Gastblog: De DM drogist – een droomwinkel

Vandaag mijn allereerste gastblog op Alles over Duitsland. Wie ben ik dat ik zomaar mag gastbloggen op deze site. Ik ben Daniela en ben zelfstandig ondernemer, ik ben regelmatig in Duitsland en Oostenrijk te vinden en Duits is mijn moedertaal.

Ik werd gevraagd om vooral leuke en handige shop tips te geven voor Duitsland. Want ik ken de meeste Duitse binnensteden op mijn duimpje en ik navigeer op de etalages door de gezellige Duitse binnensteden.

De komende maanden neem ik je dan ook mee op mijn shoppingtrips door grote steden en kleine dorpjes. Ik laat je mijn geheimpjes zien en laat je zien wat je echt moet meemaken.
Ik trap vandaag af met mijn alltime favorite. Iets waar je eigenlijk nooit zo bij stil staat, maar wat ik iedere keer weer als een feestje beleef.

De DM drogerie

Iedere tuttebel zou verplicht een keertje naar de DM in Duitsland moeten gaan. Deze drogisterij keten laat zich het beste vergelijken met een Etos (bij de Kruidvat breek ik altijd mijn nek over de dozen, of verdwaal ik in een doodlopend pad) Echter is de DM geen gemiddelde drogist. Je kunt hier natuurlijk terecht voor al je shampoos deo’s en andere drogisterij producten. O ja, medicijnen zoals paracetamol zul je hier vergeefs zoeken, medicijnen mogen in Duitsland namelijk alleen bij een apotheek verkocht worden.

Wat maakt DM zo bijzonder

Waarom naar de DM drogist

Bij de DM hebben een bijzonder groot assortiment aan eigen merken, onder de naam Alverde verkoopt deze drogist een bijzondere collectie met natuur cosmetica, en dat zitten echt hele fijne spulletjes bij. Ik heb bijvoorbeeld altijd een tube handcrème van Alverde in mijn tas.

Balea is een ander huismerk, spotgoedkope shampoos, deo’s en ga zo maar door. De prijzen, daar word je nog vrolijker van, want het is echt spotgoedkoop. Zelfs manlief is fan van Balea scheerschuim en ondertussen zijn zijn scheermessen van het dure merk met tripple action vervangen door dit betaalbare huismerk. Om je een indruk te geven, een grote fles douchegel van Balea van 300 ml kost slechts 0,75 euro. Ik zie nu al de Whoot! op je gezicht. Het fijne van veel Balea producten is dat onnodige chemische troep niet op de ingrediëntenlijst staat. Deo zonder aluminiumoxide en haarshampoo zonder siliconen. Daar kunnen de Nederlandse drogisterijen echt een voorbeeld aan nemen.

P2 is het huismerk als het aankomt op de make-up, leuke nagellakjes, mascara’s, lippenstift en lipgloss. Ik ben er iedere keer weer blij mee en het doet niet onder voor de dure merken (welke trouwens ook een stuk goedkoper zijn bij de DM). Oja de prijzen van de P2 cosmetica laten je portemonnee nog een keertje lachen. Bijna te goedkoop.

Dan iets minder leuk (de bezigheid dan) Denkmit zijn de schoonmaakspullen van het DM-huismerk. Waspoeders, vaatwasspulletjes noem maar op. Toch is er één product bij wat ik echt helemaal top vind. Dat is namelijk de Hygiëne spuler van Denkmit, dit is een toevoeging voor je wasmiddel waarmee je echt alle zweetluchtjes uit je sportkleding krijgt zonder je was op standje nucleair te moeten wassen. ook dit goedje sla ik groot in als in Duitsland ben.

De DM dus, een drogist waar je niet omheen kan, in iedere plaats in Duitsland zijn er meerdere te vinden, herkenbaar aan het geel/rode DM-logo op de gevel. Je vindt DM in de binnenstad van steden, bij kleine winkelcentra met een supermarkt, en tegenwoordig ook op grotere stations in Duitsland. Ik kan ondertussen geen stad bezoeken zonder even te kijken bij de DM. Ik ben erg benieuwd naar jouw favoriete product.
liefs

Daniela