Dagtochten kerstmarkten (2024)Warning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/p8471/domains/allesoverduitsland.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Tijdens de periode van kerstmarkten in Duitsland zijn er diverse aanbieders van bustochten naar de Duitse kerst steden. Düsseldorf, Munster, Essen en Dortmund zijn bestemmingen die vaak door de busondernemingen als bestemming toegevoegd aan het reisprogramma. Bekijk ons overzicht dagtochten Kerstmarkten Duitsland 2024

Met een luxe touringcar naar één van de kerstmarkten in Duitsland heeft veel voordelen, je komt namelijk uitgerust aan, het zoeken van een parkeerplaats is een taak van de buschauffeur. Last but not least, je kunt genieten van de heerlijke glühwein of andere verwarmende en alcoholische dranken. Het aanbod aan dagtochten naar de kerstmarkten in Duitsland hebben we hier voor je uitgezocht. Ga je mee?

Dagtochten kerstmarkten Düsseldorf

hippe kerstmarkt dusseldorf

Vanuit diverse Nederlandse (hoofd)steden rijden de bussen vaak naar de grote bus parkeerplaats aan de Rijn promenade. Vandaar is het slechts enkele minuten lopen naar de Altstadt van Düsseldorf waar je direct met je neus in de boter valt met één van de gezelligste kerstmarkten van de stad. De rest van de kerstmarkten ligt verspreid door het centrum. Waarbij de Schadowplatz markt ook een aanrader is.

Dagtochten kerstmarkten Keulen

kerstmarkt keulen

De bussen naar de kerstmarkten in Keulen vertrekken ook vanuit diverse steden, en rijden praktisch direct door naar het busstation vlakbij het Hauptbahnhof van Keulen. Gelukkig ligt dit station aan de voet van de Keulse Dom, waar je direct wordt getrakteerd op de gezellige kerstmarkt sfeer.

Keulen is de kerstmarktstad van Duitsland, de meer dan 8 kerstmarkten hebben ieder een eigen sfeer, een uitgebreid verslag en handige tips vindt je op allesoverkeulen.nl/kerstmarkten.

Dagtocht kerstmarkt Dortmund

De bussen naar Dortmund stoppen ideaal aan de Ostwall van de stad, je staat ook hier weer praktisch in de buurt van een gezellige kerstmarkt in Dortmund. Dortmund kent diverse leuke kerstmarkten en natuurlijk de hoogste en grootste kerstboom ter wereld. De boom is namelijk 45 meter hoog en voorzien van 45.000 lampjes. Dat moet je gezien hebben.

Dagtocht kerstmarkten Essen

Kerstmarkten in Essen

Essen is een perfecte winkelstad in het Ruhrgebied, laat je verrassen tijdens de vele kerstmarkten in het centrum en natuurlijk het grootste overdekte winkelcentrum waar echt iedereen slaagt.

De bussen in Essen mogen tijdens de kerstmarkten stoppen bij de bushalte voor touringcars aan de zuidzijde van het hauptbahnhof, vandaar is het slechts een paar minuten lopen door het station naar het Willy-Brandt-Platz waar de kerstmarktroute begint.

Dagtocht Kerstmarkten Oberhausen

Kerstmarkt centro

De meeste dagtochten naar Oberhausen brengen je direct naar CentrO het grootste overdekte winkelcentrum van Europa. Rondom het winkelcentrum zijn diverse gethematiseerde kerstmarkten opgebouwd. De bussen naar Oberhausen zetten je praktisch bij de voordeur van het winkelcentrum af. Meer over de kerstmarkten van CentrO lees je hier.

Dagtocht Kerstmarkten Münster

Dagtochten kerstmarkt

Het beste voor het laatst bewaard? Misschien wel de kerstmarkten in Münster zijn altijd erg gezellig en geliefd onder Nederlanders. Het oude centrum heeft tijdens de kerst een hele bijzondere uitstraling en geeft absoluut een perfecte kerstsfeer af.

Diverse busondernemers hebben Münster dan ook opgenomen in het programma. De bussen stoppen meestal op het grote kerkplein van Münster.