakantie of een korte trip naar het Sauerland in Duitsland mogen deze bezienswaardigheden niet ontbreken.

Fritzlar

Aan de oevers van van de rivier de Eder ligt het stadje Fritzlar, het idylische plaatsje heeft ongeveer 15.000 inwoners. De oude historische binnenstad is praktisch onbeschadigd gebleven tijdens de tweede wereld oorlog en dat geeft het stadje haar charme. Het is namelijk net alsof je in een middeleeuw centrum stapt met de typische vakwerkhuizen.

Winterberg

Het kleine stadje Winterberg is een belangrijk toeristisch hoogtepunt voor veel Nederlanders en Belgen. Je kunt hier namelijk in de wintermaanden al vrij snel skiën. Natuurlijk zijn het geen Oostenrijkse omstandigheden maar een begin is er. Dat Winterberg zo populair is, is mede te danken aan de ligging het is namelijk het dichtstbijzijnde skioord. Meer over Winterberg

Druipsteengrotten Atthöhle

Net buiten het stadje Attendorn liggen de Attahöhle, dit complex uit meerdere groten is bekend en beroemd geworden door de stalagmieten en stalactieten. De rondgang door de grotten is ongeveer 2 kilometer lang en duurt ongeveer 45 minuten. De temperatuur in de grotten ligt het hele jaar door (ook in de zomermaanden) rond de 9 graden. Een warme jas of vest is dan zeker aan te raden.

Barokresidentie Arolsen

In het kuuroord Bad Arolsen staat het prachttige Residenzschloss Arolsen. Het is een 18de eeuws kasteel gebouwd in de barokstijl. Het kasteel was ooit de residentie van de familie Waldeck-Pyrmont welke verre familie zijn van onze Oranjes. Het kasteel is tijdens ze zomermaanden iedere dag geopend en er zijn rondleidingen.

Ertsmijnen van Ramsbeck

Heb je je wel eens afgevraagd hoe ijzererts wordt gewonnen? Dan moet je echt de Erstmijnen van Ramsbeck bezoeken. deze mijnen waren tot de jaren 70 nog in gebruik. Nu is de ertsmijn een museum. Het leuke aan dit museum is dat alles nog echt werkt. Je gaat bijvoorbeeld met een trein meer dan 1,5 kilometer onder de grond en de ervaren gidsen laten je zien hoe het erts door de mijnwerkers werd gewonnen.

Schloß Berleburg

Een ander mooi kasteel in het Sauerland is Schloss Berleburg, dit kasteel wordt al meer dan 750 jaar door de zelfde familie bewoond. Het slot kun je alleen met een gids bezichtigen. Deze worden tijden de zomermaanden iedere dag gehouden en daarbuiten op vaste dagen. Meer informatie over de rondleidingen op de website van Schloss Berleburg.

Burcht van Altena

In het stadje Altena (in het dal van Lenne) staar het prachtige kasteeel van Altena. De verdedigingswerken rondom het kasteel stamen uit de 12de eeuw en het kasteel zelf staat hoog op de lijst met mooiste kastelen van Duitsland. In het kasteel zelf zijn twee musea gevestigd. Wie zich een dagje prins, prinses of ridder wil noemen kan ook blijven slapen in de jeugdherberg. Deze jeugdherberg was trouwens de allereerste jeugdherberg ter wereld.

Edersee

De Edersee is een Stuwmeer. De dam werd in 1905 gebouwd en tijdens de tweede wereldoorlog werd de dam door Engelse bommenwerpers in 1943 verwoest. De geallieerden hoopte hiermee de wapenindustrie die veel gebruik maakte van de stroom welke werd opgewekt uit de stuwdammen te verstoren. De Edersee stuwdam werd door een zogenaamde rotatiebom grotendeels opgeblazen en liep er meer dan 8.000 m3 water per seconde in het dal. Met grote verwoestingen tot gevolg.

Nu is het gebied rondom de Edersee een heerlijk gebied om te fietsen, wandelen en te watersporten.

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

<iframe src=”http://ti.tradetracker.net/?c=20132&amp;m=919786&amp;a=91485&amp;r=&amp;t=custom” width=”300″ height=”600″ frameborder=”0″ border=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no”></iframe><script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script> <!– aod-responsive –> <ins class=”adsbygoogle” style=”display:block” data-ad-client=”ca-pub-9534128255935708″ data-ad-slot=”3773425611″ data-ad-format=”auto”></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>