Berlijn ontdekken met de Berlincard

Wie een bezoek aan Berlijn brengt ontkomt er niet aan om met het openbaar vervoer te reizen,  een eigen auto is praktisch onmogelijk te parkeren in de stad. Als je dan toch een parkeerplekje heb gevonden dan betaal je de hoofdprijs.  Dus het openbaar vervoer is een zeer goed alternatief om de stat te verkennen.

Compleet aanbod van trams, treinen, metro’s en bussen

Het openbaar vervoer in Berlijn is super, de bussen sluiten perfect aan op de treinen en U-bahnen, en daarmee kom je echt de hele stad door. Kies trouwens in Berlijn eens niet voor de metro/U-bahn. De dubbeldeks bussen geven een uitstekende beeld van de stad. Neem een plekje bovenin en je krijgt eigenlijk een soort van sightseeing tour door de stad.

Koop een Welcome Berlin Card

Met de Welcome Berlin Card kun je de gedurende je trip naar Berlijn gebruik maken van al het openbaar vervoer. De kaarten kun je krijgen voor meerdere dagen en ook de zones kun je kiezen. Die zones zijn alleen belangrijk als je met het vliegtuig naar Berlijn komt, De Luchthaven Schönefeld ligt namelijk in zone C (en deze heb je alleen nodig als je met Easyjet naar Berlijn vliegt, KLM, Lufthansa en Transavia vliegen op Tegel)  Verder is de zone C interessant als je een bezoek wilt brengen aan Potsdam. Een welcome Berlin Card Kun je al makkelijk online kopen, wel zo slim want dan kun je gelijk vanaf de luchthaven gebruik maken van de bus naar de stad.

Prijsoverzicht  Berlin Welcome Card

Welcome berlin card prijzen 2017

Met de kaart bespaar je niet alleen op het openbaar vervoer, je krijgt ook korting op attracties, zoals een bezoek aan de TV-toren, het DDR museum en een sightseeingtour. Bij aankoop van de kaart krijg je een handige pocket met alle kortingen.

Musseumcard

Bezoek je Berlijn om een kijkje te nemen in één van de vele musea, dan is de Museum Insel Card AB een aanrader, je krijgt dan gedurende 72 uur, toegang tot alle musea op het Museum eiland van Berlijn. Daarmee bespaar je echt veel op de entree gelden van de musea.

Lijn 100

De bus lijn 100, is één van de belangrijkste buslijnen in Berlijn, deze bus rijdt namelijk iedere 6 of 10 minuten langs praktisch alle bezienswaardigheden in de stad. Deze bus is ook inbegrepen in de Berlincard.

FacebookTwitterInstagramPinterestGoogle+ <script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script> <!– aod-responsive –> <ins class=”adsbygoogle” style=”display:block” data-ad-client=”ca-pub-9534128255935708″ data-ad-slot=”3773425611″ data-ad-format=”auto”></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script><ins class=”bookingaff” data-aid=”1182423″ data-target_aid=”323252″ data-prod=”dfl2″ data-width=”300″ data-height=”350″ data-dest_id=”-1746443″ data-dest_type=”city”> <!– Anything inside will go away once widget is loaded. –> <a href=”//www.booking.com?aid=323252″>Booking.com</a> </ins> <script type=”text/javascript”> (function(d, sc, u) { var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0]; s.type = ’text/javascript’; s.async = true; s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date()); p.parentNode.insertBefore(s,p); })(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’); </script><script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script> <!– aod-responsive –> <ins class=”adsbygoogle” style=”display:block” data-ad-client=”ca-pub-9534128255935708″ data-ad-slot=”3773425611″ data-ad-format=”auto”></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>