Soest een parel in het Sauerland

We bezochten vorige maand het prachtige Sauerland, ondanks dat het weer zijn grillige karakter liet zien bezochten we tijdens onze trip de leuke stad Soest. Op nog geen anderhalf uur rijden van Utrecht kom je terecht in een hele andere wereld. Het lijkt alsof hier de tijd heeft stilgestaan. – oké bijna dan –  Bij aankomst al wordt je verast door de middeleeuwse huizen en winkels bijna alles is uitgevoerd in de typische Duitse vakwerkstijl welke je op meerdere plekken in Duitsland ziet. Maar zoals het in het centrum van Soest zijn er maar weinig Duitse steden. De stad zelf heeft net geen 48.000 inwoners (stand 31 december 2015).

De houten balken met daartussen de witte gepleisterde vlakken geven het stadje een uniek karakter en een charmante uitstraling, ik verheug mij er dan ook op om de stad eens te bezoeken tijdens de kerstperiode.  Naast een goed aanbod van winkels van zowel de bekende merken als lokale ondernemers is de stad ook de plek om eventjes te genieten van een lekkere lunch op één van de gezellige pleinen.

Loop ook gerust één van de zijstraten in, op deze manier ontdek je Soest echt, er is in iedere straat namelijk wel een stukje verborgen schoonheid te vinden.  Zoals de Dom van Soest welke momenteel in de bouwsteigers staat maar zeer indrukwekkend is om te zien, de dom ligt echter niet in het centrum gebied van de stad dus volg gewoon de toren.

 
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Google+

1 gedachte over “Soest een parel in het Sauerland”

Reacties zijn gesloten.