Winkelen in AachenWarning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103
Winkelen in Aachen

Winkelen is een Aachen heel leuk. Het aanbod aan unieke winkels is in deze stad namelijk nog best hoog. Natuurlijk tref je in deze stad de grote en bekende winkels aan van H&M, C&A en Zara. Maar ook boetieks met de minder bekende merken. Dat maakt voor ons winkelen in Aken erg gezellig en net even anders.

Er is nog een goede reden om te winkelen in Aachen. Elektronica, cosmetica, en kleding zijn over het algemeen net even wat voordeliger dan in Nederland of België. Dus meer dan genoeg redenen om de stad een keer te bezoeken.

Waar kun je winkelen in Aachen

Het centrum van Aken concentreert zich rondom de Dom van Aken en het Rathaus. De belangrijkste winkelstraten in Aachen zijn de Grosskölnstraße en de Adalbertstraße.  Vooral de laatste is vergelijkbaar met een hoofdstraat in een willekeurige grote stad in Nederland of Duitsland.

Langs de straat tref je alle grote ketens aan en diverse drogisterijen en parfumeries. Halverwege de Adalbertstraße ligt het Willy Brandt Platz. Hier komen veel winkelstraten op uit. Loop gewoon eens zo’n straatje in en ontdek de “andere” winkels met een ander aanbod dan bij de ketens. de Adalbertstraße is een voetgangerszone. Ideaal om te shoppen dus.

De Elisengalerie

vlakbij de Elisenbrunnen ligt de gelijknamige Elisengalerie, een overdekte winkelpassage met vooral veel exclusieve modewinkels, meubelzaken en kunstateliers. Zeker een bezoek waard. Ook voor een tussenstop met een kop koffie de ideale plek. 

Aquis Plaza Aken

Meer als 130 winkels in een gloednieuw winkelcentrum. In 2016 opende het Aquis Plaza in Aken. Op slechts enkele minuten van het Rathaus en de Dom van Aken tref je dit overdekte winkelcentrum aan. Verdeeld over meerdere verdiepingen tref je de winkels aan van Zara, Pull & Bear, Saturn en Olymp. Naast kleding is er ook een grote supermarkt van ReWe op de begane grond te vinden. Parkeren is zeker geen probleem met de ruim 600 parkeerplaatsen in de overdekte parkeergarage.

Foodcourt

Trek gekregen van al dat winkelen? Op de bovenste verdieping vindt je een groot plein met diverse restaurants. Van burgers tot pasta en van salades tot Döner. Ook Starbucks heeft hier een vestiging. 

Openingstijden en koopzondagen

De meeste winkels in de binnenstad van Aken zijn maandag tot vrijdag geopend van 10.00 tot 19.00. Op zaterdag gaan de meeste winkels een uurtje eerder open en de meeste winkels sluiten tussen 18.00 en 189.00  (behalve de groot warenhuizen en de winkels in het Aquis Plaza) 

Koopzondagen in Aachen

In Aken worden koopzondagen gehouden bij bijzondere evenementen. Denk aan een braderie, de kerstmarkten, of een andere gelegenheid. De koopzondagen worden door de gemeenteraad bepaald. Voor een Actueel overzicht van de koopzondagen in Aken kijk je in de Koopzondag agenda.