Kerstmarkten in Berlijn

  1. Home
  2. Kerstmarkten in Duitsland
  3. Kerstmarkten in Berlijn

Kerstmarkten in Berlijn

In de wintermaanden reizen veel Nederlanders af naar Duitsland. Ons buurland staat bekend om zijn fantastische kerstmarkten. De kerstmarkten in Berlijn zijn daar een geweldig voorbeeld van. In de Duitse hoofdstad vieren de inwoners de kerstperiode een stukje uitbundiger dan wij in Nederland gewend zijn. De sfeer op de kerstmarkten in Berlijn is uniek. Het is net alsof je zelf door een sprookje wandelt, denk maar eens aan de vele kerstbomen, de kerstverlichting, schaatsbanen en gezellige kraampjes. Natuurlijk kan je op de kerstmarkt in Berlijn ook leuke cadeautjes op de kop tikken. Bekijk hieronder welke kerstmarkten wij aanraden!

Tientallen kerstmarkten in Berlijn

In Berlijn worden er jaarlijks tientallen kerstmarkten georganiseerd. Iedere markt heeft zo zijn eigen specialiteit. Er zijn wel grote verschillen merkbaar, zo kan er om een kleine entreeprijs worden gevraagd en zijn er verschillende activiteiten te doen. Slechts enkele kerstmarkten in Berlijn weten ook daadwerkelijk het grote publiek te bereiken en zijn beslist een aanrader voor jong en oud.

Weihnachtszauber Gendarmenmarkt

Kerstmarkten in Berlijn

Een van de populairste Berlijnse kerstmarkten is de Weihnachtszauber Gendarmenmarkt. Elk seizoen komen er honderdduizenden bezoekers op deze kerstmarkt in Berlijn af. Vooral in de decembermaand kan het druk gezellig worden op de markt. Daarnaast staat de Weihnachtszauber Gendarmenmarkt op het bekende Konzerthaus plein, waardoor het eenvoudig bereikbaar is en een ultieme locatie voor bezoekers.

Wat kan ik verwachten?

De Weihnachtszauber Gendarmenmarkt blinkt uit in zijn aanbod. Er staan speciale kerstkraampjes met verkopers uit diverse landen. Naast kunst zijn er ook tal van houten objecten te koop. Cadeautjes zijn er ook te vinden, waaronder houten speelgoed. Een lekker hapje is ook geen probleem op de bekendste Berlijnse kerstmarkt. Geniet van een warme chocolademelk met slagroom, een gesuikerde appel of de typische bratwurst. Een leuk voordeel is dat veel kerstkraampjes ook lekkernijen verkopen en daar mag je gratis het één en ander uitproberen.

Gratis entree tot 14.00

De Weihnachtszauber Gendarmenmarkt is de populairste kerstmarkt in Berlijn. Je zou denken dat er om een hoge entreeprijs zou worden gevraagd, dit is juist niet het geval. Voor een bedrag van één euro krijg je al toegang tot de kerstmarkt. Op werkdagen voor 14:00 uur is de entree zelfs gratis. Een voordeel is ook dat de kerstmarkt in het begin van de middag nog lekker rustig is.  De euro toegang is onder andere voor het uitgebreide en zeer gevarieerde entertainment op het podium en voor het goede doel.  Het grootste deel van de kerstmarkt is trouwens barierevrij.

Berlin Weihnachtszeit

De Berlin Weihnachtszeit beschikt ook over een fantastische locatie en is voor de toerist ook eenvoudig bereikbaar. De kerstmarkten in Berlijn staan bekend om hun ruime keuze aan kerstartikelen en dat is op de Berlin Weihnachtszeit niet anders. Het is ook gelijk één van de drukste kerstmarkten in de stad. Dit komt grotendeels door de ligging, aangezien het Alexanderplatz centraal in de Duitse hoofdstad is gelegen. Overigens zijn de overige kerstmarkten ook op loopafstand bereikbaar vanaf het Alexanderplatz.

 

De kerstmarkt Berlin Weihnachtszeit staat voor het Roten Rathaus. Gezinnen met kinderen kunnen zich hier prima vermaken, bijvoorbeeld door in het vijftig meter hoge reuzenrad te stappen. Dit reuzenrad draait normaal gesproken tijdens het Oktoberfest in München haar rondjes. De kinderen hebben de tijd van hun leven en de ouders kunnen in alle rust genieten van een wonderbaarlijk mooi uitzicht over Berlijn.

Schaatsen

Berlin Weihnachtszeit is één van de oudste kerstmarkten in Berlijn. Geloof het of niet, maar deze kerstmarkt bestaat al sinds 1900. Er staan meer dan honderd verschillende kraampjes voor de bezoekers klaar en er kan een ritje in het reuzenrad worden gemaakt. Liefhebbers van schaatsen zijn ook aan het juiste adres, aangezien de Berlin Weihnachtszeit beschikt over een schaatsbaan van zeshonderd vierkante meter. Als je eigen schaatsen meeneemt dan is de toegang helemaal gratis. Schaatsen huren is ook helemaal niet duur en kost slechts vier euro.

Aanrader voor de kinderen

De kinderen kunnen zich ook uitermate goed vermaken op de Berlin Weihnachtszeit. De kerstman komt namelijk meerdere keren per dag op bezoek. En natuurlijk komt de kerstman niet alleen, want ook zijn rendieren en koets komen mee. Kinderen kunnen kosteloos met de kerstman op de foto. Wij raden dit zeker aan, want dan heb je een leuk aandenken om mee naar huis te nemen. De kinderen kunnen ook een bezoekje brengen aan de mini kinderboerderij.

Algemene informatie:

Locatie: Alexanderplatz
Openingstijden:  25 November – 29 December 2019  maandag tot vrijdag van 12.00 tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 22.00 uur (eerste en tweede kerstdag ook geopend van 11.00 tot 21.00 uur)

Winterwelt am Potsdamer Platz

Winterwelt am Potsdamer Platz is een leuke kerstmarkt in Berlijn. Dankzij de unieke ligging kan je een bezoek aan de markt ook combineren met een wandeling door de prachtige binnenstad. Elk jaar komen er rond de twee miljoen bezoekers op de Winterwelt af. Het is daardoor ook een zeer succesvolle kerstmarkt.

Rodelen

Het leuke aan Winterwelt am Potsdamer Platz is dat alle bezoekers de kans krijgen om te gaan rodelen. Voor een klein bedrag van 1,50 euro kan je de speciaal aangelegde sneeuwbaan onveilig gaan maken. Het is een vermakelijke activiteit voor jong en oud. Daarnaast kunnen de bezoekers van de kerstmarkt in Berlijn ook gaan schaatsen. Een van de meest unieke activiteiten op de Winterwelt am Potsdamer Platz is het eisstockschießen, wat wel een beetje op curling lijkt. Verder komen er ook veel artiesten langs om een optreden te geven en kan je tot in de late uurtjes plezier beleven in de après-ski.

Algemene informatie:

Locatie: Potsdamer Platz
Openingstijden:  25 november tot 26 december 2019 maandag tot vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 22.00 uur (eerste en tweede kerstdag ook geopend van 11.00 tot 21.00 uur)

 

Historischer Weihnachtsmarkt

In Berlijn is onwijs veel te beleven, het is dan ook niet voor niets één van de populairste stedentripbestemmingen van Europa. Naast de gezellige nachtclubs, goede restaurants en bezienswaardigheden kan je ook een kerstmarkt in Berlijn bezoeken. De Historischer Weihnachtsmarkt is een absolute aanrader.

Activiteiten op de Berlijnse kerstmarkt

De kerstmarkt is gevestigd in één van de oudste buurten van Berlijn. Hierdoor kan je genieten van de historische gebouwen in de omgeving, wat voor een unieke belevening zorgt. Dagelijks kan je een wandeling maken langs de vele kerstkraampjes en een drankje drinken onder de gigantische kerstboom. Er zijn ook veel leuke activiteiten.

Kinderen kunnen een ritje maken op de pony, een acrobatenshow bekijken of zelf gaan boogschieten. Er treden ook regelmatig artiesten op, vooral in de avonduren. De Historische Weihnachtsmarkt is op maandag, dinsdag en woensdag gratis te bezoeken. Op alle overige dagen moet er twee euro entreegeld worden neergelegd. Deze kerstmarkt in Berlijn is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kan uitstappen bij de haltes Ostkreuz en Warschauer Straße.

Algemene informatie:

Locatie: RAW-Gelände in der Revaler Straße 99
Openingstijden:  25 november tot 22 december 2019 maandag tot vrijdag van 15.00 tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 22.00 uur 
Entree: maandag tot woensdag gratis, donderdag tot zondag € 2 (kinderen gratis)

Meer dan 70 kerstmarkten in Berlijn

In totaal telde ik dit jaar (2019) 76 kerstmarkten in de hele stad. Die kan ik dus niet allemaal in een weekendje voor jullie bezoeken. Hierboven tref je dan ook meest populaire (en dus ook drukste) kerstmarkten van Berlijn aan. Tijdens mijn volgende kerstmarkt trip naar Wenen zal ik proberen wat van de alternatieve kerstmarkten te bezoeken. Zo is er een Engelse markt, een Ierse markt, een kerstmarkt voor honden, en de Holy shit kerstmarkt. 

Met OAD naar de kerstmarkten

Kerstmarkt in Keulen

OAD kennen we natuurlijk al jaren als reisspecialist voor Duitsland. Dit jaar staan er 15 kerstmarktbestemmingen op de Agenda. Ga je mee naar Keulen, Hamburg, Berlijn, of misschien wel Frankfurt?

Met Hotelspecials naar Berlijn

Met de ANWB naar de kerstmarkt in Münster

Ieder jaar zoekt Hotelspecials de beste deals voor de Berlijnse kerstmarkten uit. Je boek al een hotel vanaf € 29,- per persoon per dag. Dat zijn echt super aanbiedingen. 

Met de Kras naar de kerstmarkten

Met de ANWB naar de kerstmarkt in MünsterZoek je een unieke kerstmarktreis naar Duitsland? KRAS reizen heeft een leuke collectie gemaakt. Zo slaap je voor een hele scherpe prijs 2 nachten in een prachtig hotel in de omgeving van een leuke kerstmarkt of kerststad.