Kerstmarkten in Berlijn

Wandelen over de Berlijnse Kerstmarkten

Wat is er mooier dan wandelen over de mooiste kerstmarkten van de Duitse hoofdstad? Knabbelen aan vers gebakken speculaas en gebrande amandelen met een warm glas Glühwein in je hand. Ieder jaar zijn er ruim 60 kerstmarkten in Berlijn waar je kunt dwalen tussen de diverse stalletjes en talloze marktkramen. Van de grote, traditionele kerstmarkt in het historische centrum van Spandau, wandel je via de vele kleine markten die de stad in de kerstperiode sieren naar de kerstmarkt aan de Gendarmenmarkt.

Sfeervol gedecoreerde boulevards, straten en pleinen

De donkere dagen en weken voor Kerst staan in Berlijn in het teken van lampjes en lichtjes. De stad wordt versierd en opgelicht met de mooiste versieringen die iedereen een warm gevoel van binnen geven. Vrolijke kerstmelodieën galmen door de straten en over de pleinen, je wordt er als het ware vanzelf naar toe getrokken. Dans mee met de kerstman en maak een praatje met Rudolf het rendier. Kerst in Berlijn is meer dan alleen wandelen over de marktpleinen en snuffelen tussen de kerststallen. De winkeletalages zijn prachtig aangekleed en nodigen je uit om binnen een kijkje te nemen. Zie hoe ambachtslieden er het vak van onder meer glasblazen nog steeds op traditionele wijze beoefenen en laat je inspireren door handgemaakte kerstballen en andere ornamenten.

Weihnachtszauber auf dem Gendarmenmarkt

Een van de populairste markten met kerst is de zogenaamde ‘Weihnachtszauber auf dem Gendarmenmarkt’. Ieder jaar komen hier ruim 800.000 bezoekers kijken naar de ambachtslieden die hier talrijk vertegenwoordigd zijn. Unieke standhouders van over de hele wereld bieden hun producten aan in het gebied tussen de Französische Friedrichstadtkirche, het Konzerthaus en de Deutsche Dom. Al wandelend zie je acrobaten, jongleurs, (inter)nationaal bekende kunstenaars en dansgroepen die voor het nodige vermaak zorgen. Een imposant grote en bovendien kleurrijke kerstboom geeft net dat beetje extra sfeer en is een goed herkenningspunt.

Reuzenkerstboom en piramides bij de Gedächtniskirche

Jaarlijks sieren ongeveer 170 liefdevol gedecoreerde marktkraampjes en kersthuisjes het plein rondom de Gedächteniskirche op. Je ontdekt er een totaal nieuwe wereld die bestaat uit handgemaakt speelgoed, lieflijke accessoires en bijzondere kerstversieringen. Neem een kijkje bij een echte goudsmid en zie met eigen ogen hoe de mooiste sieraden ontstaan. De kerst markt bij de Gedächtniskirche is bekend om de enorme kerstboom die ieder jaar weer op de mooiste wijze wordt aangekleed. Laat je verrassen door hartige hapjes van een lava grill, originele Neurenberger braadworst en Glühwein in uiteenlopende smaken van bosbessen tot appel. Ieder jaar verschijnen er bovendien twee grote kerst piramides die prachtig verlicht worden. Je herkent de piramides al van ver en ze zijn een ideale plaats voor ontmoetingen en onvergetelijke momenten in een sprookjesachtige omgeving.

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief