Europapark Duitsland

In Nederland hebben we de Efteling, in Duitsland hebben we meer mooie attractieparken. Echter spant Europa Park in Rust de kroon. En sinds 2015 is het park ook nog eens eens van de meest bezochte bezienswaardigheden van Duitsland. De nummer één plek was al jaren in handen van het beroemde Schloss Neuschwanstein.

90 hectare plezier en vermaak voor alle leeftijdsgroepen, met recht een topbestemming voor families met kinderen. Het Europa Park is verdeeld in 15 thema gebieden, en is rijkelijk bedeeld met meer 100 attracties en prachtige shows. Europa Park investeert ieder jaar weer in de nieuwste attracties en innovaties op het gebied van vermaak.

Absolute highlight is de Silver Star, de grootste achtbaan van Europa, de Wodan Timburcoaster heeft ook een plekje gekregen in het record boek aangezien deze houten achtbaan snelheden weet te behalen boven de 115 km/h. In totaal heeft Europa Park 12 achtbanen. Liever wat rustiger aan? Geen probleem in Europa Park. Een ritje in een nostalgische oldtimer is voor sommigen spannend genoeg.

Thema gebieden

De 16 thema gebieden zijn stuk voor stuk geïnspireerd op een Europees land, op 2 gebieden na welke een sprookjes thema hebben. Er is ook een Nederlands thema met een boottocht langs de “piraten van Batavia” of gewoon even bijkomen in de typische Nederlandse dorpskroeg (met een Duits bier overigens)

Waar ligt Europa Park

Het grootste pretpark van Duitsland ligt in het Plaatsje Rust op ongeveer 6 uur rijden vanaf Utrecht. Aangezien het park zeer uitgebreid is kan een hotelovernachting in het park geen kwaad. Rondom het pretpark zijn dan ook vijf hotels gebouwd, ieder hotel heeft zijn eigen belevenis wereld. Met prachtige namen zoals Colosseo, El Anduluz, Castillo Alcazar, Santa Isabell Bell Rock of Circus Rolando.\

Veel informatie over Europa-park in Rust vind je op de speciale Europa-Park Startpagina.nl

Toegangsprijs en openingstijden

Europa park is geopend van 19 maart tot 6 november, tussen 9 en 18 uur en van 26 november tot 8 januari 2017 is het park van 11 tot 19 uur geopend. Tijdens het hoogseizoen sluiten de poorten om 20 uur. (het park is op 24 en 25 december gesloten)

Entree prijzen:

Kinderen tot 3 jaar : Gratis
Kinderen van 4 tot 11 jaar: 38,50
Kinderen op hun verjaardag: Gratis
Volwassenen: 44,50
60 plussers: 38,50

Indien je van plan bent om langer dan 1 dag te blijven informeer dan naar de meerdaagse kaarten.

Overnachten bij Europa park

Bekijk hier onder het aanbod bij één van onze hotel partners

Expedia
Trivago
Hotels.com
Peter Langhout

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief