Centro, het grootste winkelcentrum van Europa

Winkelcentrum CentrO in Oberhausen

Net over de grens in de stad Oberhausen ligt Europa’s grootste winkelcentrum. Met meer dan 169 winkels en 45 restaurants, bars, pubs  cafés en Fastfood restaurants. Ben je hier zeker een dag bezig om alles te zien. Met meer als 70.000 m2 aan winkels en 14.000 parkeerplaatsen is CentrO zeker een bezoek waard. Enkele bijzondere winkels zoals de Hollister, Sin Leffers, Galleria Kaufhof, maar ook bekende merken zoals H&M, Zara, Esprit en Saturn hebben een vestiging in dit grote overdekte winkelcentrum Waar je met gemak een dag kunt vertoeven. Ideaal als het keer een weekendje regent want je kunt alles overdekt doen.

Food Court

Centro Oberhausen Oase

CentrO straalt als winkelcentrum veel luxe uit, het is brandschoon, bestaat uit veel marmer en er is genoeg plek om ook eventjes te zitten. Naast de diverse zitjes in de wandelpadden is een bezoek aan de Coca-Cola Oase een must. De grootste food-court van Europa heeft keuze uit 20 verschillende restaurants. In een mediterrane vol palmbomen en warme atmosfeer is het lekker genieten van je lunch of gewoon de lekkere trek.

Centro Promenade

Klaar met winkelen? Breng je aankopen naar de auto en loop naar de Promenade welke evenwijdig aan de buitenkant van het winkelcentrum ligt. Een groot aanbod aan restaurant met diverse internationale keukens en gezellige cafe’s en bars. In de zomermaanden is het aangenaam vertoeven op één van de terrasjes langs het water. Het aanbod aan restaurant wordt jaarlijks aangepast aan de allerlaatste foodtrends.

Naast winkelen en lekker eten kun je in het Centro gebied ook terecht voor vermaak en entertainment, in het Stage Metronom Theater worden musicals van wereldfaam voor u opgevoerd. De Kinderen vermaken zich uitstekend in Sealife het grootste aquarium van Duitsland of in de grote Lego speeltuin van de Lego Experience.

Hoe kom je in CentrO?

CentrO is goed te bereiken met de auto of de bus. Zowel via de snelweg als via lokale wegen. De belangrijkste snelwegen rondom CentrO zijn de A2. A3, A40, A42 en A516. Bij aankomst volgt u de aanwijzingen op het moderne parkeersysteem naar één van de ruim 14.000 parkeerplaatsen in de overdekte parkeergarages. Parkeren bij CentrO is gratis. Je kunt er ook je Elektrische auto opladen. Bekijk dan wel even goed de informatie in de garages.
CentrO is vanaf de snelweg zeer herkenbaar aan de grote Gasometer (koeltoren)

Openingstijden CentrO

CentrO is maandag tot zaterdag doorlopend van 10.00 tot 20.00 geopend en een koopavond op de donderdag tot 21.00. De restaurants en cafés langs de promenade openen in de regel rond 11.00 en sluiten na middernacht.

Centro is in 2019 gesloten op de volgende dagen:

  • Donderdag 3 oktober – Dag van de Duitse eenwording.
  • Eerste en tweede kerstdag
  • Nieuwjaarsdag
  • De dag voor kerst sluit Centro om 14.00 en op oudjaarsdag gaan de deuren om 16.00 uur dicht.

Koopzondagen zijn er ook in CentrO bekijk voor de actuele informatie over koopzondagen  de koopzondag CentrO pagina

De vliegende Kerstman op de Bochumse Kerstmarkt

De vliegende Kerstman op de Bochumse Kerstmarkt

De vliegende kerstman en nog meer redenen waarom je de Bochumse kerstmarkt moet bezoeken Voor een echt sfeervolle kerstmarkt moet je over de grens zijn. De kerstmarkten in Düsseldorf, Keulen en Münster zijn erg populair, maar voor wie eens zin heeft in iets anders is...

Lees meer
Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief