De Leukste kerstmarkten van Duitsland

Nog een kleine maand en de eerste kerstmarkten in Duitsland openen de poorten. Gezellig met vrienden en/of familie een lekkere warme glühwein drinken, terwijl je even alles achter je laat en gewoon even geniet van dit gezellige en gemoedelijke moment van het jaar. Omdat het dus bijna zover is, is het tijd voor een overzicht met de leukste kerstmarkten van Duitsland.

Leuke kerstmarkten in Keulen

Keulen Kerstmarkt

Keulen is natuurlijk de bekendste kerstmarkt en daar begin ik dan ook graag mee. De stad zelf kent ondertussen zeven!! verschillende markten. De meeste liggen in het centrum. De kerstmarkt rondom de Dom van Keulen is natuurlijk de bekendste/ hier kun je vooral in het weekeinde praktisch over de “hoofden van de bezoekers” lopen. Druk dus!. Kom hier bij voorkeur dan ook op een doordeweekse dag Of boek een leuk hotel in de stad en pak de rustige momenten.

Ik bezoek Keulen graag, en als het over kerstmarkten gaat, dan is de markt bij de Dom natuurlijk helemaal perfect. Maar…. Er is meer. De kerstmarkt op de Heumarkt en de Alter Markt op loopafstand van de Dom is echt de leukste. Deze markt staat in het teken van de Heinzelmännchen.

De nachtelijke hulpjes van veel inwoners van Keulen uit vervlogen tijden. Deze kerstmarkt staat volledig in het teken van de oude ambachten. Zoals een echte smid (waar je je eigen hoefijzer met je initialen kan laten smeden) of verkopers van Absint. (Een heel gevaarlijk drankje)

Op culinair gebied word je hier ook goed verwend. Vanuit de alpenhut in het midden van de Alter Markt wordt je voorzien van een natje en een droogje. Op de Heumarkt staat ieder jaar een grote kunstijsbaan opgesteld. Wie zin heeft kan dus een rondje schaatsen (deze kun je huren) een spelletje curling kan ook.  Meer over de kerstmarkten in Keulen….

Kerstmarkten Centro Oberhausen

Kerstmarkt centro

Op een half uur tijden van de Duitse grens (vanaf Zevenaar) ligt Oberhausen en daar kun je ook het grootste Europese winkelcentrum vinden. Rondom dit prachtige winkelcentrum strijkt ieder jaar tijdens de adventsperiode een reusachtige kerstmarkt opgesteld in diverse thema’s het hoogtepunt van deze kerstmarkt is toch wel de sneeuwhelling met echte sneeuw. Voor een paar euro kun je hier vanaf sleeën. Naast leuke kramen met kerstspullen en lekkernijen staat de kerstmarkt vaak in het teken van een Oostenrijk skigebied. Dit jaar is dat Flachau.

Parkeren bij deze kerstmarkt is ideaal, het winkelcentrum heeft namelijk duizenden gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Vergeet niet dat deze kerstmarkt tijdens de weekeinden zeer populair is. Oftewel, erg druk. Lees meer over de kerstmarkten in CentrO….

Middeleeuwse kerstmarkt in Bremen

Kerstmarkten in Bremen

Bremen is niet de eerste plaats die in je opkomt als kerstmarkt stad. Toch is deze havenstad een bezoek echt waard. In de binnenstad rondom het Rathaus, de majestueuze St. Petri Dom en onder toezicht van de Bremerstadsmuzikanten vindt je een grote gezellige kerstmarkt. Lekker eten, en perfecte glühwein en natuurlijk de typische gezellige sfeer.

Een stukje verder aan de Schlachte vindt je iets unieks. Deze kerstmarkt staat namelijk in het teken van de middeleeuwen en dankzij het maritieme verleden van Bremen is dat iets om niet snel te vergeten. De meeste kramen en stalletjes op deze kerstmarkt hebben geen stroom, en verlichten ’s avonds met vuur en lantaarns de waren die worden verkocht. De Glühwein wordt geschonken in bekers van aardewerk en komt uit reusachtige koperen ketels van vroeger. Alle verkopers en medewerkers op de kerstmarkt dragen de kleding uit de middeleeuwen en muziek wordt nog onversterkt ten gehore gebracht. Meer over de kerstmarkten in Bremen…