Dagtochten kerstmarkten

Tijdens de komende periode van kerstmarkten in Duitsland zijn er diverse aanbieders van bustochten naar de Duitse kerst steden. Dusseldorf, Munster, Essen en Dortmund zijn bestemmingen die vaak door de busondernemingen als bestemming toegevoegd aan het reisprogramma.

Met de bus naar een kerstmarkt heeft veel voordelen, je komt namelijk uitgerust aan e het zoeken van een parkeerplaats is een taak van de chauffeur. Last but not least, je kunt genieten van de heerlijke gluhwein of andere verwarmende en alcoholische dranken.

Dagtocht kerstmarkten Düsseldorf

Vanuit diverse Nederlandse (hoofd)steden rijden de bussen vaak naar de grote bus parkeerplaats aan de Rijn promenade. Vandaar uit is het slechts enkele minuten lopen naar de Altstadt van Düsseldorf waar je direct met je neus in de boter valt met één van de gezelligste kerstmarkten van de stad. De rest van de kerstmarkten ligt verspreid door het centrum. Waarbij de Schadowplatz markt ook een aanrader is.

Dagtocht Keulen

De bussen naar de kerstmarkten in Keulen vertrekken ook vanuit diverse steden, en rijden praktisch direct door naar het busstation in de nabijheid van het Hauptbahnhof van Keulen. Gelukkig ligt dit station aan de voet van de Keulse dom, waar je direct wordt getrakteerd op de gezellige kerstmarkt sfeer.

Keulen is de kerstmarktstad van Duitsland, de meer dan 6 kerstmarkten hebben ieder een eigen sfeer, een uitgebreid verslag en handige tips vindt je op allesoverkeulen.nl/kerstmarkten.

Dagtocht Dortmund

De bussen naar Dortmund stoppen ideaal aan de Ostwall van de stad, je staat ook hier weer praktisch in de buurt van een gezellige kerstmarkt in Dortmund. Dortmund kent diverse leuke kerstmarkten en natuurlijk de hoogste en grootste kerstboom ter wereld. De boom is namelijk 45 meter hoog en voorzien van 45.000 lampjes. Dat moet je gezien hebben.

Dagtocht kerstmarkten Essen

Essen is een perfecte winkelstad in het Ruhrgebied, laat je verassen tijdens de vele kerstmarkten in het centrum en natuurlijk het grootste overdekte winkelcentrum waar echt iedereen slaagt.

De bussen in Essen mogen tijdens de kerstmarkten stoppen bij de bushalte voor touringcars aan de zuidzijde van het hauptbahn hof, vandaar uit is het slechts een paar minuten lopen door het station naar het Willy-Brandt-Platz waar de kerstmarktroute begint.

Dagtocht Kerstmarkten Oberhausen

De meeste dagtochten naar Oberhausen brengen je direct naar CentrO het grootste overdekte winkelcentrum van Europa. Rondom het winkelcentrum zijn diverse gethematiseerde kerstmarkten opgebouwd. De bussen naar Oberhausen zetten je praktisch bij de voordeur van het winkelcentrum af. Meer over de kerstmarkten van Centro lees je hier.

Dagtocht Kerstmarkten Münster

Het beste voor het laatst bewaard? Misschien wel de kerstmarkten in Münsterzijn altijd erg gezellig en geliefd onder Nederlanders. Het oude centrum heeft tijdens de kerst een hele bijzondere uitstraling en geeft absoluut een perfecte kerstsfeer af.

Diverse busondernemers hebben Münster dan ook opgenomen in het programma. De bussen stoppen meestal op het grote kerkplein van Münster.