Nieuws uit de Duitse attractieparken

Paddington, Peppa Wutz, zeerovers of Koning Artus. De vrijetijdsparken in Duitsland hebben de wintermaanden geinvesteerd en gebouwd in veel nieuwe attracties en nieuwe onderdelen van de parken. Hieronder lees je een overzicht met alle ontwikkelingen per park:

Europapark

Het grootste pretpark van Duitsland komt het komende seizoen met een nieuw ingericht thema deel van het park. In het Frankrijk deel is de Eurosat achtbaan volledig gerenoveerd met nieuwe rails en nieuwe moderne treintjes. De Eurosat-Coastiality biedt een nieuwe virtual reality belevenis. In het Engelse gedeelte van het grootste attractiepark is beertje Paddington een nieuwe inwoner. Hij speelt de hoofdrol in een nieuwe ijs show.

Europapark opent in 2018 op 24 maart de deuren voor het nieuwe seizoen.

Legoland

Legoland VR achtbaan

Naast het Legoland park in Günzburg (Beieren) opent gelijk met het begin van het seizoen op 24 maart het nieuwe pirateneiland hotel. Het hotel heeft 142 kamers, de familiekamers bieden plaats voor 5 personen en hebben een eigen slaapkamer met stapelbed voor de kinderen.
Verder presenteert het attractiepark een nieuwe achtbaan waarbij ook de virtualrealitybril niet mag ontbreken. In het Miniland thema. Een andere nieuwe toevoeging aan het park speelt zich af in de wereld van Star Wars.

Heide park

Vanaf dit seizoen opent in het Heide Park het Peppa Pig Land. Dit gedeelte van het park is geïnspireerd op de karakters uit de Britse tekenfilmserie die erg populair is onder de jongste onder ons. er zijn vier leuke attracties: Peppa Wutzs Huis, een ritje op de Schorsch Dinosaurus, een reis met de trein van Opa Pig en een rondvaart op de boot van Peppa en zijn vrienden. Speciaal voor de fans van Peppa Pig zijn er in het Abenteuer Hotel in Heide park drie Peppa Pig kamers ingericht. Het Heide park opent op 24 maart de poorten voor het nieuwe seizoen.

Movie Park Bottrop

Dicht bij de Nederlandse grens ligt het Movie park Bottrop, ook daar dit jaar een vernieuwing van de attracties. De wildwaterbaan Mistery river heeft een nieuw thema gekregen. Koning Artus en de ridders van de Tafelronde zien je graag langskomen. De attractie heeft daarmee ook een nieuwe passende naam gekregen. Vanaf 24 maart is de Mistery River vernoemd naar Excalibur – Secrets of the Dark Forest.

Hansapark

Een combinatie uit een boot en een motorfiets, dat wordt in 2018 de nieuwste attractie met de mysterieuze naam Barcos del Mar. De attractie lijkt te zijn gebouwd uitgevonden hout en spullen van een strandjutter, echter zijn de gondels individueel te bedienen. De attractie lijkt het meest op een interactieve draaimolen. Verder zijn er dit jaar twee nieuwe shows te zien. Emmi, Pingi en Co en de verzonken stad en een nieuwe variété show Timeless. De shows en de attracties in Hansa Park openen op 29 maart.

Holiday park

Het Holiday park in de buurt van Mannheim opent in 2018 een nieuwe indoor-attractie. Zeven nieuwe attracties zijn gepland op een overdekte locatie van 5.000 vierkante meter. Waaronder Mias Elfenvlucht. een avonturenbos, een boerderij, draaimolen, Heidi’s speeltuin, een ballenbad, een reuzenglijbaan en een kleine achtbaan. Een mooie aanvulling van het park voor de jongste bezoekers. Holidaypark opent vanaf 24 maart de deuren.