Dit zijn de toegangsprijzen voor pretparken in Duitsland in 2024


Warning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

De meeste Duitse pretparken zijn momenteel nog in winterslaap, maar bieden soms al vroegboekkortingen aan. We hebben gekeken naar alle populaire pretparken in Duitsland. Bijna alle populaire attractieparken in Duitsland hebben voor 2024 de prijzen verhoogd.

Spectaculaire achtbanen, spannende shows en misschien wel een overnachting in het pretpark zelf. Een bezoek aan een pretpark kan een geweldig uitje zijn voor de hele familie. En de keuze aan verschillende pretparken in Duitsland is groot, maakt niet uit in welke regio in Duitsland je bezoekt, het dichtstbijzijnde pretpark is altijd dicht bij genoeg voor een dagtripje.

Sommige Duitse pretparken zijn nog tot maart in winterstop, anderen zijn bijna het hele jaar open of bieden een alternatief programma aan tijdens het hoogseizoen. Maar een bezoek – zeker met een groot gezin – is in veel parken tegenwoordig een dure aangelegenheid. We hebben bij de vijf grotere pretparken in Duitsland nagevraagd of ze de toegangsprijzen voor het hoogseizoen 2024 verhogen en hoe hoog deze zullen zijn.

1. Europapark in Rust

Toegangsprijzen Europapark Rust  2024

Duitslands grootste pretpark verhoogt net als vorig jaar ook in 2024 de prijzen weer aanzienlijk. De prijsstijging van tot 7 procent wordt verklaard door de hogere kosten zoals de gestegen personeelskosten en de nog steeds hoge energieprijs. Bovendien zijn er ook nieuwe attracties, zoals de 1385 meter lange achtbaan “Voltron Nevera”. Deze achtbaan is één van de highlights voor 2024.

Lees meer over Europapark in Rust

De prijswijzigingen in Europa-Park Rust:

De toegangsprijzen gelden vanaf 23 maart 2024 en kunnen variëren afhankelijk van de bezoekdag. Bovendien gelden ze alleen bij online aankoop. Kaarten aan de kassa zijn gemiddeld 10 euro duurder.

Dagticket kinderen vanaf 4 jaar en senioren: € 52 – 59,50 (+ € 3 t.o.v. 2023)
Dagticket kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen: € 61,50 – 69,50 (+ € 4 t.o.v. 2023)

Naast de op zich redelijke prijsverhoging voor de dagtickets zijn op het pretpark de prijzen voor het eten en drinken wel gestegen. Bestel je toegangskaarten handig online via de website van Europapark.

2. Movie Park Germany

Toegangsprijzen movie World Duitsland 2024

Movie Park in Bottrop-Kirchhellen opent het hoogseizoen een dag eerder. Vanaf 22 maart lokken weer talrijke attracties, maar ook hier tegen een hogere toegangsprijs dan in 2023 het geval was.

De prijswijzigingen in Movie Park:

De Movie Park Germany wijst erop dat de toegangsprijzen aan de kassa’s aanzienlijk hoger zijn dan online. Vorig jaar lagen de prijzen daar soms bijna dubbel zo hoog. Het loont dus om de tickets vooraf online te bestellen via de website van Movie World.

Kinderen van 4 tot 11 jaar: vanaf € 34,90 (+ € 5 t.o.v. 2023)
Vanaf 12 jaar: € 39,90 (+ € 10 t.o.v. 2023)
Senioren vanaf 65 jaar: € 29,90 (dezelfde prijs)
Parkeren € 8

3. Legoland Duitsland

Legoland Duitsland land van piraten

In Legoland Duitsland blijven de prijzen dit jaar op hetzelfde niveau als vorig jaar, Er is zelfs nog een vroegboekkorting op veel ticketprijzen. Bestel je kaarten voor Legoland Duitsland altijd online, dan weet je namelijk zeker dat je naar binnen kunt. Het aantal toegangskaarten is namelijk begrensd en vorig jaar kreeg onze redactie regelmatig meldingen van bezoekers die vanwege de drukte niet meer naar binnen mochten.

Lees meer over Legoland Duitsland

De toegangsprijzen in Legoland:

Dagticket kind: € 58
Dagticket volwassene: € 64

4. Phantasialand

Het Phantasialand behoort tot de pretparken in Duitsland die ook deels in de winter open zijn. Het winterseizoen liep dit jaar tot 28 januari. Momenteel is het park in winterstop, tot het op 28 maart weer opent voor het reguliere seizoen. In tegenstelling tot vorig jaar is het ticketsysteem in Phantasialand echter iets veranderd.

Er wordt nu alleen nog onderscheid gemaakt tussen peuters (tot 3 jaar) en volwassenen. Peuters hebben altijd gratis toegang, maar hebben wel een gratis ticket nodig. De ticketprijzen voor volbetalers variëren afhankelijk van de datum en het boekingsmoment.

De toegangsprijzen in Phantasialand:

Kinderen (tot 3 jaar): gratis toegang (voorheen ook gratis)
Volwassenen/kinderen: € 23 – 64 (+ € 5 t.o.v. 2023) De prijzen zijn per dag verschillend, op de rustige dagen kun je vooraf het supervoordeelticket van € 23 boeken. Deze tickets zijn echter zeer snel uitverkocht. Zie ook de website van Phantasieland.

5. Heide Park

Het seizoensbegin in Heide Park in Soltau is ook op 23 maart 2024. Het op een na grootste Duitse pretpark zal de toegangsprijzen vergeleken met het laatste zomerseizoen ook niet verhogen.

De toegangsprijzen voor Heide Park:

Kinderen tot drie jaar hebben gratis toegang tot het Heide park.

Dagticket: € 37 (indien online geboekt), anders € 64
Flexibel dagticket: € 39 (indien online geboekt), anders € 64

De tickets voor het Heide Park kun je via de website van Heide Park makkelijk en snel online bestellen.