AirBnB in Berlijn: onze ervaring met het boeken

Ondanks dat ik al redelijk ervaring heb met het boeken van een AirBnB blijft het iedere keer spannend. Afgelopen zomer boekte we voor een korte vakantie een appartementje in Berlijn via de bekende kamerverhuurder. De eerste kamer die we boekte, werd eigenlijk al binnen een paar uur geannuleerd, het was gewoon het perfecte appartement op loopafstand van eigenlijk alles. Een bushalte, een metrostation en een goed café waar je ’s ochtends volgens de recensies heerlijk kon ontbijten. Wat wil je nog meer.

Direct na het cancelen van onze eerste optie dus weer opzoek. Wat bleek in de week dat we naar Berlijn zouden vliegen werd ook een groot fashion event in de stad gehouden. Dat zorgde er voor dat er ineens een run op voordelige accommodaties losbarstte. Veel hotels hadden geen kamers meer of de prijs kunstmatig verhoogd. Heb ik dat weer.

Airbnb boeken in Berliijn

Dus weer op zoek naar een passend appartement, we kwamen uit bij een 2-persoons appartementje in het stadsdeel Schöneberg. Volgens de introductie op Airbnb een cosy & nice, perfect located Apartment. Het appartement geboekt, en al snel was er contact met de eigenaren. Twee lieve mensen uit Oostenrijk met een bedrijf in Berlijn en in Azië, dus als zij in Azië waren werd het appartement verhuurd. Slim, zo verdien je er ook nog wat aan.

Eenmaal in Berlijn snel de bus in en hop, naar het appartement. Daar werden we eigenlijk al opgewacht door een buurvrouw met de sleutel van het appartement. Korte uitleg over hoe en wat en wat waren we opgelucht, een geweldig bed, een leuk appartement precies dat wat je nodig hebt tijdens een stedentrip. Leuk detail dat de koelkast voor de gasten gevuld was met bier, wijn en frisdrank. help-your-self.
We hebben ons uitstekend vermaakt in dit appartement en de ligging was dan misschien wel wat minder gunstig dan onze eerste keuze, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door de overige gemakken. Zoals gratis fietsen, een leuk park om de hoek en vooral de rust was bijzonder voor deze megastad.

Onze tips voor de keuze van een AirBnB

  • Lees de tekst aandachtig door, let goed op de details
  • Leeaod-airbnb-berlijn-2s vooral de reviews van gasten.
  • Check de locatie goed met behulp van de kaart
  • Reis je met eigen vervoer? Check dan of je (gratis) kunt parkeren
  • Hoe is het contact met de verhuurder, wij kregen vrijwel direct een whatsappje van de verhuurder.
  • Let goed op de hidden costs, zoals de extra kosten voor de schoonmaak.
  • Moet je zelf nog dingen meenemen, zoals beddengoed en/of handdoeken.
  • Let goed op waar je boekt, er zijn diverse kloon sites van AirBnB in omloop.
  • Betaal je accommodatie alleen via Airbnb en niet via vage PayPal constructies.
  • Het aantal reviews bepaald de prijs, hoe meer positieve reviews, hoe duurder de accommodatie.