Een dagje kerstmarkten CentrO Oberhausen

Kerstmarkt centro


Zeg je CentrO dan zeg je winkelen en dat kun je de komende weken nog combineren met een prachtige kerstmarkt rondom het grootste winkelcentrum van Europa. Zei ik één kerstmarkt? Herstel, het zijn er eigenlijk drie, alle drie een verschillend thema, alhoewel dat op het eerste gezicht natuurlijk niet direct opvalt.

De kerstmarkten bij CentrO in Oberhausen zijn in een korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste kerstmarkten in het Ruhrgebied. Het winkelcentrum leent zich er ook perfect voor met de meer dan 14.000 gratis parkeerplaatsen in overzichtelijke en handige parkeergarages. en kom je tijdens de openingstijden van het winkelcentrum dan zit je ook goed voor je laatste kerstcadeaus of je hippe kerstoutfit.

Dit jaar kun je op 17 december de kerstmarkt combineren met de koopzondag in het immense winkelcentrum.

Drie kerstmarkten in één

Kerstmarkt-centro

De kerstmarkten hebben drie thema’s, de grootste kerstmarkt is de Bergweihnachtmarkt, deze kun je vinden op het grote plein bij de ingang van het winkelcentrum en de bushalte. Deze markt lijkt op een typisch Oostenrijks dorp met de typische huisjes uit zo’n dorpje. Het gedeelte laat zich dan ook  sponsoren door een aantal skigebieden uit het Salzburgerland. Dat Oostenrijkers een feestje kunnen bouwen is geen geheim, – en dat ondervind ik praktisch dagelijks sinds in samenwoon en getrouwd ben met een Oostenrijkse. – Maar dit is een leuke twist aan de kerstmarkt, vooral voor de kinderen is de sleebaan met echte sneeuw leuk om te doen. De twee echte (overgebracht vanuit de Oostenrijkse Alpen) zijn goed toeven en de glühwein is hier goed en zeker betaalbaar.  In de berghut met twee verdiepingen kun je ook een typische Oostenrijkse maaltijd nuttigen. Dat gaat gelukkig verder dan een Schnitzel met Pommes.

Van alle Oostenrijkse gemutlichkeit loop je zo het dorp van de kerstmarkt op. Santa Claus Village is het domein van de leuke cadeaus en voor de snelle trek zoals een broodje gerookte zalm, een meter bratwurst, of zo’n zoete appel op een stokje.  Wie weet kom je op deze kerstmarkt de Kerstman of één van zijn helpers tegen.

Kerstmarkt centro

De Wichtelmarkt is een belevenis voor kinderen en lekkerbekken, de leuke huisjes en de sprookjesachtige omgeving zijn leuk ingericht. Wie nog een originele kerstversiering zoekt, duikt even naar binnen in het kleine winkeltje van Kathe Wohlfahrt met unieke handgemaakte kerstdecoratie uit Duitsland.

Openingstijden:

De kerstmarkt is iedere dag geopend volgens de onderstaande openingstijden, de laatste dag is 24 december (dan sluit de markt wel iets eerder zodat de standhouders ook kerst kunnen gaan vieren met de familie.

Maandag tot vrijdag van 11 tot 22 uur
Zaterdag 10 tot 22 uur
Zondag 11 tot 21 uur
Op 18 december is ook het winkelcentrum op zondag geopend.

1 gedachte over “Een dagje kerstmarkten CentrO Oberhausen”

  1. Niet mijn favoriete feestje in Duitsland. Doe mij het Oktoberfest maar, daar beleef ik veel meer plezier in.

Reacties zijn gesloten.