Milieusticker Duitsland


Milieusticker in Duitsland

Duitsland kent tegenwoordig in iedere stad wel een milieuzone, ook wel Umweltzones genoemd. Het doel van deze zones is om de luchtkwaliteit in de steden te verbeteren, het is namelijk niet toegestaan om met een vervuilende auto in een milieu zone te rijden.

Milieu sticker

Een zogenaamde umweltplakette is een ronde sticker, deze sticker dient op iedere auto die in een milieuzone rijdt aanwezig te zijn.

Een Rode sticker betekend in ieder geval niet veel goeds, je auto mag niet in een milieuzone rijden.

Veel steden weigeren tegenwoordig ook de gele sticker. Dit betreft voornamelijk oude diesel auto’s van voor 2005 welke nog niet zijn uitgerust met een roetfilter

De groene sticker is een teken dat je auto milieuvriendelijk is en een lage uitstoot aan schadelijke uitlaatgassen heeft. Geen enkel probleem dus want met de groene sticker mag je overal rijden.

Hoe kom ik aan een Milieusticker voor Duitsland

De Milieustickers (Umweltplaketten) kun bij diverse winkels bestellen, het snelst bestel je de sticker online of je rijdt even langs een ANWB, op vertoon van je kentekenbewijs wordt de juiste sticker voor je aangemaakt en op kenteken gezet.

De sticker is ook in Duitsland verkrijgbaar bij garages, vraag wel even wat de kosten zijn voor veel garages is de uitgifte van de sticker namelijk een leuke extra bijverdienste. De goedkoopste Milieusticker voor Duitsland koop je hier voor € 12,50

Hoe herken je een milieuzone in Duitsland

De umweltzones in Duitsland zijn herkenbaar door een bord met de ronde stickers, staat uw kleur op het bord dan mag u in dat gebied met uw auto rijden. Staat uw kleur niet op het bord, helaas dan moet u zo snel mogelijk omkeren of parkeren. De boete voor het negeren van de milieuzone is afhankelijk van de plaats waar je bent, reken op een bedrag tussen de 30 en 80 euro. Ook als je auto geparkeerd staat in een milieuzone mag men een boete uitschrijven.

Milieuvignet op de autobahn

Momenteel zijn er nog geen autobahnen in Duitsland die gelegen zijn in een milieuzone, er zijn echter wel autobahnen die overgaan in een Bundesstraße waarbij een milieusticker wel verplicht is. Dit zijn onder andere de A40 bij knooppunt Dortmund-west en de A52 ter hoogte van Gladbeck.

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest