Met de auto naar Duitsland

Met de auto naar Duitsland

Duitsland is een autoland bij uitstek, een geweldige infrastructuur waaronder een dicht netwerk van autobanen, ook wel autobahnen genoemd. Naast goede wegen zijn de voorzieningen langs de wegen allemaal in prima conditie. Duitsland is niet voor niets een belangrijk transport land.

Autobahnen

met de auto naar DuitslandHet netwerk van autobahnen is enorm kilometers asfalt van zeer hoge kwaliteit, en de ene route is nog mooier dan de andere route. Duitsland heeft als enige land in Europa geen snelheidslimiet op een groot deel van de snelwegen ver weg van de steden. Hier kun je lekker opschieten. Toch is er een hele grootte maar aan deze vrijbrief de richtsnelheid die men aanhoudt op de Autobahn is 130 indien u een ongeval krijgt met snelheden boven deze richtsnelheid kan een verzekering besluiten minder of niet uit te keren.

Winterbanden

aod-winterbandensinds december 2010 is het in Duitsland wettelijk verplicht om winterbanden te voeren als u rijdt in winterse omstandigheden. Men spreekt over winterse omstandigheden als het ijzelt, sneeuwt, en bij opvriezende weggedeelten. in tegenstelling tot Oostenrijk is er geen periode bepaald in de wet. De boete bij het niet voeren van uw winteruitrusting (dus winterbanden) is € 40,- en bij hinder of gevaarzetting wordt deze verdubbeld en krijgt u een aantekening in Flensburg. (nationaal register waar de punten voor het rijbewijs worden geregistreerd)

Het is dus verstandig om tijdens de wintermaanden in Duitsland te allen tijden winterbanden te voeren. Ook als de weerverwachting anders doet voorspellen kan het in Duitsland lokaal toch heel anders uitvallen.

Zwarte Zaterdagen in Duitsland

Net als in Frankrijk kent Duitsland ook zwarte zaterdagen. Over het algemeen valt een zwarte zaterdag samen met het begin van de schoolvakanties in Nederland en in Duitsland. De drukte naar het zuiden (Oostenrijk, Italië en Kroatië) of naar het noorden (Scandinavië) op de wegen leidt dan tot lange files. Bekijk ook de handige verkeerskalender

Vignetten

Steeds meer Duitse steden voeren milieu zones in hiermee probeert men vervuilende auto’s uit de stads centra te weren. Alleen met een mileusticker kunt u deze centra inrijden, deze wetgeving is ook van toepassing op buitenlandse auto’s. Deze sticker

Milieuzone Duitslandis in Nederland onder andere hier verkrijgbaar tegen een geringe vergoeding voor de administratie en het opsturen. De milieusticker staat op kenteken en aan de hand van uw autogegevens wordt u ingedeeld in de drie klassen. (groen, geel en rood)

De Toegang van een stadscentrum wordt bepaald aan de kleur van de sticker, deze staat aangegeven aan het begin ven de Milieuzone. Voor een overzicht van de milieuzones in Duitsland kijkt u op deze website

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Alles over Duitsland Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en leuke tips voor een vakantie in Duisland in je mailbox.

Leuk, vanaf nu ontvang je iedere maand onze nieuwsbrief