Westfield CentrO in OberhausenWarning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Net over de grens in de stad Oberhausen ligt Europa’s grootste winkelcentrum. Met meer dan 250 winkels en 45 restaurants, bars, pubs, cafés en Fastfood restaurants. Ben je hier zeker een dag bezig om alles te zien.

Eerst wat cijfers en feiten

Om alles in perspectief te zien beginnen we met wat cijfers en feiten over Westfield CentrO Oberhausen.

 • 125.000 m² winkeloppervlak
 • 14.000 gratis parkeerplaatsen
 • 250 winkels
 • Grootste foodcourt van Europa met 1100 zitplaatsen (vaste land)

CentrO Oberhausen is zeker een bezoek waard. Enkele bijzondere winkels zoals de Hollister, Galleria, TK-Maxx, maar ook bekende merken zoals H&M, Zara, Esprit en Saturn hebben een vestiging in dit grote overdekte winkelcentrum Waar je met gemak een dag kunt vertoeven. Ideaal als het keer een weekendje regent want je kunt alles overdekt doen.

Grootste food court van Europa

Centro Oberhausen - Foodcourt

CentrO straalt als winkelcentrum veel luxe uit, het is brandschoon, bestaat uit veel marmer en er is genoeg plek om ook eventjes te zitten. Naast de diverse zitjes in de wandelpadden is een bezoek aan de Coca-Cola Oase een must.

De grootste food-court van Europa heeft keuze uit 20 verschillende restaurants. In een mediterrane vol palmbomen en warme atmosfeer is het lekker genieten van je lunch of gewoon de lekkere trek. Je kunt terecht bij de diverse bekende fastfood ketens zoals McDonald’s en Five Guys voor de beste hamburgers. Maar natuurlijk ook zoals het hoort in Duitsland een lekkere Curryworst bestellen bij Curry Karl.

Centro Promenade

Klaar met winkelen? Breng je aankopen naar de auto en loop naar de Promenade die evenwijdig aan de buitenkant van het winkelcentrum ligt. Een groot aanbod aan restaurant met diverse internationale keukens en gezellige cafés en bars. In de zomermaanden is het aangenaam vertoeven op één van de terrasjes langs het water. Het aanbod aan restaurant wordt jaarlijks aangepast aan de allerlaatste foodtrends.

Naast winkelen en lekker eten kun je in het CentrO Oberhausen gebied ook terecht voor vermaak en entertainment, in het Stage Metronom Theater worden musicals van wereldfaam voor je opgevoerd (veelal in het Duits). De Kinderen vermaken zich uitstekend in Sealife het grootste aquarium van Duitsland of in de grote Lego-speeltuin van de Lego Experience.

Hoe kom je in CentrO?

CentrO Oberhausen is goed te bereiken met de auto of de bus. Zowel via de snelweg als via lokale wegen. De belangrijkste snelwegen rondom CentrO zijn de A2. A3, A40, A42 en A516. Bij aankomst volgt u de aanwijzingen op het moderne parkeersysteem naar één van de ruim 14.000 gratis parkeerplaatsen in de overdekte parkeergarages.

Parkeren bij CentrO is gratis. Je kunt er ook je Elektrische auto opladen. Bekijk dan wel even goed de informatie in de garages. Volg op drukke dagen altijd de aanwijzingen op van de verkeersregelaars. Zij weten precies waar nog parkeerplekken vrij zijn.

Centro kun je zonder milieusticker bereiken, Je moet dan de snelwegen A3 en A42 volgen. Die zijn uitgezonderd van de Duitse milieuvignetplicht. Bij afrit 11 (Oberhausen-Neue Mitte) verlaat je dan de A42. Volg dan de borden boven de weg naar het winkelcentrum en de parkeerplaatsen. Rijd niet over B223 voor deze weg heb je namelijk wel een milieusticker nodig. Wil je op zeker gaan bestel dan een online een milieusticker, daarmee kun je zonder problemen overal in Duitsland rijden.

Openingstijden CentrO

CentrO is maandag tot zaterdag doorlopend van 10.00 tot 20.00 geopend en een koopavond op de vrijdag tot 21.00. De restaurants en cafés langs de promenade openen in de regel rond 11.00 en sluiten na middernacht. 

Koopzondagen Centro Oberhausen?

Er zijn slechts beperkt koopzondagen bij Centro ij Oberhausen, deze vallen meestal samen met bijzondere evenementen zoals de jaarlijkse kerstmarkt bij het winkelcentrum of in januari als de Sale is begonnen.

Tussen het laatste weekend van november en het derde weekend van januari is Centro van maandag tot zaterdag van 10 tot 22 uur geopend.

Centro is in 2024 gesloten op de volgende dagen:

 • vrijdag 29 maart (Goede Vrijdag)
 • maandag 1 april (tweede paasdag)
 • vrijdag 1 mei (Dag van de Arbeid)
 • donderdag 9 mei (Hemelvaart)
 • zondag 31 mei (eerste pinksterdag)
 • maandag 20 mei (tweede pinksterdag)
 • donderdag 30 mei (Corpus Cristi)
 • donderdag 3 oktober – Dag van de Duitse eenheid
 • Eerste en tweede kerstdag
 • Nieuwjaarsdag
 • De dag voor kerst sluit Centro om 14.00 en op oudjaarsdag gaan de deuren om 16.00 uur dicht.

Overnachten bij CentrO

Centro is zo waanzinnig groot dat het eigenlijk onmogelijk is om alles in één keer te bekijken. Wij raden dan ook aan om een overnachting te boeken en op je gemak het winkelcentrum en alles wat er omheen ligt te bekijken.

Gelukkig zijn er enkele betaalbare hotels in de directe omgeving van het winkelcentrum te vinden. Boek je hotels wel ruim van te voren het is namelijk een populair weekendje weg. Vooral tijdens de weekenden met een koopzondag en in december tijdens de kerstmarkten rondom Centro.