De vliegende Kerstman en nog meer redenen waarom je de Bochumse kerstmarkt moet bezoeken

Voor een echt sfeervolle kerstmarkt moet je over de grens zijn. De kerstmarkten in Düsseldorf, Keulen en Münster zijn erg populair, maar voor wie eens zin heeft in iets anders is Bochum een echte aanrader. Deze stad in het roergebied is al lang niet meer de industriestad die het ooit was, maar heeft zich ontwikkeld tot een hippe metropool. Een echte aanrader in deze feestmaand. Naast de ruim 200 sfeervolle kraampjes en feestelijk versierde binnenstad zijn er nog een aantal redenen om tijdens de feestmaand naar Bochum af te reizen. Ontdek zelf maar waarom:

Een kerstman die vliegt: alleen in Bochum

Een spectaculaire attractie: Falko Traber, alias de Kerstman, is een koorddansartiest die tijdens de kerstmarkt op 33 meter hoogte over de Dr. Ruer-Platz scheert. Halverwege de 125 meter lange rit, neemt hij rustig de tijd om boven de hoofden van de gespannen toeschouwers een verhaal te vertellen. In de adventsweekenden weet de “vliegende Kerstman” het nog spannender te maken; dan laat hij zich vanaf het bankgebouw op 84 meter hoogte glijden.

Betoverende middeleeuwse markt

Middeleeuwse kerstmarkt Bochum
Foto: Ingo Otto / WAZ FotoPool

In hartje centrum, rondom de Pauluskerk, reis je terug naar de tijd van de middeleeuwen. Goochelaars, oude ambachtslieden, herbergiers en reizende muzikanten met historische instrumenten zorgen voor een onvergetelijke belevenis.

In het magische licht van fakkels en kaarsen, olielampen en het open vuur beleef je onder het genot van warme honingwijn de sprookjesachtige sfeer en het culturele programma.

Sfeervol schaatsen bij de EisSalon Ruhr

Schaatsen en kerstmarkten zijn een goede combinatie. Ook in Bochum kun je het ijs op, en wel bij de Jahrhunderthalle. Deze indoor ijshal is feestelijk aangekleed en schaatsen kun je hier huren. Ook vinden er tijdens de kerstmarkt een aantal discoavonden plaats. Kijk voor informatie over prijzen en openingstijden even op de website

STARLIGHT EXPRESS: al 30 jaar een succes

Een absolute publiekstrekker is de musical STARLGHT EXPRESS van niemand minder dan Andrew Lloyd Webber. Bochum heeft hiermee zelfs een plek in het Guiness Book of Records gehaald; de musical is de succesvolste show op één plek en heeft al ruim 16 miljoen mensen naar Bochum gebracht. De musical is vooral bijzonder vanwege de unieke choreografie en spectaculaire kostuums, die tot wel 18 kilo zwaar zijn. Het bijwonen van de show kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de kerstmarkt. De STARLIGHT EXPRESS draait bijna elke avond, kaartjes vind je hier

Bochumse Kerst vindt nog t/m 23 december 2018 plaats
Elke dag van 11 tot 22 uur
www.bochumse-kerst.nl