Veiligheid tijdens het Oktoberfest

Wat moet je weten als je dit jaar het jaarlijkse oktoberfest bezoekt? vanwege de recente aanslagen in Duitsland is de politie in opperste paraatheid, en sluit men geen enkel risico uit. Ondanks dat er geen concrete aanwijzingen zijn op eventuele aanslagen. Toch heeft de stadsdeelraad van München besloten om ingrijpende maatregelen te nemen om eventuele aanslagen te voorkomen.

Wat kun je verwachten bij de Wiesn?

Er worden een aantal zichtbare en veelal onzichtbare maatregelen genomen, de zichtbare controles zijn bekend gemaakt en geven we hieronder aan.

  1. Toegangscontrole, de wiesn heeft een aantal ingangen, in tegenstelling tot de voorgaande jaren wordt iedere bezoeker gecontroleerd. Tassen en rugzakken met een inhoud van meer dan 3 liter mogen niet meer naar binnen. Deze tassen kun je wel afgeven maar niet voordat de tas uitvoerig is gecontroleerd.
  2. afzettingen, de wiesn, was vroeger van alle kanten bereikbaar, dit jaar dus alleen via de toegangspoorten, De wiesn wordt geheel afgesloten met hekken, je moet dus echt door de toegangscontrole
  3. kinderwagens, deze zijn net als de voorgaande jaren na 18.00 (en op zaterdag en zondag) uur niet meer toegestaan op de wiesn. kinderwagens krijgen een uitvoerige inspectie
  4. flessen, deobussen en andere glaszaken, Deze zijn niet toegestaan en moeten worden ingeleverd bij de controle. Laat je deobus dus thuis of in het hotel.
  5. Fouilleren, de veiligheidsmedewerkers mogen iedereen die op de Wiesn wil bij wet fouilleren, dit om te voorkomen dat iemand de wiesn op komt met wapens of andere ongein. Eventueel worden er ook speurhonden en andere moderne technieken inzet om eventuele explosieven te vinden.
  6. messen, en andere steekwapens, Laat deze thuis je mag hem inleveren en de kans dat je iets terug krijgt is nihil. Dit geldt ook voor de dolk die zo prachtig bij je lederhosen past.

Is het Oktoberfest veilig?

De aangekondigde controles maken de wiesn een stuk veiliger, maar 100% garantie kan niemand geven en wordt ook niet gegeven zonder het karakter en de feestvreugde te beperken.  Met de maatregelen hoopt men wel een signaal af te geven dat de veiligheid tijdens het feest extreem hoog is opgevoerd en men rekent dan ook op begrip van de bezoekers.

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

Google+

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script> <!– aod-responsive –> <ins class=”adsbygoogle” style=”display:block” data-ad-client=”ca-pub-9534128255935708″ data-ad-slot=”3773425611″ data-ad-format=”auto”></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script><iframe src=”http://ti.tradetracker.net/?c=14392&m=796669&a=91485&r=&t=custom” width=”300″ height=”250″ frameborder=”0″ border=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no”></iframe><script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script> <!– aod-responsive –> <ins class=”adsbygoogle” style=”display:block” data-ad-client=”ca-pub-9534128255935708″ data-ad-slot=”3773425611″ data-ad-format=”auto”></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>